Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rode mondhoeken

Wat kan je het beste doen tegen kapotte of gescheurde rode mondhoeken?

Oma Weet Raad tips over rode mondhoeken. Vind hier unieke tips en huismiddeltjes die kunnen werken uit Oma's tijd.

Rode mondhoeken behandelen

Sowieso extra vitamine B slikken. Mondhoeken, kin en lippen een minuut lang insmeren met (anti-bacteriele) handzeep, schoonspoelen met water, nog een keer insmeren met zeep en schoonspoelen, daarna droogdeppen met wc-papier en 10 minuten laten drogen. Een beetje antischimmel-creme of appel-cider azijn op de mondhoeken smeren met wattenstaafje. Vervolgens lippen, mondhoeken en kin insmeren met vaseline. Dit 2 uur laten zitten en er dan afhalen met wc-papier. Ik zorgde ervoor dat ik in elk geval 3 keer per dag mijn mondhoeken schoonmaakte met zeep en daarna mijn lippen insmeerde met vaseline (en anti-schimmelcreme). Vaseline zorgt ervoor dat je lippen niet steeds opnieuw nat worden van het likken. Als je dit volhoudt dan ben je er in 3 dagen vanaf.

B
Tip #5353


Zinkolie bij rode mondhoeken

Ik heb wel eens last gehad van rode mondhoeken. Dit kan erg pijnlijk zijn. Het wordt aangeraden om er niet aan te likken, maar dit helpt niet altijd direct. Zinkolie kan wel goed helpen om rode mondhoeken weg te laten trekken. Zink bevordert namelijk het beter worden van de huid.

Mohammed
Tip #21094


Zinkolie tegen rode mondhoeken

Op het moment dat je veel last hebt van rode mondhoeken, kan dit voor veel problemen zorgen. Echter is het mogelijk om zinkolie tegen rode mondhoeken te gebruiken. Zinkolie houdt namelijk de huid vochtig en bevordert het herstel van de mondhoeken. Hierom is het verstandig om gebruik te maken van zinkolie.

Tino
Tip #21197


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen