Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Blaren verwijderen

Wat helpt er nou goed tegen blaren?

Oma Weet Raad tips over blaren verwijderen. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Uierzalf met verband

Goed insmeren met uierzalf. Verband of pleister erop en de pijn trekt weg.

P.Bant
Tip #1863


Schoen invetten met uierzalf

Als je blaren hebt kun je ook je schoen een beetje invetten met uierzalf. Dan met een toiletpapiertje langs de plekken gaan.

Tip #3102


Gesloten blaar doorprikken

Het doorprikken van een gesloten blaar: • Was uw handen voor en na het behandelen van de blaar. • Ontsmet de huid voor en na het doorprikken met een huidontsmettingsmiddel. • Prik de gesloten blaar door met een steriele naald of bloedlancet. Prik zo dicht mogelijk tegen de huid een gaatje in de boven- en onderzijde van de gesloten blaar. Prik eerst aan de bovenzijde. • Druk de blaar leeg met een wattenstaafje of gaasje en vang het vocht op met een gaasje. • Dek de blaar steriel of zo schoon mogelijk af.

Tip #11845


Kamferspiritus tegen blaren

Als u weet dat u veel gaat wandelen en snel blaren krijgt, moet u 1 of 2 weken van te voren beginnen met 2 maal daags uw voeten in te smeren met kamferspiritus (officieel tegen spierpijn) dit is te krijgen bij de drogist, en zorgt ervoor dat u meer eelt op uw voeten krijgt en dus geen blaren. Zorg er natuurlijk wel voor dat uw sokken en schoen droog blijven. En het liefst ook naadloze sokken dragen. Het heeft bij mij altijd geholpen.

Marjolein
Tip #2879


Koortsblaar aanstippen met trekzalf

Als de blaar al op je mond zit aanstippen/inwrijven met trekzalf. Het gaat dan echt weg.

ils
Tip #11696


Blaren voorkomen

Blaren tegen gaan: Als je de kans op voetblaren wilt verkleinen bij het inlopen van een paar nieuwe schoenen of als je een lange wandeltocht maakt, doe dan twee paar sokken aan. Een dunne sok en daaroverheen een wat dikkere sok. Dit trucje wordt o.a. gebruikt in het Britse leger.

A. Whyatt Mann
Tip #15456


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen