Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Prop keukenpapier in je mond

Bij een bloedneus kun je ook een prop keukenpapier in je mond stoppen. Het speeksel in je mond gaat dan in je papier zitten en stopt het bloeden. Dit heb ik geleerd van mijn leraar in karate.

Jos
1 0


Neus bij botje dichtknijpen

Knijp de neus dicht precies voor het neusbotje. Als na enige tijd de neus nog bloed moet je even snuiten want er kan een bloed prop zitten. Dan weer de neus dicht knijpen met 2 vingers. Hoofd altijd naar voren houden! Als je je hoofd naar achteren houdt loopt het bloed de keel in en dat is niet zo lekker. Bij warm weer kun je, als de bloedneus niet snel over gaat, een waterijsje eten of een koud nat washandje in de nek leggen.

Bianca
1 0


Neus dichtknijpen bij bloedneus

Gewoon je neus 10 minuten lang dichtknijpen, met je hoofd naar voren gebogen.

Chatheke
0 0


Bloedneus verhelpen

Bij een bloedneus een vinger onder je neus op je bovenlip houden waar je neus ophoud en je lip begint. Na +- een halve minuut is het over.

Ees
0 0


Bloedneus stoppen

Bij een bloedneus, moet je iemand anders vragen om een haar achter op je hoofd eruit te trekken ( je moet het wel voelen, het mag even pijnlijk zijn) Er komt dan een stofje vrij in je hersenen " Adrenaline " genaamd. DIe zorgt ervoor dat het bloeden stopt.

0 0