Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Buikkrampen

Wat te doen tegen buikpijn en buikkrampen?

Oma Weet Raad tips over het behandelen van buikkrampen met huismiddeltjes. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Drankje van honing, laurier en zout

Mensen zeggen altijd dat je een warm kussentje op je buik moet leggen maar dit helpt totaal niet bij mij, wat wel werkt bij mij is een kopje heet water met een lepel honing en 3 blaadjes laurier en een vleugje zout (let op, heel weinig zout want anders kan de buikpijn erger worden) meng het mengsel en drink het rustig op.

Tip #7677


Hand in koud water

Als je buikpijn/buikkrampen hebt , je hand 30 sec in koud water houden en dan op je buik leggen terwijl je platligt op je rug , helpt echt en zeker ontspannen !

MVr
Tip #11341


Hoofd hoger liggen bij krampen

Als je in de nacht last hebt van darmkrampen helpt het erg goed om met je hoofd wat hoger te liggen dus 2 kussens op elkaar. En een kussen onder je knieen.

Tip #8316


Rollen met yogabal

Als je zo'n grote yoga bal hebt, ga er over heen hangen en rol zachtjes heen en weer. Door de druk op je buik, wordt de buikpijn wat minder.

Nungka
Tip #12027


tip tegen (menstruatie) buikkrampen

dit is wel bijna het allermakkelijkste om te doen en iedereen heeft het wel in huis namelijk gewoon een paracetamol! neem een paracetamol in en binnen 15 min zal je gelijk voelen dat de buikkramp minder wordt. paracetamol werkt ook tegen rug pijn, migraine of koorts tijdens de menstruatie.

yenthle fae
Tip #20689


Op je buik liggen bij krampen

Ga een kwartier op je buik liggen. Ook veel drinkbouillon heet opdrinken helpt wel eens.

Tip #6201


Wandelen na het eten tegen buikkramp

Wanneer je buikkrampen hebt, heb je meestal de neiging om (vooral) na het eten meteen op de bank of in bed te gaan liggen. Dat moet je dus juist voorkomen. Ga na het eten even lopen of misschien zelfs rennen. Terwijl je rent/loopt voel je veel minder pijn. Na afloop mag je natuurlijk wel weer gewoon gaan liggen.

MerelTip
Tip #8096


Melk met stroop drinken

Heel veel mensen zeggen dat je warme melk met honing of anijs moet drinken. Het werkt wel, maar wat beter werkt is stroop in je melk doen. Er zit een stof in stroop die je spieren laat ontspannen, dus ook je buikspieren.

Nungka
Tip #12028


Gember thee of Lefax

Bij buikkrampen helpt Gember thee drinken en/of Lefax tot je nemen. Lefax is te koop bij de apotheek in Duitsland.

Ev3lien
Tip #15271


Warmte

Bij buikkramp
Warme kruik maken op je buik leggen
Een kopje kamille thee drinken
Ademhalings oefeningen doen
Afleiding zoeken met een spannende serie
Even onder de wol gaan liggen en proberen te ontspannen

Kim
Tip #18312


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.