Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloedneus stoppen

Hoe kan ik die vervelende bloedneuzen het beste stoppen?

Je hebt hardnekkige bloedneuzen en een kleine bloedneus die alleen ontstaat bij bijvoorbeeld warm weer of een lage weerstand. Bij de hevige bloedneuzen moet je toch echt goed gaan stelpen en de boel goed laten stollen. Bij een kleine bloedneus is het vooral belangrijk even je rust te bewaren en stil te zitten en vooral niet in paniek te raken. Lees al onze tips over het stoppen van een bloedneus.

Prop keukenpapier in je mond

Bij een bloedneus kun je ook een prop keukenpapier in je mond stoppen. Het speeksel in je mond gaat dan in je papier zitten en stopt het bloeden. Dit heb ik geleerd van mijn leraar in karate.

Jos
Tip #4807


Neusbloeding stoppen met ijsblokje

Heftige neusbloeding; neem een waterijsje of blokje ijs in plasticzakje en hou dit tegen die zijde van de neus die bloed. Snuit een keer je neus om overtollig restanten te verwijderen en houd het hoofd iets achterover.

Karel Wehrmeijer
Tip #5674


Neus bij botje dichtknijpen

Knijp de neus dicht precies voor het neusbotje. Als na enige tijd de neus nog bloed moet je even snuiten want er kan een bloed prop zitten. Dan weer de neus dicht knijpen met 2 vingers. Hoofd altijd naar voren houden! Als je je hoofd naar achteren houdt loopt het bloed de keel in en dat is niet zo lekker. Bij warm weer kun je, als de bloedneus niet snel over gaat, een waterijsje eten of een koud nat washandje in de nek leggen.

Bianca
Tip #5730


Neus dichtknijpen bij bloedneus

Gewoon je neus 10 minuten lang dichtknijpen, met je hoofd naar voren gebogen.

Chatheke
Tip #5238


Bloedneus verhelpen

Bij een bloedneus een vinger onder je neus op je bovenlip houden waar je neus ophoud en je lip begint. Na +- een halve minuut is het over.

Ees
Tip #5193


Bloedneus stoppen

Bij een bloedneus, moet je iemand anders vragen om een haar achter op je hoofd eruit te trekken ( je moet het wel voelen, het mag even pijnlijk zijn) Er komt dan een stofje vrij in je hersenen " Adrenaline " genaamd. DIe zorgt ervoor dat het bloeden stopt.

Tip #7600


Zoutoplossing stopt neusbloeding

Bloedneus:

Je neus (zachtjes!) snuiten zodat er niet meer adertjes beschadigd raken ( beschadigde adertjes komt ook door te hard snuiten.
1. je neus zachtjes snuiten
2. met een servet om je vinger (denk aan vingercondoom) alle restant stukjes verwijderen en bloedbad voorlopig te remmen (laat het even erin)
3. Pak een glas
4. Vul dat voor de helft met +/- 50-100ml lauwwater ( je hebt niet veel nodig, gekookt water is beter)
5. Pak zout maak niet uit wat voor soort zeezout/jodium /keukenzout.
6. voeg dit toe op het oog +/- halve theelepel (water moet dus naar zout smaken net als zeewater)
7. Verwijder je servetten uit je neus
7.5 hou je hoofd naar achteren
8.Probeer dit of laat iemand dit in je neus druppelen met bv. theelepel/pipet (je kan ook je vinger in dompelen en dit werkt ook als een pipet (of stop je natte vinger in je neus xD)
9. Herhaal het druppelen als dit het bloeden niet stopt (hierbij snuif je zodat het zoutoplossing die in je neusholte de gesprongenvaat bereikt.
10. Na ongeveer 2 minuten kan je weer staan.

Ja dit is gewoon een zoutoplossing, het zout zorgt ervoor dat je bloedvaten slinken. EN als je bijvoorbeeld een tand eruit is gegaan helpt het de bloedbad in je mond te stoppen door hiermee een paar keer te gorgelen.

Rohan
Tip #15681


Bloedneus snel stoppen

Knijp je neus dicht vlak voor het botje, de bloedneus is na een 5 min. Ongeveer klaar

Bloeeeeedd
Tip #21877


Bloedneus

Een natte koude handdoek in je nek leggen en de bloeding stopt

Olga De Groot
Tip #22119


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.