Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik las pas in de NRC (wetenschapsbijlage) dat eczeem met groot succes behandeld wordt door mensen iedere dag een warm bad van tenminste 20 min. te laten nemen. Na het bad moet men zich metteen insmeren met ongeparfumeerde huidcreme (of de huidcreme die de dokter heeft voorgeschreven). NA HET BADEN NIET AFDROGEN MAAR DIRECT INSMEREN. Na enkele weken (max. 3 weken) is bij de meeste mensen alle exceem weg. Dit komt omdat het vocht dat tijdens het baden in de huid trekt (douchen helpt niet) door de creme in de huid wordt opgesloten.

2 3

Ik weet niet of dat voor iedereen een goed idee is. Ik heb al jaar en dag last van een extreme vorm en weet dat warm water leidt tot uitdroging van mijn huid en daarmee tot verschrikkelijke jeuk.

1

Door de huid met neutrale olie (tip: kokosolie, natuurlijk/ ongeparfumeerd/ antibacterieel/ trekt snel in,) in te smeren als deze nog nat is sluit je het huideigen vocht in, waardoor de huid minder snel uitdroogt. Het verzacht de symptomen, maar helpt echter niet tegen de oorzaak van eczeem! 70-80% van eczeem wordt veroorzaakt door een tekort aan biotine. Een vitamine die in sommige supplementen (kijk op de verpakking) zit, bij mij heeft dat geholpen. In welk voedsel biotine van nature voorkomt weet ik niet uit mijn hoofd,(Google!).. Denk meer dan twee keer voor je een hormooncreme gebruikt. Die zijn zeer schadelijk voor huid en nieren. Doe onderzoek en bestrijd de oorzaak!

0

Hooikorst pilletjes werken heel goed tegen "jeuk aanvallen" ook bij het niet hebben van hooikoorts. Verder blijft de beste tip gewoon een goede dermatoloog opzoeken. Na 17 jaar smeren en druppelen bij de huisarts ben ik eindelijk binnen een week (en nu al 2 jaar) van mijn eczeem af en begint mijn inmiddels helemaal gevlekte huid weer te helen.

0

Login om een reactie te geven: