Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Clusterhoofdpijn

Wat zijn grootmoeders tips tegen clusterhoofdpijn?

Oma Weet Raad tips over Clusterhoofdpijn. Vind hier unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd die kunnen helpen.

Clusterhoofdpijn

Zelf heb ik last van chronische clusterhoofdpijn (zo'n 4 jaar). Ik slik verapromile (verminderd de intensiteit), heb pure zuurstof (werkt zelden), Sumatriptan (helpt, maar ben net zolang uitgeschakeld, wel vrij van pijn), eens in de zoveel tijd een gon injectie (werkt 4 weken compleet en week 4-6 is de pijn minder). Maar als je druk voelt of wat je voelt als die eraan komt is een ijspack op de slaap van de kant waar het zit leggen, en halve liter water achterover slaan (het voorkomt de aanval niet, maar verminderd bij mij de pijn met zeker 50%) wat zeker als je t vaak hebt toch een soort van uitkomst bied. Hoop dat iemand er wat aan heeft.

VanZelluf
Tip #21589


Sapje tegen clusterhoofdpijn

1 theelepel geelwortel, in 1 glas water en 1/2 theelepel met zwarte peper, dit geheel goed roeren,liefs warm water en dit geheel, 2 x daags.

Marianna
Tip #5069


Medicinale zuurstof tegen clusterhoofdpijn

Zelf heb ik last van clusterhoofdpijn. Wat het beste helpt is medicinale zuurstof. Het is pure zuurstof en niet schadelijk. Je moet het wel via je huisarts aanvragen

Eus
Tip #4504


Chocolade en kaas vermijden tegen hoofdpijn

Wat mijn vriend erg helpt is om geen chocolade te eten of kaas producten en als hij het voelt opkomen een bak koffie pakken. Dan gaat bij hem de hoofdpijn wel weg, ja soms ook niet dan is het echt beroerd maar misschien helpt het bij jullie ook wel.

Natascha De Ridder
Tip #8990


Gemberpoeder helpt bij clusterhoofdpijn

Zodra je hem voelt aan komen: 1 theelepel gemberpoeder met glas water. Flink roeren en in een keer innemen.

Marianna
Tip #11817


Clusterhoofdpijn

Zelf 4 jaar last van chronische clusterhoofdpijn. Het voorkomt het niet, maar ttv druk of de aanval voelen opkomen. Een ijspack op de slaap (van de kant waar t zit leggen), en een halve liter water achterover slaan. Veinderd de pijn bij mij wel tot 50% a 75%. Hoop dat iemand er wat aan heeft.

VanZelluf
Tip #21590


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.