Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik heb vaak last van brandend maagzuur en heb op een site over homeopathie en natuurgeneskunde een tip gevonden die (even) goed werkt: Neem een lepel rauwe haver(mout)vlokken! Het is niet echt lekker, maar het helpt wél! Ook kreeg ik het advies om eens wat minder suiker en vetproducten te gebruiken.

4 5 13 1


Als je last hebt van brandend maagzuur gewoon een slokje azijn nemen klink raar maar het werkt echt.

4 5 5 2


Een natuurlijke maagzuurremmer: eet bij iedere maaltijd havermout.

4 5 4 2


Voor sommige mensen helpt melk bij brandend maagzuur. Voor de lactose intolerante mensen deze tip: neem bij brandend maagzuur eerst een glas water en neem vervolgens een pepermuntje of menthol kauwgom. Het brandend maagzuur verdwijnt dan snel. Helpt bij mij altijd!

4 5 2 1


Als je last hebt van brandend maagzuur met je kamillethee drinken. Bij mij help dit erg goed.

4 5 2 0


Bij maagzuur dus juist geen melk, pepermunt, sinasappelsap (citrusvruchten), azijn, augurken, frisdrank (koolzuur), pepers, koffie of wijn gebruiken! Deze stoffen zijn al zuur van zichzelf of stimuleren de aanmaak van zuur juist. Iets gebruiken wat het zuur zoveel mogelijk opneemt dus. Het best bij mij helpt gewoon een Liga eten!

4 5 2 2


Ik heb nog een tip over maagzuur, heel eenvoudig een slokje koffiemelk. Helpt onmiddellijk maar niet zo lekker, wel beter dan te veel tabletten slikken.

4 5 2 0


Bij brandend maagzuur een augurk eten het werkt echt!

3 5 1 0


Koop bij de drogist en pot gezuiverde krijt.(€5,00 Neem 1 lepel gezuiverde krijt in met water en het zuurbranden is weg. (krijt word gebruikt bij het minder zuur maken van rabarber). Ook helpt het om je bed bij het hoofdeind hoger te zetten als het voeten eind.

3 5 1 0


Een hele goede tip tegen brandend maagzuur is een paar blaadjes groene basilicum eten! Het helpt zeer goed, mijn man heeft er zeer regelmatig last van gehad en nu is het een heel stuk minder geworden. Minder vet eten helpt natuurlijk ook, met daarnaast de basilicumblaadjes!!

3 5 1 0


Eet een paar stukje verse ananas (niet uit blik) en het zuur zal snel verdwijnen.

3 5 1 0


Bij brandend maagzuur of maagpijn een stukje rauwe aardappel eten of een beetje sap van een aardappel drinken. Helpt echt.

3 5 1 1


Al jaren heb ik last van maagzuurbranden. Pillen van de dokter helpen goed maar liever neem ik een paar bolletjes ingemaakte (gekonfijte) gember. Uit de supermarkt of de toko. Goed fijnkauwen en inslikken. Helpt prima.

3 5 1 0


Brandend maagzuur? 1 of 2 lepeltjes suiker eten. Werkt! Heb ik weer van mij moeder.

3 5 1 1


Bij brandend maagzuur werkt een slokje bier heel goed! Een kauwgompje kauwen kan ook heel goed werken.

3 5 1 0


Neem melk! Doe de melk in de magnetron ongeveer 40 seconden en doe er honing in.

5 0 0


Eet softijs, helpt bij mij altijd. Softijs neutraliseert het zuur.

5 0 0


Eet een blokje anijs van de ruijter of een hapje gestampte muisjes. Het werk echt!!! En is veilig tijdens de zwangerschap.

5 0 0


Bij acute maagzuurpijn helpen een paar slokjes alcoholvrij witbier van Bavaria mij heel erg goed. Kleine slokjes anders ga je oprispen. Volkoren voedingsbiskwie helpt ook. Wat je moet mijden is al te scherp eten. Wees spaarzaam met sambal e.d. Ook bananen geven mij meer maagzuur. Je kunt ze wel eten, maar neem den geen hele in één keer, maar b.v. om het uur 1/3 deel.

5 0 0


Bij brandend maagzuur enkele Amsterdamse uien eten, hier zit ook azijn in, en is nog lekker ook, het is zo weg.

5 0 0


Eet een (of meerdere) pepermuntjes, of tik-tak, als er maar mint in zit. Dit neutraliseert het zuur.

5 0 1


Neem bij brandend maagzuur een paar schepjes vanillevla en vermijd bukken.

5 0 0


Neem een schepje pindakaas, langzaam opeten. Het helpt echt

5 0 1


Elke dag na het eten 5 eetlepels pure kwark opeten. Deze procedure 3 weken lang herhalen en je voelt je een ander mens.

5 0 1


Een mok met opgewarmde melk opdrinken en het is zo weg!

5 0 0


Bij mij werken bananen altijd goed tegen maagzuur.

5 0 1


Maagzuur bij zwanger vrouwen kan verholpen worden door vanille vla te eten en een frisdrank om te drinken is cassis daar krijg je het minst last van maagzuur van succes!!

5 0 0


Een theelepel karwijzaad, gewoon heel doorslikken met een glas lauw water. binnen een half uur is de lijn weg.

5 0 0


Melk geeft slechts tijdelijk een verlichting door het de maagzuur bindt, daarna zorgen de eiwitten en de kalk van de melk ervoor dat de productie van maagzuur wordt gestimuleerd. Dit geldt ook voor andere lactose producten.

5 0 0


Als je in bed ligt en je krijgt last van maagzuur, ga dan op je linker zij liggen. Het neemt af of het verdwijnt

5 0 1


Van brandend maagzuur hebt u geen last, als u vlak voor de maaltijd een glaasje rauwe aardappelsap drinkt. De aardappel werkt namelijk sterk ontzurend.

5 0 0


Een glas melk drinken.

5 0 0


Drink een beetje melk, en je maagzuur verdwijnt als sneeuw voor de zon, het werkt echt!

5 0 4


Zwangere vrouwen hebben vaak maagzuur, als je er last van hebt kun je ook gewone vanille vla eten het helpt echt en als je een frisdrank wil drinken waar je het minst last van maagzuur van zal krijgen dan is dat cassis probeer het maar succes!!!!

5 0 1


Last van maagzuur? Een eetlepel havermout zo uit het pak. Even niets bij drinken. Werkt geweldig en is nog gezond ook!

5 0 0


Stophoest werkt tegen maagzuur en erge maagpijn/maagklachten. Pijn en/of maagzuur nemen direct af, en het blijft ook lange tijd weg.

5 0 0