Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Berg verwijderen

Hoe kan ik het beste berg verwijderen bij een baby / peuter?

Moet je berg verwijderen? Is het echt zo erg? Veel kleine kindjes hebben het en het wordt vanzelf altijd wel minder. Als je toch aan de slag wilt kan dat goed via onderstaande tips om berg te verwijderen. Oma weet uit eigen ervaring dat olie goed werkt.

Babyshampoo van Dermocare

Ook mijn dochtertje had veel last van berg. Mijn kapper adviseerde mij om babyshampoo van dermocare te gaan gebruiken.(blauwe fles met sesamstraatfiguurtjes erop). Na de eerste keer wassen, was de berg grotendeels verdwenen!!

Tip #3444


Berkenwater en kammen

Smeer het hoofd 2x per dag in met berkenwater en kam het 1x per dag uit met een hele fijne kam. Bij mijn zoontje gebruikte ik de luizenkam en na 3 dagen was er geen berg meer te zien.

Grace
Tip #1562


Berg insmeren met babyolie

Hoofdhuid 's avonds insmeren met een laagje babyolie. De volgende morgen met een ansichtkaart de schilfers verwijderen. Dit een paar dagen herhalen. Ik vond het zelf maar een rare tip, maar het was het enige wat uiteindelijk bij mijn kindje hielp!

A. Willems
Tip #363


Tandenborstel over de schilfertjes

Smeer s`avonds het babyhoofdje in met baby olie. De volgende ochtend nog een keer. Ga er daarna met een zachte tandenborstel over heen en de schilvertjes vliegen om je oren. De baby vind dit niet leuk maar is wel van de berg af.

P.van delft
Tip #2942


Zeewater tegen berg

Zeewater hielp meteen, bij mijn zoontje was het meteen weg. Had daarvoor van alles geprobeerd niks hielp. Het was gelukkig wel zomer en we waren op vakantie. Hij kon met mij zo de zee, na 2 dagen in zee te zijn geweest was het al helemaal weg.

Tip #7287


Tips voor berg bij kindje

Mijn zoontje had heel veel berg, op z'n hoofd en zelfs voorhoofd en wenkbrauwen. Na veel proberen de gouden tip, resultaat binnen 24uur was fantastisch, bijna een wonder! Te doen; meerdere keren per dag (ik deed het bij de verschoon momenten) hoofd insmeren met een watje/gaasje met opgeloste tea tree olie (100ml water met 20 druppels tea tree olie), daarna insmeren met kokosolie. Schilfers drogen en evt roodheid trekt weg, je kunt de schilfers de volgende dag beginnen te verwijderen (ik deed dat met mijn vingers). Binnen 48 uur was het al zo goed als weg.

Tip #14176


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen