Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Blaasjeseczeem

Wat kan je doen tegen Blaasjeseczeem?

Oma Weet Raad tips over blaasjeseczeem. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Magnesium tegen blaasjesexzeem

Na al een aantal jaar last te hebben van terugkerende blaasjeseczeem bleef het ineens weg. De reden? Ik ben begonnen met klimmen en de 'pof' (magnesium) droogt de blaasjes uit voordat ze de kans krijgen echt te gaan iriteren. Toen ik een tijdje niet kon klimmen kwam de eczeem terug. Nadat ik daar direct wat pof op gedaan had, droogde ook deze blaasjes binnen een paar dagen uit. Geen jeuk, geen erger wordende uitslag. En geen kapotte huid door constante irritatie. En geen hormoonzalf meer nodig. Voor mij is dit de oplossing. Goede pof koop ik bij de buitensportwinkel, zoals bever, of in de klimhal.

Bup
Tip #14424


Blaasjes eczeem voorkomen

Ik heb last van blaasjes eczeem. Dit kan erg pijnlijk zijn. Hierom douch ik tegenwoordig ook niet meer zo warm. Dit kan er namelijk voor zorgen dat mijn eczeem een stuk minder erg wordt. Mijn huid wordt hier namelijk een stuk minder gevoelig door.

Lewis
Tip #21090


Handen vet houden tegen blaasjeseczeem

Als je last hebt van blaasjeseczeem, is het verstandig om je handen vet te doen. Dit kun je het beste doen met zalf. Vaak is de zalf van Nivea hier een goede optie voor. Hierdoor verminderd de jeuk aan je handen voor een heel stuk.

Tamara
Tip #21193


Sudocreme

Sudocreme droogt de blaasjes uit, pas weer insmeren met andere creme als de blaasjes zijn opgedroogd. Hielp bij mij in 2 dagen.

Diana
Tip #22317


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.