Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zorg dat een autist zoveel mogelijk zijn of haar eigen ritme kan blijven volgen. Zorg voor een zo rustig mogelijke omgeving met weinig prikkels om in te leven. Vermijd stress! Een autist weet zelf meestal erg goed wat goed of slecht voor hem / haar is. Wees duidelijk tegen een autist. Gebruik korte en duidelijke woorden. Doe geen onverwachtse dingen als ineens een spontaan, ongepland feestje organiseren. De meeste autisten vinden zoiets verschrikkelijk. Autisten zijn meestal super intelligent. Geef hen de ruimte om op hun eigen manier te ontwikkelen, zij hoeven niet mee te doen met niet autistische mensen. Want dat heeft geen zin. Andersom is dit ook niet het geval. Voor meer vragen reageer op dit bericht. Met vriendelijke groet, Dokter nature

0 4

Er staan een paar goeie dingen in, maar ook een paar dingen die niet kloppen, tenminste niet voor ieder mens met autisme. Eerst zeg je dat je simpel tegen mensen met autisme moet praten en een paar regels later dan ze vaak erg intelligent zijn. Beiden zijn onjuist. Tip: lees 'Geef me de vijf' van Colette de Bruin.

1

Dit verschilt allemaal per persoon. En je bent geen autist maar je hebt autisme. Als je autist zegt, dan zeg je dat iemand het is en dat is anders dan dat iemand het heeft. Het helpt voor mensen met autisme om ze geen autist te noemen want dat zijn ze niet!

0

Het begint al goed..Zorg dat een autist.. tjonge jonge dit artikel is meer discriminerend dan hulpverstrekking.. mijn eigen twee kinderen die nu al inmiddels boven de dertig jaar zijn hebben autisme. Autisme is niet meer dan dat mensen die deze aandoening hebben meer tijd nodig hebben bij sommige dingen dan andere die het niet hebben. Mensen en kinderen moet je normaal tegen praten en niet in het bovenstaande korte woorden en zinnen.. ze zijn niet gek! Mijn oudste zoon begrijpt heel goed van wat ik zeg en ik praat echt normaal tegen hem en dat heb ik altijd gedaan. Hiermee ontwikkel je de kinderen optimaal en staan ze niet met oortjes te klapperen als er plots een nieuw woord wordt geleerd in de klas.. Vertel ze vaak verhalen. Lees de kinderen voor. Mijn kinderen las ik altijd Jip en Janneke voor.. en elk kind vind deze verhaaltjes leuk.. later las ik andere verhalen voor en zelfs spannende verhalen zoals van Harry Potter. Mijn oudste zoon en de jongste hebben een eigen woning..en hebben wel hulp bij het onderhouden van.. Mijn oudste zoon is op vakantie geweest in Cairo en Duitsland en Polen en Engeland. Nu is hij bezig met zijn autorijbewijs. Brommer rijbewijs dat heeft hij al. Hij kan breien en haken en haken doet hij beter als dat ik dat kan want hij heeft er veel meer geduld voor.. hij heeft een sprei gehaakt met de woorden home sweet home er in gehaakt.. ook heeft hij een panda beer gehaakt voor een vriendin van hem.

2

Hier worden een aantal dingen verward. Je hebt disfunctionerende autisten, hoog functionerende autisten en functionerende autisten. Alle drie zin autistisch, echter worden alleen disfunctionerende autisten en hoog functionerende autisten, als autist aangemerkt. Dit omdat zij meest herkenbare symptomen hebben. Een disfunctionerende autist is gehandicapt en zal nooit zelfstandig iets in het leven bereiken. Menselijk contact is heel beangstigend voor ze. Simpel taalgebruik kan helpen en er zijn oefeningen beschikbaar of huisdieren. Intelligent zijn ze niet, of En hoever ze zijn ontwikkeld is een mysterie. Hoog functionerende autisten zijn intelligent en hebben vaak bijzondere skills, maar veel beperkingen in sociaal contact. Ze hebben slechte communicatie vaardigheden, echter kunnen ze wel doen alsof, door te begrijpen hoe het moet. Ook hebben ze moeite met inlevingsvermogen en beperken ze zich tot 1 onderwerp. Van functionerende autisten is vaak niet bekend dat ze een diagnose hebben. Zij weten dit zelf wel, maar communiceren dit niet met de buitenwereld. Vaak zijn ze voor een korte periode behandeld en is de behandeling gestopt, omdat ze geen zichtbaar probleem hebben voor de buitenwereld. Alle autistische kenmerken zijn aanwezig bij de functionerende autisten, zij weten precies wat de valkuilen zijn en ervaren vaak stress, omdat simpele dingen uitvoeren ze zoveel inspanning kost, maar niemand weet dat ze een topprestatie hebben geleverd, omdat het is gelukt. Daarnaast zijn ze gemiddeld intelligent, maken ze wel sociale contacten, maar geen hechte band. Soms kunnen ze uitzonderlijke prestaties leveren.

0

Login om een reactie te geven: