Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Droge lippen

Wat te doen tegen droge lippen?

Veel mensen herkennen het: extreem droge lippen. Het is een vervelend probleem en iedereen wil die droge en vaak kapotte lippen zo snel mogelijk herstellen. Hier vind je vele tips waarmee je hopelijk snel van de droge lippen af bent.

Zonnebloemolie tegen droge lippen

Wat erg goed helpt tegen droge lippen is zonnenbloem olie omdat het zo vet is, zelf doe ik het altijd en het werkt veel beter als een gewone balsem! 1x insmeren en je hebt er geen last meer van!

Karina Timmermans
Tip #3170
7 1
Recept voor lipscrub

Als je droge lippen hebt is dit een hele fijne, lekkere en makkelijk recept voor een goeie lipscrub! Ingrediënten: 1. Bruine suiker 2. Vaseline/kokos olie 3. Honing 4. Kaneel 5. Een potje waar het in kan Eerst gaat een beetje bruine suiker in het potje. (Ligt er helemaal aan hoeveel u wilt maken) dan moet het vaseline of de kokos olie toegevoegd worden. Dan mengt u dit samen. Dan kan de honing er nog bij en de kaneel. Dan moet alles goed gemengd worden. Als het gemengd is, scrubt u het op uw lippen met uw vingers, daarna wrijft u uw lippen over elkaar en likt het eraf! Dan bent u verlost van de droge lippen!

Rosa Blom
Tip #10064
5 3
Vaseline helpt tegen droge lippen

Bij droge lippen helpt vaseline heel erg goed. Dit omdat het heel vet is en daardoor ook goed blijft zitten en ervoor zorgt dat de lippen weer kunnen herstellen. Ook voor de rest van je gezicht kan je overigens vaseline goed gebruiken.

Susan
Tip #2221
2 0
Smeer boter op je lippen

Je hebt echt pijnlijke, droge lippen en je hebt niets bij de hand? Smeer dan wat boter op je lippen.

Shanna
Tip #2449
2 1
Lippen scrubben met handdoek

Heeft u last van droge lippen en loshangende velletjes? Wrijf er dan met een zachte handdoek overheen totdat de velletjes er af zijn gewreven. Doe dit niet te ruw! Maak ronddraaiende bewegingen die je afwisselt door om en om rechts- en linksom te draaien. Daarna de lippen goed insmeren met een herstellende lipbalsem. Tip: Let op dat je niet te hard wrijft, dit zorgt voor nog meer velletjes!

Annet
Tip #4832
2 0
Scrub van olijfolie en suiker

Je kan olijfolie en kristal suiker mengen en dan scrubben over je lippen,ze worden heerlijk zacht en je kan het er zo aflikken.

Yasmine
Tip #5841
2 1
Lippen poetsen met tandpasta

Als je droge lippen hebt moet je ze s"morgens en s"avonds poetsen met tandpasta daar worden ze ook mooi rood en vol van.

Valerie
Tip #1879
2 0
Scrubben met aardbei en suiker

Neem een hap van een aardbei, en dip daarna het deel van de aardbei waar je net een hap uit hebt genomen, in wat suiker. Scrub dit over je lippen en ze worden weer lekker zacht. De rest kan je opeten

Tip #7692
2 0
Producten voor droge lippen

Als je last hebt van droge lippen. Kun je ze met een tandenborstel poetsen. Dat heeft hetzelfde effect als bijvoorbeeld je lichaam scrubben! Gebruik dan geen tandpasta, want dat werkt uitdrogend! Je lippen lijken na het poetsen rood, dat komt omdat ze extra doorbloed zijn. Smeer je lippen na de tijd wel in. dat kan met verschillende producten zoals: * lippenbalsem * halverine * calendulazalf * vaseline * olijfolie/zonnebloemolie Smeer je lippen voor je gaat slapen ook extra dik in...dan kunnen ze 's nachts mooi herstellen. Neem vooral in de winter de lippenbalsem mee. Als ze dan droog of barstend aanvoelen kun je ze meteen insmeren! Veel succes

Johanna
Tip #3563
1 0
Lippen insmeren met honing

Als je droge lippen hebt kun je ze ook insmeren met wat honing, zo worden ze weer lekker zacht en de honing is natuurlijk ook erg lekker.

Tip #5987
1 0
Purol zalf

Gebruik Purol zalf, worden je lippen zacht en soepel van. Helpt ook nog eens schrale en geïrriteerde huid te genezen. Vooral geen goedkope lipbalsem, zoals Labello gaan gebruiken. Dit is er voor gemaakt, om je lippen telkens uit te drogen, zodat je blijft smeren.

Pia de Boer
Tip #10105
1 0
Aloë Vera gel

Schrale lippen:

Kan jouw huid niet goed tegen lippenbalsem of vaseline? Smeer er dan Aloë Vera gel op. 

Oma B
Tip #14654
0 0
Geen labello maar olijf -of zonnebloemolie

Bij droge lippen moet je geen Labello gebruiken hier zit een bepaalde stof in die het alleen maar erger maakt. Gebruik in plaats daarvan honing, zonnebloemolie, olijfolie of vaseline. Alleen zonnebloemolie of olijfolie werkt het beste.

Raad met daad
Tip #11730
0 0
Schrale lippen voorkomen

Mijn tips is als je schralen lippen wilt voorkomen door altijd vaseline op te doen en als je gaat fietsen en het is buiten koud doe dan je sjaal voor je mond en neus het helpt echt :D !!!

Tip #7190
0 0
Vet of balsem

Bij gesprongen lippen is vet of een balsem heel goed, doe het zeker een paar keer op een dag en voor je gaat slapen.

Tip #7731
0 0
Vaseline en honing mixen

Pak een beetje vaseline en honing ,mix het door elkaar.En smeer maar op je lippen. En doe elke dag wel een dikke laag labello op.

Tip #7470
0 0
Lippenbalsem

Een beetje lippenbalsem er op maar geen lipsmackers en geen lippenbalsems met een smaakje. PS: vooral niet likken

Tip #7224
0 0
Gebruik geen make-up

Droge lippen ontstaan vaak ook door het dragen van make up, bijvoorbeeld lipgloss of lippenstift. Voorkom droge lippen door ze eerst zachtjes te poetsen met een tandenborstel, en daarna dik in te smeren met bijv. labello en daar overhéén de make up. Blijft het ook nog beter zitten!

Emma
Tip #2399
0 1
Lippenscrub maken

Benodigtheden: Labello Honing (Olijf)olie Suiker Snij een stukje labello en doe dat in een bakje en laat het in de magnetron smelten. Zodra het gesmolten is doe je er een beetje (olijf) olie bij met ook nog een beetje honing. Roer dat doorelkaar en doe dan wat suiker erbij tot dat het een soort van geheel is. Smeer het dan op je lippen en dan heb je een eigen lippenscrub!

__Lorenaaaaa_
Tip #15658
0 0