Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.

- Tip #382

0 0

Login om een reactie te geven:Ben je in de brandnetels gevallen? Kneus dan een wegen blad en wrijf het sap wat vrij komt over de plek van de jeuk en weg is de jeuk.

- Tip #2808

0 0

Login om een reactie te geven:Als je door een brandnetel gestoken wordt. Een rauwe aardappel door snijden en over de plek strijken het verlicht meteen en na een aantal keren strijken zijn de bultjes en de prikkende pijn weg.

Petra - Tip #3043

0 0

Login om een reactie te geven:Breek de steel van de brandnetel open en wrijf met het sap de pijnlijke plek in.

Fr. - Tip #3122

0 0

Login om een reactie te geven:Als je in aanraking bent geweest met een brandnetel, en dus jeuk hebt, even een doekje met azijn nat maken en op de plek leggen waar het jeukt. De jeuk is gegarandeerd zo over!

Martje - Tip #3194

0 0

Login om een reactie te geven:Als je last hebt van een brandnetel, ga terug naar de plaats waar je werd gestoken door hem en zoek naar een brandnetel met witte bloemetjes (deze bloeit het hele jaar, dus geen zorgen in de winter)
Deze plant heet witte dovennetel, en als je het plukt en over de plaaats waar je gestoken werd wrijft is het na een paar uur over.
kijk uit: als je witte dovennetel doet zonder door brandnetel gestoken te worden helpt het geen ene zier, ook niet tegen andere pijn die lijkt op een brandnetelsteek.
ook handig: zoek een paar paardebloemen en knijp het sap eruit boven de wond, oud kindermiddeltje, werkt wel... kijk uit: niet opdrinken je kan er ziek van worden.
ik heb deze middeltjes zelf getest, en ze werkten goed!

Olivier - Tip #2559

0 0

Login om een reactie te geven:Pluk een paardebloem die in bloei staat. Wrijf met het gele hart van de knop over de plek waar de brandnetel geprikt heeft.

- Tip #1586

0 0

Login om een reactie te geven:Het plekje insmeren met tandpasta, na een aantal minuten is de jeuk verdwenen!

- Tip #383

0 0

Login om een reactie te geven:In plaats van weegbree; ook hondsdraf werkt tegen jeuk door brandnetels. Bijkomend voordeel; brandnetel en hondsdraf houden van dezelfde bodem- en schaduwomstandigheden dus waar er brandnetels staan groeit altijd hondsdraf.

- Tip #384

0 0

Login om een reactie te geven:De Hondsdraf is vaak te vinden bij de Brandnetel. Kneus het plantje en wrijf de blaasjes ermee in. Dit kan ook gedaan worden met de bladeren van de klimop. Of anders modder gebruiken en laten drogen.

- Tip #385

0 0

Login om een reactie te geven:Last van brandnetels, smeer wat azijn er op en voor je het weet zijn ze weg.

- Tip #1408

0 0

Login om een reactie te geven:Plas over de plek met jeuk heen! Helpt echt! Ik dacht ook dat het niet zou helpen, en vies natuurlijk! Maar helpt geheid.

- Tip #1291

0 0

Login om een reactie te geven:Als u in contact bent gekomen met brandnetel en u krijgt jeuk, uitslag,
gebruik dan dit plantje: Hondsdraf. Deze ziet eruit als een klein kerstboompje met paarse knopjes erin. Ze kan groeien bij de brandnetel zelf. Pluk het plantje en wrijf ze op de plek waar u "geneteld" bent. De jeuk/uitslag zal direkt drastisch verminderen!

Filip Schoofs - Tip #3212

0 0

Login om een reactie te geven:In de buurt van brandnetels vind je ook altijd hondsdraf.
Ben je geprikt door een brandnetel, pluk dan wat hondsdraf, kneus het plantje tot het sap eruit komt en smeer de plek in, de jeuk verdwijnt vrijwel direct.
Heel handig om het je kinderen meteen te leren, zo kunnen ze zichzelf direct helpen.

Monique - Tip #3388

0 0

Login om een reactie te geven:Vaak groeien er bij de brandnetel witte "besjes" (bolletjes). Wrijf deze over de plek en de jeuk gaat weg. (geleerd toen ik klein was)

Claudia - Tip #4577

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je je gebrand aan een brand netel, smeer het in met wat azijn.
Mijn oma deed het altijd en het branderig gevoel trok meteen weg.

Theresia - Tip #4735

0 0

Login om een reactie te geven:Als je een brandnetel heb geraakt, dan kan je ijskoud water op die plek doen en niet meer raken. Na een paar minuutjes is het over.

Danneke - Tip #5191

0 0

Login om een reactie te geven:Bij brandnetel jeuk helpt ook Azaron of Calendulan.
Heb je dit niet in huis helpt gewoon Azijn ook!

Klazien - Tip #5807

0 0

Login om een reactie te geven:Gebrand aan een netel? Neem wat blaadjes van de Brede weegbree, rol ze net zo lang tussen je handen totdat het sap er uit loopt. Smeer dit op de plek. Brede weegbree kun je vinden op plekken waar veel betreding is: langs de weg of langs het pad.

Jeroen - Tip #4465

0 0

Login om een reactie te geven:Speciaal voor Olivier(tips tegen brandneteljeuk) die denkt dat het sap van de paardenbloem giftig is:Dat is die dus niet. Integendeel; het is zeer gezond! (http://ecolonie.org/eco/nl/meewerken/projecten_en_ideen/plant_van_de_maand_paardenbl.php)Tegen brandneteljeuk: weegbree; hondsdraf of zuring. vindbaar in de buurt van de brandnetel

- Tip #4438

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je je geprikt aan een brandnetel zoek naar de doven netel die met blauw gekleurde bloemetjes (lijkt op de brandnetel) het plantje staat altijd bij brandnetels in de buurt, wrijf het prikkende deel in en je bent met luttele seconden van de jeuk af.

Janien - Tip #3680

0 0

Login om een reactie te geven:Geprikt door een brandnetel?
Smeer er wat azijn op.
Werk echt:)

Bianca - Tip #3964

0 0

Login om een reactie te geven:Ben je in aanraking gekomen met brandnetels, doop een watje in de azijn en smeer hier de plekken mee in. De jeuk trekt dan vanzelf weg.

Marjolein - Tip #4114

0 0

Login om een reactie te geven:Het blad wat bij de paardenbloem groeit trek je eraf, en wrijf het op de plek een tijdje en WEG is de jeuk.
Geleerd toen ik nog klein was.

- Tip #4249

0 0

Login om een reactie te geven:Als je geprikt bent door een brandnetel, helpt het om een beetje zeep op de jeuk te doen. Even laten intrekken en dan met lauw water afspoelen!

- Tip #4143

0 0

Login om een reactie te geven: