Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Buikkrampjes baby

Wat te doen bij buikkrampen bij een baby?

Oma Weet Raad tips over buikkrampjes bij een baby. Vind hier unieke tips en huismiddeltjes die kunnen werken.

Rensing is een wondermiddeltje

Veel mensen kennen het wondermiddeltje van apotheek Rensing niet. Maar het werkt als een trein en mijn baby heeft geen last meer van gehad van krampjes. Echt een aanrader! Tevens sturen ze het ook gewoon naar je op als je niet langs kan komen

eva_vdB
Tip #15664


Venkelthee tegen krampjes

Heeft een baby last van darmkrampjes. Geef hem een paar theelepeltjes venkelthee. Laat bij borstvoeding de moeder het ook drinken.

Olga
Tip #392


Water koken en afkoelen voor drinken

Kook water en laat het afkoelen tot het drinkbaar is. Doe er wat van in het flesje en geef dat je baby. Mijn zoontje had er ook last van. En toen ik deze tip kreeg van onze huisarts gingen de klachten vrijwel meteen weg.

Froukje
Tip #5661


Venkelthee helpt tegen krampjes

Als je je kleintje krampjes heeft geef hem/haar dan 10 cc venkelthee van zonnatura voor de fles voeding of gewoon tussen door helpt PERFECT!!

Patty
Tip #2606


Rooibos thee aanmaken met flesvoeding

Ik maakte rooibos thee aan met de flesvoeding, en mijn kindje had er baat bij.

Tamara
Tip #2504


Buikje föhnen bij krampjes

Ons kindje had erg veel last van krampjes. Onder de warme douche en de straal op haar buikje werkte ontspannend. Föhnen Ook goed werkte: Rompertje omhoog en dan haar buikje föhnen. Let op: Op de zachtste stand! en draaiende bewegingen maken met de föhn (met de klok mee). Wrijf altijd met je vrije hand over het buikje, zodat je het zelf voelt als het te warme wordt!!!!! Onze dochter was daarna weer helemaal rustig! Bijkomend effect: Het geluid van de föhn werkte voor onze dochter al rustgevend.

Anouk
Tip #4343


Babymassage tegen krampjes

Laat de baby op de rug liggen en til zijn/haar knietjes zo ver mogelijk tegen haar buikje. Door de druk komen gasjes vrij en zal de kramp verminderd worden of overgaan. Til de baby op je arm op de volgende manier: Zorg dat de baby op zijn/haar buik op je arm ligt, zodat je ermee kunt lopen. De onderkant van de baby (geslachtsdeel) rust dan op je hand. Het hoofdje ligt dan rustend op je onderarm tegen/naast je elleboog. Kijk of het voor jezelf goed voelt. Bovenstaande dingen leer je ook bij babymassage. Kan ik elk ouder aanraden. Een babyhangmatje werkt ook voor veel babys. Een draagzak in een bananenvorm. Daarin ligt de baby ook in een kommetje, waardoor de krampen sterk verminderen of niet meer voelbaar zijn voor de baby. Mijn kindje was sowieso in elke draagzak tevreden. Doordat hij/zij de geur van mama en/of papa voortdurend bij zich heeft, weet de baby dat ie veilig is en kalmeert dan. Vooral bij de moeder zal het rustig worden, vanwege de feromonen

Natasja
Tip #2495


Baby wiegen tegen krampjes

Leg de baby op z"n buikje op je arm met het hoofdje naar je elleboog en zn beentjes richting je hand. En dan heen en weer wiegen.

Chantal
Tip #3807


Venkelthee tegen krampjes

Geef hem een paar theelepeltjes venkelthee. Dit kan al bij heel jonge baby"s.

Olga
Tip #2428


Rooibos thee voor darmkrampjes

Rooibos thee werkt zeer goed bij een baby. Eerst maak je de thee en die doe je gewoon inplaats van water tussen de pap. Wij hebben al vaak mensen met een baby dit advies gegeven en het werkte tot nu toe nog bij elke baby. En zelfs bij mezelf.

Toon
Tip #2698


Kiwisap tegen darmkrampjes

Als je baby last heeft van buikkrampjes geef je kindje dan 2 keer per dag een paar theelepeltjes verse kiwisap. Dit kan al bij erg kleine baby"tjes die nog volop aan de borst of fles zitten. Het is lastig om wat sap uit de kiwi te krijgen maar met wat drukkengeweld van de lepel lukt het aardig. (sapcentifuge werkt ook prima) Je zult merken dat de krampjes minder worden of zelfs zullen verdwijnen.

Ingrid
Tip #3568


Buik aaien bij krampjes

Draai met de palm van je hand met de klok mee op het buikje van uw baby.

Chantal
Tip #3808


Handwarmer

Niks is fijner dan een kruik als je zelf buikpijn hebt. Een handwarmer in een hydrofiele washand, kun je gebruiken als kruik voor je kleintje. Makkelijk op de plaats te houden als je het kindje draagt met de buik op je arm en het hoofd in je elleboogholte. (Google 'krampjes houding' voor een afbeelding)

Mirthe Schoffelmeer-Hamming
Tip #20724


Sab simplex

Mijn zoon had lange tijd last van hevige buikkrampjes. Zo erg dat hij huilde en krijste van de pijn. Infacol, venkelthee, massage hielpen niet. Het enige wat heeft geholpen was Sab Simplex. Online te verkrijgen via Duitse apotheek.

Angela
Tip #21947


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen