Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Depressie tips

Wat zijn Oma's tips tegen een depressie?

We moeten direct benoemen dat dit tips zijn uit Oma's tijd en dat deze door lezers zijn toegevoegd. Je kunt deze tips het beste kan zien als een verzameling van middeltjes die voor anderen wel of niet hebben gewerkt. Iedere situatie is natuurlijk anders.

Depressie tegengaan

Heb je een depressie? Dan ben je niet de enige. Zelf heb ik een vriendin, Marthe, die ook een depressie heeft. Ik draag deze tip aan haar op omdat zij blijft vechten tegen haar depressie. Mijn tip tegen depressie is: - nooit de moed opgeven, blijf vechten - sport veel - lach - help anderen Veel succes en het zou leuk zijn als jullie Marthe zouden steunen samen met mij

Marianne3.0
Tip #11605


Tip tegen depressiviteit

Anti depressiva zonder bijverschijnselen::
Koop een mooi schrift en schrijf s avonds op wat feitelijk een voldoende krijgt. Het is een truc die bij mij goed werkte en ook nog zonder bijverschijnselen!

Erica schleeper
Tip #4276


Onder de zonnebank bij depressie

Even, als je die hebt natuurlijk, onder de zonnebank, het werkt als een soort lichttherapie.

Rianne
Tip #2897


Tips tegen depressie

Tips tegen depressie: - Blijf doorgaan met de activiteiten die je altijd leuk vond. - Probeer iedere dag een momentje van beweging in te plannen - Houd contact met vrienden - Zorg ervoor dat je een bepaalde regelmaat vasthoudt - Ontspan - Vraag steun

Tip #6713


Sint-janskruid tegen depressie

Ik gebruik Sint Janskruid (hypericum) tegen depressie. Koop wel de pure Sint Janskruid, kan gewoon bij de drogist. Uit Duits onderzoek is gebleken dat het dezelfde werking heeft als het medicijn seroxat (antidepressiva). Voor het effect moet je iets langer wachten, maar je hebt geen lastige bijwerkingen. Als je de Pil gebruikt moet je wel extra voorbehoedmiddel gebruiken, omdat de werking ervan wordt verhinderd.

Jill
Tip #1697


Depressieve gevoelens verminderen

Om depressieve gevoelens te verminderen is het belangrijk jezelf complimentjes te geven. Het is namelijk al iets als je uit bed bent gekomen, of je haar hebt gekamd. Geef jezelf een compliment! "Wat goed dat ik net heb gedoucht, ik had het ook niet kunnen doen."

Lisai
Tip #8847


Kijken naar de natuur

Als je dat gevoel voelt opkomen ga dan kijken naar de wolken en de bomen en ga zitten op de grond en voel hoe de natuur je rust geeft. Giel

Giel
Tip #5683


Lief zijn voor jezelf

Lezen, fietsen, een warm bad , sauna lief voor jezelf zijn, je liefde delen

delinde2011
Tip #7959


Beweeg en ga sporten

SPORTEN! ga joggen, fietsen, naar de sportschool, zwemmen maakt niet uit wat, maar BEWEEG! Daarna voel je je heerlijk fit en lijken al je problemen als je die hebt een stuk minder.

Elsje
Tip #2494


Schrap toegevoegde suikers bij depressie

Bij aanleg van depressie schrap alle toegevoegde suikers. Gebruik alleen de natuurlijke suikers als honing en stevia e.d. Je schrikt waar allemaal suiker in zit. Vacuüm verpakte vis, diverse soortenvlees..Eet bewust..Mijn geest floreert erbij net als mijn darmen.

Margreedt
Tip #5772


Tips bij een depressie

Heey ik heb een paar tips 1. Aai of knuffel je huisdier dit wekt een gelukstofje op (Serotonine) 2. Eet chocolade het gelukstofje (endorfine) komt namelijk vrij 3. Sporten alleen of met vrienden samen gezellig sporten op de sportschool of buiten hardlopen of fietsen 4 trek een glimlach op je gezicht na 15 seconden ga voel je je een stuk blijer voelen ik hoop dat mijn tips helpen ❤️

Nico <3
Tip #10102


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Dagschema bij depressie

Wat voor mij werkt: -Voor 9:00 aangekleed zijn en ontbeten hebben. -3 x per dag eten -Groente en fruit eten -Een uur per dag buiten bezig zijn (tuinieren, wandelen, fietsen, zwemmen, lopend boodschappen doen) -Tussendoortjes als chips, koekjes en dergelijke laten staan. (de e-nummers werken slecht op je humeur) -Geen groente uit een pot -Geen voorgesneden groente maar zelf gesneden -En vooral geen chocolade eten. Voor mij is een klein blokje genoeg voor weer een depressie.

Margreet B
Tip #5820


Eet banaan of chocolade

Eet een banaan of een reep chocola, ga daarna fietsen of wandelen als je het op kan brengen zwemmen.

Belinda
Tip #395


Magnesiumtekort maakt neerslachtig

Het blijkt dat magnesiumtekort neerslachtig cq depressief maakt. De verbinding Magnesium en taurate (daardoor wordt magnesium goed opgenomen, of magnesium met appelzuur.

Carolien
Tip #5093


Bananen eten bij depressie

Bij een depressie zou je er goed aan kunnen doe bananen te eten een banaan bevat tryptofaan dat zorgt er voor dat er je stemming verbetert en je rustiger wordt, verder kan chocola en sporten je helpen bij een depressie succes!

Kelvin
Tip #4799


Hardlopen i.p.v. antidepressivapillen

Twee keer in de week hardlopen zou net zo veel doen als antidepressivapillen! Je moet even over de drie weken drempel heen, maar daarna.. doe je het bijna voor de lol.. (echt!)

Elisabeth
Tip #1199


Doe iets voor iemand anders

Doe iets voor iemand anders, probeer niet alleen in bed te gaan liggen, dan verschrompeld je emotionele brein.. ga iets bakken, en breng dat naar je moeder of naar de oude overbuurvrouw.. het idee dat andere mensen je waarderen maakt je minder naar binnen gekeerd, en zorgt er voor dat je meer geluks hormonen aan maakt! Betrokken voelen bij je medemens, en aandacht is heel belangrijk voor een mens, als een baby geen aandacht krijgt, groeit hij helemaal niet.

Loes
Tip #5435


Geen computer en niet roken

Vroeg slapen, 's-morgens fruit, ga joggen, GEEN COMPUTER EN ZEKER NIET ROKEN.

Kaat
Tip #2938


Pas op met Sint-janskruid

Pas op met sintjanskruid. Hij kan de pil beinvloeden. Raadpleeg eerst je apotheek. Hij is mij afgeraden.

Jacoline
Tip #2902


Sint-janskruid en bloedverdunners gaan niet samen

Als je bloedverdunners hebt; oppassen met St Janskruid. Tip van de apotheek

Oma Nel
Tip #2852


Omega-3 capsules slikken

Elke dag 3 omega-3 capsules slikken (bij de Hema verkrijgbaar) en om de dag 10 km. fietsen op je home-trainer. Succes verzekerd.

Marianne
Tip #2489


Vitamine D bij depressie

Gebruik extra vitamine D. Gebrek aan zonlicht op de blote huid veroorzaakt depressie.

Paul
Tip #5572


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.