Azijn helpt tegen maagzuur
Als je last hebt van brandend maagzuur gewoon een slokje azijn nemen klink raar maar het werkt echt.
Brandend maagzuur is een lichaamssap met een hoge zuurgraad wat nodig is bij de spijsvertering, soms is er echter teveel maagzuur aanwezig en kan dit irriteren. De maagzuur tips van oma bestaan uit 45 ouderwetse adviezen. Deze helpen het vervelende gevoel te verlichten en brandend maagzuur te verhelpen. Lees alle tips goed door en laat ook zeker een reactie achter als iets geholpen heeft.
Misschien geen tip, maar wat kan ik nou allemaal doen tegen maagzuur? Ik heb op dit moment geen medicijnen in huis, en hoor graag wat ik hier tegen kan doen. Maagzuur kan erg vervelend zijn.
Eet een appel dat help heel goed tegen maagzuur. Dat doe ik al jaren. Lauwwarm water met bicarbonaat werkt ook erg goed.
Wat ook helpt is: - een paar uur voor het slapen niets meer eten, alleen water - niet te gekruid eten - geen koolzuurhoudende dranken drinken - weinig alcohol - ga op je linkerzij liggen. De opening van maag ligt dan naar boven ipv beneden. De eventuele maaginhoud kan vrijwel niet meer in je slokdarm stromen. Of gebruik simpelweg: Gember! Schijnt te helpen tegen maagzuur.
Brandend maagzuur? 1 of 2 lepeltjes suiker eten. Werkt! Heb ik weer van mij moeder.
Net gedaan en werkt tot nu toe! Thanks
Ik heb het geprobeerd en twee kleine suikerklontjes genomen. Het werkt echt, geborrel in de maag stopt en het brandende gevoel wordt minder. Ik kon na ruim een half uurtje weer verder slapen.
Suiker geprobeerd en inderdaad....helpt tot nu toe goed
Haalt suiker het direct weg
Augurk werkt idd perfect! Net als overigens een suikerklontje of melkproducten. 👍
Niet alle melkprodukten zijn aangeraden bij maagzuur! Wel Amandel melk is zeer gezond en tegen maagzuur
Ik heb vaak last van brandend maagzuur en heb op een site over homeopathie en natuurgeneeskunde een tip gevonden die (even) goed werkt: Neem een lepel rauwe haver(mout)vlokken! Het is niet echt lekker, maar het helpt wél! Ook kreeg ik het advies om eens wat minder suiker en vetproducten te gebruiken.
Wat een goede tip! Voor Omroep MAX ben ik hard bezig met de voorbereidingen voor de wintereditie van Gezond Verstand, hét televisieprogramma waarin originele huis-, tuin- en keukenremedies worden getest. Interesse? mail gezondverstand@warnerbros.com of bel 020 6661823
Ja prima plan om mee te kunnen doen met natuurlijke middelen....m
Vanavond stond ik op de kop van de maagzuur. Maar na de tip van jou is het afgezakt. Deze tip neem ik mee in de toekomst !
Havermout vlokken is zeer gezond en ideaal tegen maagzuur,,je moet havermout pap klaar maken met amandel melk en kokosbloesem suiker klaarmaken ofwel doe je acacia honing erbij wat ook zeer aangeraden is bij maagzuur!! Zeeeeer lekker !! 😋😋😋
Als je in bed ligt en je krijgt last van maagzuur, ga dan op je linker zij liggen. Het neemt af of het verdwijnt
Je maag word niet magisch ph neutraal als je links gaat liggen. Wat het wel doet is dat de opening van je slokdarm naar de maag hoger komt te liggen, waardoor het zuur niet gemakkelijk naar boven kan komen. Maar als je dan vervolgens anders gaat liggen zal je merken dat het er nog steeds is.
Bij maagzuur dus juist geen melk, pepermunt, sinasappelsap (citrusvruchten), azijn, augurken, frisdrank (koolzuur), pepers, koffie of wijn gebruiken! Deze stoffen zijn al zuur van zichzelf of stimuleren de aanmaak van zuur juist. Iets gebruiken wat het zuur zoveel mogelijk opneemt dus. Het best bij mij helpt gewoon een Liga eten!
De grootste reden waarom mensen melk aanraden bij brandend maagzuur is omdat melk alkalisch is. Dit wil zeggen dat melk de zuurtegraad in de keel en maag vermindert omdat het een pH waarde heeft van 7,6. pH 7 is neutraal (maagzuur heeft een pH waarde van 1-3). Drink je dus melk dan wordt het zuur in de keel gedeeltelijk geblust. Dit gebeurt ook tijdelijk in de maag. Nog een tweede reden waarom melk (tijdelijk!) verlichting van maagzuur kan opbrengen is omdat het maagzuur bind waardoor tijdelijk het maagzuur minder zuur is. Hierdoor heb je dus tijdelijk minder maagzuur in de maag. Tot zover is alles goed met melk tegen maagzuur. Echter moet je weten dat de combinatie van maagzuur melk niet samen gaan op de lange termijn.
Ik ben het niet met je eens. Net as Marcel zegt. Melk verhoogt de algehele PH waarde van de maagzuur en helpt weldegelijk tegen maargzuur, maar er zit een keer kant aan. Het helpt niet bij iedereen. Ook is het belangrijk wat voor soort melk je drinkt. Melk dat niet vet vrij is kan juist je maagzuur verergeren. Melk is zeker is zeker een tijdelijke oplossing, maar dan vet vrij en alleen een klein kopje per keer. Drink niet te veel dit legt you maag onder stress en dan worden de problemen erger. Ik ben het overigens ook niet mee eens over de pepermunt. Pepermunt zorgt ervoor dat je extra veel speeksel aanmaakt. Speeksel past ook je PH waarde in de maag aan en door extra aan te maken heb je ook iets waarmee je het al opkomende zuur weg te spoelen uit je slokdarm. Het is een van de reden dat restaurants vaak een muntje aanbieden bij de rekening. Overigens net als melk neem er maar eentje. Neem je r te veel dan kan de menthol juist er voor zorgen dat de klachten verergeren. Je zegt ook dat je production moet vermijden die zuur zijn omdat dit juist maagzuur aanmaakt ? Dat is eigenlijk onjuist. Het maakt niet uit wat je in je maag stopt de meer je eet of drinkt de meer zuur de maag aanmaakt om het te verteren. Producten die een zure eigenschap hebben doen niet per definitie je maagzuur verergeren. Net als veel dingen neem het met maten. Veel mensen doen een dopje azijn nemen juist tegen maagzuur. Verder wil ik nog toevoegen is als je weekelijks last heb van een zure maag het verstandig is om contact met je huisarts op te nemen. Hoe raar het ook klinkt voor sommige. Mensen die jaren lang veel last hebben van zuur waar ze niks aan doen is behoorlijk schadelijk voor de slokdarm. De slokdarm is niet zoals de maag verpakt in een dikke laag slijm dat tegen zuur bestand is. (Foutje in evolutie ?). Als je vaak last heb van maagzuur en hier niks tegen doet dat heb je grote kans dat je slokdarm verbrand boven de ingang van de maag. Het slijmvlies van het spijsverteringskanaal wordt beschadigd door de bacterie helicobacter pylori. Maar kan ook Lekkage en voedselgevoeligheid veroorzaken. Goed om te weten is dat wanneer de slokdarm beschadigd is deze NIET meer doet helen. Vandaar ook mijn tip om naar de huisarts te gaan bij overmatig veel maagzuur. Beste remedie is drink genoeg water per dag en heb minimaal 30 min beweging. Dit zorgt voor een betere spijsvertering aldus voorkomt maagzuur. En natuurlijk eet en drink met maten tijdens een zuur aanval.
Helemaal juist!
Bekertje lauwwarm water met bicarbonaat drinken. Wel zout, maar het werkt.
Men geeft toch altijd aan zo min mogelijk suiker te nemen en zout, suiker is niet goed voor de tanden en lichaam en zout niet goed voor de bloeddruk....
Stuur ons je tips en help iedereen verder.
Voor sommige mensen helpt melk bij brandend maagzuur. Voor de lactose intolerante mensen deze tip: neem bij brandend maagzuur eerst een glas water en neem vervolgens een pepermuntje of menthol kauwgom. Het brandend maagzuur verdwijnt dan snel. Helpt bij mij altijd!
Ik zat vanacht rechtop van extreem brandend maagzuur. Ik had hier de kauwgom tips gelezen. Ik had werkelijk niks in huis behalve een potje kauwgom. Heb 5 kauwgommetjes weg gekauwd en echt het werkte! Ik heb weer heerlijk kunnen slapen :)
Ik heb lactoseintolerantie en na een maagoperatie vaker maagzuur en nu ook nog zwanger en is het nog erger. Azijn en havermout doen mij letterlijk kokhalzen. Deze tip heeft mij enorm geholpen. Pepermunt werkt mar de kauwgom nog beter. Wel idd menthol of smash mint of zoiets. Goede tip en detail.
Een natuurlijke maagzuurremmer: eet bij iedere maaltijd havermout.
Als pap of gewoon zo door het eten.
Ik zelf heb het geprobeerd en toen werd het alleen maar erger.
Havermout puur innemen lijkt me een goed alternatief,beter als al die chemische stoffen ook wordt er geadviseerd zuur met zuur te bestrijden.......dat klinkt bekend vetvlek uit kleren ook met vet bewerken....
Wanneer je last hebt van maagzuur, eet een stukje sneetje brood. Dit "zuigt" het maagzuur op.
Als ik honger begin te krijgen dat.mijn maag leeg is, eet ik ook onmiddelijk een stuk droog brood,de maagzuur onmiddelijk weg en geeft mij een goed gevoel aan mijn maag Ik ondervind als je tijdens maagzuur een stuk droog brood eet dat het maagzuur opslurpt
Heb dezelfde ervaring, maar dan wel met wit brood. Volkoren brood stimuleert het zuur.
De grootste reden waarom mensen melk aanraden bij brandend maagzuur is omdat melk alkalisch is. Dit wil zeggen dat melk de zuurtegraad in de keel en maag vermindert omdat het een pH waarde heeft van 7,6. pH 7 is neutraal (maagzuur heeft een pH waarde van 1-3). Drink je dus melk dan wordt het zuur in de keel gedeeltelijk geblust. Dit gebeurt ook tijdelijk in de maag. Nog een tweede reden waarom melk (tijdelijk!) verlichting van maagzuur kan opbrengen is omdat het maagzuur bind waardoor tijdelijk het maagzuur minder zuur is. Hierdoor heb je dus tijdelijk minder maagzuur in de maag. Tot zover is alles goed met melk tegen maagzuur. Echter moet je weten dat de combinatie van maagzuur melk niet samen gaan op de lange termijn.
Neem een schepje pindakaas, langzaam opeten. Het helpt echt
Het is onzin dat pindakaas maagzuur verminderd. Wat er gebeurd is dat je door iets in je mond te doen en er op te sabbelen je een hoop speeksel aanmaakt. Een van speeksels eigenschappen is dat het de maag kalmeerd. Speeksel past ook de PH waarde van het zuur in de maag aan waardoor je minder last begint te krijgen. Het maakt dus niet uit wat je precies eet als het maar speeksel aanmaakt.
Ik krijg van pindakaas last van maagzuur
Neem een halve theelepel natrium carbonat/ zuiveringszout in een half glas lauw water. Of een beetje ciderazijn in een glas lauw water.
Je bedoelt Backing soda het oranje pakje met de hamer erop.....
Een hele goede tip tegen brandend maagzuur is een paar blaadjes groene basilicum eten! Het helpt zeer goed, mijn man heeft er zeer regelmatig last van gehad en nu is het een heel stuk minder geworden. Minder vet eten helpt natuurlijk ook, met daarnaast de basilicumblaadjes!!
Gebruik juist haast geen vet,ook nooit geen jus......maar dat maagzuur je leven zodanig kan beïnvloeden wist ik niet tot half jaar geleden.......
Gewoon gezond eten want de tips die hier staan krijg je nog meer maagzuur van vooral melk en zuivel en de tip van azijn drinken zou ik je niet aanraden
Nou met gezond eten heeft brandend maagzuur niks te maken,ik doe alleen maar gezond eten.....gebruik geen suiker geen frisdrank geen bewerkt voedsel rook niet en gebruik geen alcohol......
Inderdaad... Hier ook. Gezonde voeding en 2, 5 liter water per dag. Ook beweeg ik met dan een half uur per dag. Ik rook en drink niet. Geen suiker of frisdrank. Ondanks dat toch maagzuur..
Van alles geprobeerd, ook jarenlang Omeprazol, tot ik op deze website "kauwgom" kauwen tegenkwam. Ondanks de leeftijd van 60 jaar heb ik dit nooit geweten/geprobeerd, maar het helpt echt. Ik gebruik nu nooit geen medicatie meer, maar hou wel zoveel mogelijk rekening met maag besparend voedsel.
Heeft u misschien omeprazol focus cp msr 20 mg gebruikt? Beviel het goed want ik wil het gaan overwegen om te gebruiken.
Beste Jasmijn, de Omeprazol die ik gebruikte had niet de toevoeging Focus, ik weet dus niet of dit heel veel anders is. Hoewel ik erg gevoelig ben beviel Omeprazol me toch wel goed, maar ik nam maar 10 mg. Ik ben niet dik (55 kg, 1,74 lang) en mijn mening was dat ik minder nodig heb dan iemand die meer weegt.
Werkt pepermunt kauwgom of ook andere kauwgom? Wat raad u aan?
Beste Momograaff, eigenlijk werkt alle kauwgom, want het gaat om het kauwen, om het speeksel, niet om de kauwgom zelf.
Beste P. Van Eden super bedankt voor de goede tip ik heb er veel aan.
Heel fijn om te horen, ik zou het iedereen willen aanraden, want waarom zou je van alles slikken als het op deze manier ook kan.
Koop bij de drogist en pot gezuiverde krijt.(€5,00 Neem 1 lepel gezuiverde krijt in met water en het zuurbranden is weg. (krijt word gebruikt bij het minder zuur maken van rabarber). Ook helpt het om je bed bij het hoofdeind hoger te zetten als het voeten eind.
Bij brandend maagzuur of maagpijn een stukje rauwe aardappel eten of een beetje sap van een aardappel drinken. Helpt echt.
Helpt echt!
Weet je wel dat een aardappel familie is van de nachtschade en dat deze giftig is om rauw te consumeren. Neem vooral geen rauwe aardappel tot je.
Zwangere vrouwen hebben vaak maagzuur, als je er last van hebt kun je ook gewone vanille vla eten het helpt echt en als je een frisdrank wil drinken waar je het minst last van maagzuur van zal krijgen dan is dat cassis probeer het maar succes!!!!
Een glas cola is dan eigenlijk beter. Cola is zo chemisch dat de maag net in staat is de ingredienten af te breken. Hierdoor dring je het zuur al wel een beetje terug. Maar als nog is het geen aanrader omdat de hoeveelheid koolzuur je laat boeren en dit ook het maarzur laat borrelen. Het klepje van de maag zal dus vaker open gaan waardoor er juist zuur omhoog kan komen. Drink dus vooral geen koolzuur houdende dranken
Al jaren heb ik last van maagzuurbranden. Pillen van de dokter helpen goed maar liever neem ik een paar bolletjes ingemaakte (gekonfijte) gember. Uit de supermarkt of de toko. Goed fijnkauwen en inslikken. Helpt prima.
Je hebt gemberbolletjes op siroop maar ook droge geconfijte gember .....welke bedoel je niet want je haalt ze door elkaar....en ja ik lust beiden en ook ondervind ik last van maagzuur......
Ik heb vaak last van maagzuur en heb daarom een aantal tips: Rennies werken wel maar vaak word daarna de maagzuur erger. (Warme) melk helpt goed. Pepermunt helpt wel maar bij mij soms niet. Probeer niet veel vettige of zure dingen zoals tomaten en Citroen te eten daar krijg je veel maagzuur van
Drink een beetje melk, en je maagzuur verdwijnt als sneeuw voor de zon, het werkt echt!
dat werkt dus echt totaal niet...
Dat werkt gewoon prima hoor
Pas op: in eerste instantie lijkt het te verzachten, maar het werkt juist averechts
Bella Hielman en Sigrid Klop dan gebruiken jullie melk verkeerd. Melk bevat calcium- en magnesiumcarbonaat dat juist maarzuur bind en ph neutraal maakt. Alleen veel mensen vergeten het fijt dat vet in melk juist weer voor zuur productie zorgt omdat het langer in de maag blijft zitten. Melk werkt overigens verschilend bij iedereen, maar als je het gebruikt drink dan alleen magere, vet vrije melk en drink niet meer dan een klein koffie kopje. De meer je in de maag duwt de meer de maag zuur aanmaakt om het te verteren. Ook is het zo de meer je in je maag stopt de meer de maag onder stress komt aangezien hij voller zit en er dus gemakkelijker zuur door de ingang terug naar boven kan komen. -------------- Roken jullie toevallig ? want nicotine zorgt ervoor dat de maagafsluiting zich meer verzwakt. Het heeft een effect als valium op spieren. Rokers hebben dus meer kans op maagzuur.
Ik krijg juist brandend maagzuur van een banaan! Is dat niet gek? Ik dacht eerst dat ik me het verbeelde maar het is echt zo. Heel vervelend.
Krijg juist last bij het eten van een banaan
Jaren last gehad van Maagzuur, en steeds weer renie moeten kopen.
Totdat ik op het idee kwam om tijdens het tandenpoetsen iets van het tandpasta in te slikken.
Met name pepermunt tandpasta was bij mij het wondermiddel, dus een beetje in je mond knijpen, en direct daarna verdwijnt het brandende maagzuur.
Dit lijkt me niet zo verstandig, tenzij je fluoride-vrije tandpasta hebt. Fluoride verstopt niet alleen je aderen, maar is ook giftig. Waarom het dan in tandpasta zit, en de tandarts er gebruik van maakt? Lage doseringen en het is de bedoeling dat je het NIET inslikt.
Elke dag na het eten 5 eetlepels pure kwark opeten. Deze procedure 3 weken lang herhalen en je voelt je een ander mens.
Pure kwark ? bestaat er nog een andere vorm dan ? Veel mensen eten slecht, te weinig of op verkeerde tijden waardoor de spijsvertering niet word gestimuleerd. Het eenigste wat jou "procedure" doet is het activeren van het spijsverterings process waardoor de maag minder vaak te zuur word. Door slecht te eten word het zuur in je maag erger. Door te eten verbeter je de ph waarde in je maag waardoor je maagzuur kan (verkomen). Jou remedie is om zuur te verkomen maar verhelpt een zuur aanval op dat moment niet !!!!
Bij acute maagzuurpijn helpen een paar slokjes alcoholvrij witbier van Bavaria mij heel erg goed. Kleine slokjes anders ga je oprispen. Volkoren voedingsbiskwie helpt ook. Wat je moet mijden is al te scherp eten. Wees spaarzaam met sambal e.d. Ook bananen geven mij meer maagzuur. Je kunt ze wel eten, maar neem den geen hele in één keer, maar b.v. om het uur 1/3 deel.
Eet een (of meerdere) pepermuntjes, of tik-tak, als er maar mint in zit. Dit neutraliseert het zuur.
Ja en teglijkertijd zorgen de suikers in deze producten er juist weer voor dat je meer maagzuur aanmaakt.. Dus is snap je advies niet echt. Ik raad zelf ook een muntje aan, maar dan alleen omdat dit meer speeksel aanmaakt, en speeksels eigenschappen zijn ph neutraliserend en heeft kalmerende effecten op de maag. Munt / menthol zijn absolute geen aanraders dit een grotere hoeveelheden te nemen. zeker niet tegen maagzuur
Stuur ons je tips en help iedereen verder.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.
Dat werkt idd. meteen bij mij !
Dat werkt inderdaad meteen !
Bij mij kwam alles naar buiten en nu minder last
Gaat het hier om natuurazijn?
Elke dag op de nuchtere maag een lepeltje appelazijn in een glas water. Helpt onmiddellijk en is zelfs een oplossing voor lange termijn. Maagzuur wordt juist veroorzaakt door te weinig zuur en niet door te veel zoals de meeste mensen denken. Voeg meer zuur toe aan uw voeding en je zal zien: weg maagzuur.