Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rode mondhoeken

Wat kan je het beste doen tegen kapotte of gescheurde rode mondhoeken?

Oma Weet Raad tips over rode mondhoeken. Vind hier unieke tips en huismiddeltjes die kunnen werken uit Oma's tijd.

Rode mondhoeken behandelen

Sowieso extra vitamine B slikken. Mondhoeken, kin en lippen een minuut lang insmeren met (anti-bacteriele) handzeep, schoonspoelen met water, nog een keer insmeren met zeep en schoonspoelen, daarna droogdeppen met wc-papier en 10 minuten laten drogen. Een beetje antischimmel-creme of appel-cider azijn op de mondhoeken smeren met wattenstaafje. Vervolgens lippen, mondhoeken en kin insmeren met vaseline. Dit 2 uur laten zitten en er dan afhalen met wc-papier. Ik zorgde ervoor dat ik in elk geval 3 keer per dag mijn mondhoeken schoonmaakte met zeep en daarna mijn lippen insmeerde met vaseline (en anti-schimmelcreme). Vaseline zorgt ervoor dat je lippen niet steeds opnieuw nat worden van het likken. Als je dit volhoudt dan ben je er in 3 dagen vanaf.

B
Tip #5353

Wat als je een allergie hebt voor die zeep?

Zal ongetwijfeld prima helpen om het weg te krijgen. Helaas is dit vaak tijdelijk; het neemt de oorzaak niet weg. Die is vaak gelegen in een gebitsprothese, gehele of gedeeltelijke, die niet, of niet meer, goed passend is. Die door het slinken van het kaakbeen, waar immers geen wortels meer zitten, te los, te ruim wordt. Daardoor blijven er voedselrestjes achter zitten, telkens als je wat eet of zelfs drinkt ( vooral zuiveldranken..). Dus, om voorgoed een eind te maken aan dat vervelende, ontsierende en vaak pijnlijke euvel, is de beste manier een bezoekje aan tandarts of tandprotheticus.

smeer enkele dagen meermaals een paar druppels waterstofperoxide op de mondhoek en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Lik niet aan uw lippen of mondhoeken, raak ze liever ook niet aan. Doe zinkolie op de kapotte lippen, dit gaat een eventuele ontsteking tegen.

Tip van mijn moeder: tijdens of na het tandenpoetsen ook je lippen mee poetsen dit hielp bij mij echt tegen droge lippen en mondhoeken.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen