Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Je voeten helemaal inspuiten met deodorant voor het lopen, dit gaat blaren tegen.

4 0


Goed insmeren met uierzalf. Verband of pleister erop en de pijn trekt weg.

2 0


Als u weet dat u veel gaat wandelen en snel blaren krijgt, moet u 1 of 2 weken van te voren beginnen met 2 maal daags uw voeten in te smeren met kamferspiritus (officieel tegen spierpijn) dit is te krijgen bij de drogist, en zorgt ervoor dat u meer eelt op uw voeten krijgt en dus geen blaren. Zorg er natuurlijk wel voor dat uw sokken en schoen droog blijven. En het liefst ook naadloze sokken dragen. Het heeft bij mij altijd geholpen.

1 1


Als je blaren hebt kun je ook je schoen een beetje invetten met uierzalf. Dan met een toiletpapiertje langs de plekken gaan.

1 0


Wat te doen bij een gesloten blaar: • Prik de blaar zo nodig door. Maak in verband met infectiegevaar een gesloten blaar alleen open, als deze echt hinderlijk is. • Dek anders de gesloten blaar steriel of zo schoon mogelijk af.

1 0


Het doorprikken van een gesloten blaar: • Was uw handen voor en na het behandelen van de blaar. • Ontsmet de huid voor en na het doorprikken met een huidontsmettingsmiddel. • Prik de gesloten blaar door met een steriele naald of bloedlancet. Prik zo dicht mogelijk tegen de huid een gaatje in de boven- en onderzijde van de gesloten blaar. Prik eerst aan de bovenzijde. • Druk de blaar leeg met een wattenstaafje of gaasje en vang het vocht op met een gaasje. • Dek de blaar steriel of zo schoon mogelijk af.

0 0


Blaren tegen gaan: Als je de kans op voetblaren wilt verkleinen bij het inlopen van een paar nieuwe schoenen of als je een lange wandeltocht maakt, doe dan twee paar sokken aan. Een dunne sok en daaroverheen een wat dikkere sok. Dit trucje wordt o.a. gebruikt in het Britse leger.

0 0