Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik heb vaak last van brandend maagzuur en heb op een site over homeopathie en natuurgeneskunde een tip gevonden die (even) goed werkt: Neem een lepel rauwe haver(mout)vlokken! Het is niet echt lekker, maar het helpt wél! Ook kreeg ik het advies om eens wat minder suiker en vetproducten te gebruiken.

16 1


Als je last hebt van brandend maagzuur gewoon een slokje azijn nemen klink raar maar het werkt echt.

Jack
7 2


Een natuurlijke maagzuurremmer: eet bij iedere maaltijd havermout.

Gerrie
5 2


Ik heb nog een tip over maagzuur, heel eenvoudig een slokje koffiemelk. Helpt onmiddellijk maar niet zo lekker, wel beter dan te veel tabletten slikken.

Vera dijkstra
3 0


Als je last hebt van brandend maagzuur met je kamillethee drinken. Bij mij help dit erg goed.

Marieke
3 0


Bij maagzuur dus juist geen melk, pepermunt, sinasappelsap (citrusvruchten), azijn, augurken, frisdrank (koolzuur), pepers, koffie of wijn gebruiken! Deze stoffen zijn al zuur van zichzelf of stimuleren de aanmaak van zuur juist. Iets gebruiken wat het zuur zoveel mogelijk opneemt dus. Het best bij mij helpt gewoon een Liga eten!

3 2


Voor sommige mensen helpt melk bij brandend maagzuur. Voor de lactose intolerante mensen deze tip: neem bij brandend maagzuur eerst een glas water en neem vervolgens een pepermuntje of menthol kauwgom. Het brandend maagzuur verdwijnt dan snel. Helpt bij mij altijd!

EmmaW
3 1


Brandend maagzuur? 1 of 2 lepeltjes suiker eten. Werkt! Heb ik weer van mij moeder.

1 1


Bij brandend maagzuur of maagpijn een stukje rauwe aardappel eten of een beetje sap van een aardappel drinken. Helpt echt.

1 1


Koop bij de drogist en pot gezuiverde krijt.(€5,00 Neem 1 lepel gezuiverde krijt in met water en het zuurbranden is weg. (krijt word gebruikt bij het minder zuur maken van rabarber). Ook helpt het om je bed bij het hoofdeind hoger te zetten als het voeten eind.

Theo Knigge
1 0


Een hele goede tip tegen brandend maagzuur is een paar blaadjes groene basilicum eten! Het helpt zeer goed, mijn man heeft er zeer regelmatig last van gehad en nu is het een heel stuk minder geworden. Minder vet eten helpt natuurlijk ook, met daarnaast de basilicumblaadjes!!

Saskia
1 0


Eet een paar stukje verse ananas (niet uit blik) en het zuur zal snel verdwijnen.

Rita
1 0


Al jaren heb ik last van maagzuurbranden. Pillen van de dokter helpen goed maar liever neem ik een paar bolletjes ingemaakte (gekonfijte) gember. Uit de supermarkt of de toko. Goed fijnkauwen en inslikken. Helpt prima.

Gebke
1 0


Bij brandend maagzuur werkt een slokje bier heel goed! Een kauwgompje kauwen kan ook heel goed werken.

Marijn
1 0


Gewoon gezond eten want de tips die hier staan krijg je nog meer maagzuur van vooral melk en zuivel en de tip van azijn drinken zou ik je niet aanraden

Rina Hermsen van Doorn
1 0


Bij brandend maagzuur een augurk eten het werkt echt!

Rosa Blom
1 0


Een glas melk drinken.

0 0


Als je in bed ligt en je krijgt last van maagzuur, ga dan op je linker zij liggen. Het neemt af of het verdwijnt

Karel Middelink
0 1


Drink een beetje melk, en je maagzuur verdwijnt als sneeuw voor de zon, het werkt echt!

0 4


Eet een blokje anijs van de ruijter of een hapje gestampte muisjes. Het werk echt!!! En is veilig tijdens de zwangerschap.

Chantal van Riemsdijk
0 0


Een theelepel karwijzaad, gewoon heel doorslikken met een glas lauw water. binnen een half uur is de lijn weg.

Thea Daems - de Boer
0 0


Last van maagzuur? Een eetlepel havermout zo uit het pak. Even niets bij drinken. Werkt geweldig en is nog gezond ook!

Belle
0 0


Bij acute maagzuurpijn helpen een paar slokjes alcoholvrij witbier van Bavaria mij heel erg goed. Kleine slokjes anders ga je oprispen. Volkoren voedingsbiskwie helpt ook. Wat je moet mijden is al te scherp eten. Wees spaarzaam met sambal e.d. Ook bananen geven mij meer maagzuur. Je kunt ze wel eten, maar neem den geen hele in één keer, maar b.v. om het uur 1/3 deel.

Roel
0 0


Een mok met opgewarmde melk opdrinken en het is zo weg!

0 0


Van brandend maagzuur hebt u geen last, als u vlak voor de maaltijd een glaasje rauwe aardappelsap drinkt. De aardappel werkt namelijk sterk ontzurend.

Miel Bregman
0 0


Bij brandend maagzuur enkele Amsterdamse uien eten, hier zit ook azijn in, en is nog lekker ook, het is zo weg.

Eddie
0 0


Neem een schepje pindakaas, langzaam opeten. Het helpt echt

Els Lutgerink
0 1


Stophoest werkt tegen maagzuur en erge maagpijn/maagklachten. Pijn en/of maagzuur nemen direct af, en het blijft ook lange tijd weg.

Lin
0 0


Melk geeft slechts tijdelijk een verlichting door het de maagzuur bindt, daarna zorgen de eiwitten en de kalk van de melk ervoor dat de productie van maagzuur wordt gestimuleerd. Dit geldt ook voor andere lactose producten.

Roos
0 0


Eet een (of meerdere) pepermuntjes, of tik-tak, als er maar mint in zit. Dit neutraliseert het zuur.

Joost
0 1


Neem melk! Doe de melk in de magnetron ongeveer 40 seconden en doe er honing in.

0 0


Zwangere vrouwen hebben vaak maagzuur, als je er last van hebt kun je ook gewone vanille vla eten het helpt echt en als je een frisdrank wil drinken waar je het minst last van maagzuur van zal krijgen dan is dat cassis probeer het maar succes!!!!

0 1


Maagzuur bij zwanger vrouwen kan verholpen worden door vanille vla te eten en een frisdrank om te drinken is cassis daar krijg je het minst last van maagzuur van succes!!

0 0


Elke dag na het eten 5 eetlepels pure kwark opeten. Deze procedure 3 weken lang herhalen en je voelt je een ander mens.

Emiel
0 1


Bij mij werken bananen altijd goed tegen maagzuur.

0 1


Bekertje lauwwarm water met bicarbonaat drinken. Wel zout, maar het werkt.

MilouWeetRaad
0 0


De grootste reden waarom mensen melk aanraden bij brandend maagzuur is omdat melk alkalisch is. Dit wil zeggen dat melk de zuurtegraad in de keel en maag vermindert omdat het een pH waarde heeft van 7,6. pH 7 is neutraal (maagzuur heeft een pH waarde van 1-3). Drink je dus melk dan wordt het zuur in de keel gedeeltelijk geblust. Dit gebeurt ook tijdelijk in de maag. Nog een tweede reden waarom melk (tijdelijk!) verlichting van maagzuur kan opbrengen is omdat het maagzuur bind waardoor tijdelijk het maagzuur minder zuur is. Hierdoor heb je dus tijdelijk minder maagzuur in de maag. Tot zover is alles goed met melk tegen maagzuur. Echter moet je weten dat de combinatie van maagzuur melk niet samen gaan op de lange termijn.

Marcel Basten
0 0


Neem bij brandend maagzuur een paar schepjes vanillevla en vermijd bukken.

Dominique Dahmen
0 0


Neem een halve theelepel natrium carbonat/ zuiveringszout in een half glas lauw water. Of een beetje ciderazijn in een glas lauw water.

Jean-Jacques Almanza
0 0


Eet softijs, helpt bij mij altijd. Softijs neutraliseert het zuur.

Jasper
0 0


Van alles geprobeerd, ook jarenlang Omeprazol, tot ik op deze website "kauwgom" kauwen tegenkwam. Ondanks de leeftijd van 60 jaar heb ik dit nooit geweten/geprobeerd, maar het helpt echt. Ik gebruik nu nooit geen medicatie meer, maar hou wel zoveel mogelijk rekening met maag besparend voedsel.

P. van Eden
0 6


Ik heb vaak last van maagzuur en heb daarom een aantal tips: Rennies werken wel maar vaak word daarna de maagzuur erger. (Warme) melk helpt goed. Pepermunt helpt wel maar bij mij soms niet. Probeer niet veel vettige of zure dingen zoals tomaten en Citroen te eten daar krijg je veel maagzuur van

Momograaff
0 0


liga helpt ook bij brandend maagzuur

wie
0 0


Wanneer je last hebt van maagzuur, eet een stukje sneetje brood. Dit "zuigt" het maagzuur op.

Marinus
0 0


Een beker Inex choco mager écréme er zit voldoende water in en het zorgt voor een vet laag je in je buik en nog eens lekker ook

Chocolaatje
0 0