Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik gebruik Sint Janskruid (hypericum) tegen depressie. Koop wel de pure Sint Janskruid, kan gewoon bij de drogist. Uit Duits onderzoek is gebleken dat het dezelfde werking heeft als het medicijn seroxat (antidepressiva). Voor het effect moet je iets langer wachten, maar je hebt geen lastige bijwerkingen. Als je de Pil gebruikt moet je wel extra voorbehoedmiddel gebruiken, omdat de werking ervan wordt verhinderd.

2 2

Als je bloedverdunners hebt; oppassen met St Janskruid. Tip van de apotheek

1

Hallo, als psychologisch consulent zou ik hier graag aan willen toevoegen dat je met St. Janskruid toch wat moet oppassen! Het is inderdaad effectief en heeft een soortgelijke werking als antidepressiva maar let goed op met de dosering. Om een echt effect te hebben moet je een juiste dosis nemen (3x per dag) anders krijg je alleen een placebo-effect en dat is maar voor korte duur. Het is ook aan te raden om dit te kopen bij een apotheker en niet zomaar ergens in een supermarkt want daar ken je nooit de juiste dosering van. Raadpleeg best eerst je arts voor je dit begint te nemen, het zal ook zeker goed zijn om met iemand te praten over de depressieve gevoelens die je ervaart!

0

Login om een reactie te geven: