Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

IJzerrijke producten, bijna alle vleessoorten kabeljauw, haring en sardines garnalen, mosselen en oesters peulvruchten noten brood gedroogde abrikozen en vijgen fruit uit blik of pot zoals frambozen, rode bessen en kersen. andijvie, artisjok, broccoli,courgette,doperwten, druivenblad, postelein, tomatenpuree, raapstelen en schorseneren. roos vicee ferro appelstroop Door vitamine C word het ijzer beter opgenomen in het lichaam. Bij de boterham dus een glas vruchtensap. Vitamine B12 zit in vlees, vis en zuivelprodukten Foliumzuur zit in lever, aspergers, spinazie, volkoren produkten en peulvruchten. Dit houd allemaal verband met de bloedarmoede. Als je te weinig vitamine B12, ijzer of foliumzuur binnen krijgt heb je kans op bloedarmoede.

5 0 0

Login om een reactie te geven: