Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Beugel schoonmaken

Hoe kan ik mijn beugel het beste schoonmaken? Werkt azijn?

Oma heeft veel tips gevonden die helpen bij het schoonmaken van een beugel of een blokbeugel. Azijn doet in ieder geval wonderen!

Aanslag op je beugel wegpoetsen

Na een tijdje een beugel dragen kan het zijn dat er wat hard aanslag op komt. Wat ik altijd doe is: Neem een kom met water en maak hem schoon door er met je vingers over heen te wrijven (in het water). Dan is hij weer helemaal schoon.

Tip #5524
2 0
Beugel in azijn weken

Je kunt je beugel ook een tijdje in azijn verdund met water leggen. Daarna even goed poetsen en klaar

Ellen
Tip #3116
1 0
Etensresten in activator verwijderen

Ik heb een activator en merk dat er soms etensresten achter blijven hangen. Wat ik dan altijd doe: Ik neem een bruistablet, doe hem in een glas water. Wacht natuurlijk ff tot het bruisen klaar is. Drink dan het glas (met activator in de mond) leeg, en schoon. Werkt bij mij echt altijd!!!

Tip #2871
0 2
Weer een schone beugel

Na een tijdje krijg je een aanslag op losse beugels. (tandsteen) Leg de beugel een paar uur in azijn verdund met water of in een steradent tablet. Hierna even goed poetsen en de beugel is weer als nieuw.

Ellen
Tip #3176
0 0
Minder pijn bij slapen

Als je een buitenboordbeugel hebt en je moet er ook mee slapen, is dit vreselijk. Ik pakte dan wat schoonmaak watjes voor make up en die deed ik er tussen. ( tussen wang en beugel) Zodat de druk minder was als je op je wang slaapt. Het ziet er niet uit, je ouders lachen je uit; noemen je een hamster, maar je slaapt wel beter!

Tip #6738
0 0
Last van slotjes beugel

Als je de eerste paar dagen last hebt van je slotjesbeugel. Zet kamillethee, neem een grote slok en laat het even in je mond zitten en spoel je mond er mee!

Elvia
Tip #14930
0 0
Beugel schoon houden

Hoe houd je een beugel goed schoon?
Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen hoort bij de dagelijkse routine voor dragers van een vaste beugel . Een tandenborstel met een rechte steel en een kleine borstelkop is daarvoor het meest geschikt. Voor de elektrische tandenborstel zijn er speciale borstelkoppen voor vaste beugels. Naast goed poetsen – met fluoridetandpasta! – geldt voor dragers van een vaste beugel het advies om ’s avonds na het poetsen nog twee minuten na te spoelen met fluoridedrank. De ruimtes tussen de slotjes kunnen worden schoongemaakt met een ragertje.
En natuurlijk na elke maaltijd de mond goed schoon te spoelen met water!

Tip #15683
0 0