Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Droge hoofdhuid

Wat kan ik het beste doen tegen een droog gezicht of droge hoofdhuid?

Een droog gezicht en daarbij (vaak) behorende schilfers kunnen vervelend zijn. Gelukkig zijn er er trucjes van Oma Weet Raad die kunnen helpen bij een droge hoofdhuid. Ook als je problemen hebt met jeuk op het hoofd of geïrriteerde hoofdhuid kunnen deze tips oplossing bieden.

Hoofdhuid insmeren met olijfolie of babyolie

Heeft u last van een erg droge en schilferige hoofdhuid.
Dan eens er week hoofdhuid goed insmeren met olijfolie. Babyolie kan ook. Huishoudfolie om uw haar wikkelen zodat het goed warm kan worden. Na een half uur goed uitspoelen. Werkt beter dan welke anti-roosshampoo

Milan
Tip #3893


Gezichtsverzorging: Oppepper

Meng 2el.kwark,1el honing,1thl citroensap,1thl olie uit het keukenkastje. Doe dit mengsel op je gezicht,hals en decollete laat het 20 min. zitten en was het met lauw water af, je huid krijgt een echte oppepper.(ideaal als je een avondje uit gaat.)

Bella
Tip #1901


Ruwe gezichtshuid glad maken

Een ruwe gezichtshuid kunt u weer glad maken door te deppen met melk. Zure melk kan gebruikt worden om sproeten te bleken.

Tip #574


Vaseline als gezichtscreme

Maak de huid vochtig en smeer hem dan in met vaseline. Hierdoor trekt de vaseline snel in de huid en vorm geen glimmend laagje. De vaseline vooorkomt dat vocht uit de huid uitdampt. Ook heel goed bruikbaar als gezichtscreme.

Frans
Tip #2287


Droog gezicht? Scrubhandschoenen en babyolie

Heeft u last van een droge huid en dode huidcellen op uw gezicht, neem dan een scrub handschoen doe er wat baby olie op en scrub hier uw gezicht mee. Uw huid word er gladder en zachter van en de dode huidcellen zijn verdwenen.

Margriet
Tip #5245


Droge hoofdhuid oplossingen

Heeft u last van een droge huid en/of puistjes in het gezicht?
Dit doe ik zelf ook, en het werkt prima!
1 keer in de week stomen met kamillethee. Na het stomen koud water en dan met een schoon washandje (of doekje droog deppen.
1 keer per dag scrubben, na het scrubben baby olie op de droge plekken smeren (niet te royaal).
Werkt prima!

Anoniem
Tip #2348


Schilferige hoofdhuid: Licht scrubben

Ik heb al jaren last van een zeer droge huid. Zo erg dat als ik over m'n voorhoofd wreef het sneeuwde voor mijn ogen. ( De bekende schilders van de hoofdhuid) Sinds ruim een jaar heb ik deze routine en ik heb nergens meer last van.

- Make up vrij gezicht.
- Licht grof washandje met lauw warm water.
- Gezicht wassen + licht scrubben op droge plekken. (Echt geen scrub)
- Droog deppen met zachte schoon handdoek.
- Gelijk insmeren.

Ðawn86
Tip #15064


Droge Hoofdhuid? Babyolie Insmeren

Als je een droge hoofdhuid hebt kun je het beste jouw hoofd insmeren met babyolie. Breng dit wat ruim en egaal aan op en rond de droge plekken op jouw hoofd. Laat dit een half uur of uur inwerken. Daarna zal je zien dat je droge hoofdhuid beter aanvoelt.

Het ruikt daarbij ook nog eens lekker. De productnaam die ik zelf gebruik is Zwitsal rijke huidolie. Super goedkoop artikel.

Keesje
Tip #18107


Kokosolie tegen een droge hoofdhuid

Ik heb altijd al last van een droge hoofdhuid. Dit zorgt er voor dat ik soms schilfertjes in mijn haar heb. Ik ben er echter achter gekomen dat het kan helpen door kokosolie op je hoofdhuid te smeren. Kokosolie maakt de hoofdhuid namelijk weer vochtig genoeg.

Anoniem
Tip #21098


Haarmasker tegen een droge hoofdhuid

Er zijn veel mensen die last hebben van een droge hoofdhuid. Dit kan erg oncomfortabel zijn. Gelukkig is het mogelijk om een haarmasker te gebruiken om een droge hoofdhuid op te lossen. Een simpel haarmasker van de Kruidvat is vaak al voldoende tegen een doge hoofdhuid.

Maartje
Tip #21206


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen