Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoge bloeddruk

Wat kan je het beste doen tegen een hoge bloeddruk?

Grootmoeders tips tegen hoge bloeddruk - De genoemde middeltjes zijn absoluut geen medisch advies maar wel interessant zijn om te weten. Zo blijft het bijvoorbeeld een vraag voor iedereen: Helpt het om gedroogde abrikozen te eten tegen een te hoge bloeddruk? Zie de tips voor het antwoord.

Eet gewelde abrikozen

Eet dagelijks, op de nuchtere maag, enkele gewelde abrikozen.

Clausje
Tip #1801


Water met citroen werkt

Als u last hebt van een hoge bloeddruk neemt u 2x per week een glas water met een halve geperste citroen op een nuchtere maag. Werkt heel goed, maar niet meer dan 2x per week gebruiken, liefst niet 2 dagen achtereen.

Ilse
Tip #2482


Recept tegen hoge bloeddruk

Last van een hoge bloeddruk? Maak dan dit recept klaar: kook een handvol aardappelschillen in een pannetje water. Af laten koelen en zeven. Drink er dagelijks twee kopjes van.

Miel Bregman
Tip #3088


Abrikozen tegen hoge bloeddruk

Elke dag 3 (gedroogde) abrikozen laten wellen en verdeeld over de dag innemen.

Martin
Tip #1146


Wat zout eten

Als je last hebt van een extreem lage bloeddruk (zoals ik) dan is het handig op het moment dat je aanval voelt aankomen al zout te eten, op het moment van aanval moet je rustig gaan liggen of zitten wat drinken en zout eten gewoon zo korrel zout.

Ginger Kyano
Tip #9498


Paar stukjes pure chocola per dag

Pure chocolade, zo donker mogelijk, helpt de bloeddruk te verlagen. Nu moet je niet een hele reep opeten, maar zo maar een paar stukjes per dag.

Ada
Tip #1515


Minder Cafeïne

Vermijd caffeïnerijke voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, cola en diverse theesoorten. Ga vroeg slapen, wie elke dag vroeg gaat slapen zal de bloeddruk dalen.

Tip #6664


Niet teveel water nemen

Als je last hebt van hoge bloeddruk, ga dan eens na hoeveel vocht je per dag gebruikt. Sommige mensen met een hoge bloeddruk drinken gewoon te veel water! Het is heel gezond om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, maar meer dan 2,5 liter per dag is niet goed voor je bloeddruk!

Renske
Tip #2555


Veel sporten helpt

Sporten helpt! Beste elke dag. In elk geval hoe vaker, hoe lager je bloeddruk.

Bert
Tip #2819


Elke dag brandnetelthee

Drink elke dag een halve liter brandnetelthee. Liefst gezet van blad (ipv kant en klaar zakje).

Anne
Tip #1164


Kool eten tegen hoge bloeddruk

Eten van verse groene koolsoorten verlaagt de bloeddruk. Eten van enkele gedroogde abrikozen per dag verlaagt de bloeddruk. Het nemen van een lavendelbad verlaagt ook de bloeddruk.

Vera
Tip #1674


Elke dag pure chocola

Heeft u een hoge bloeddruk? Eet elke dag 2 stukjes pure chocolade. Dat verlaagd je bloeddruk. En je word er niet dik van.

Roxy T.
Tip #3264


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.