Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik ben 23 jaar en heb eigelijk al vanaf mijn geboorte eczeem. Het is een tijdje weg geweest maar nu weer hevig terug gekomen. Loop bij m'n 4e dermatoloog. na 10 verschillende zalfjes nog geen resultaat, leek wel of het met sommige zalfjes alleen maar erger werd. Elke nacht lig ik wakker, soms wel 4 uur lang. Ik krabbelde mezelf kapot, veel bloed op m'n kussensloop en laken. Op naar licht therapie, eerste weken merkte ik ook weinig van. Na anderhalve maand sloeg het nog steeds niet aan. Ik zag alles somber in en begon een beetje op internet te kijken. Van alles geprobeerd maar weer werkte er niks. Toen kreeg ik advies om eens langs een Chinese dokter te gaan. Dus ik ging naar een Chinese dokter op de parkdreef in Zoetermeer. Met de instelling dat het toch niet ging werken ging ik naar binnen. De arts die wat minder goed Nederlands sprak, begon een aantal testjes bij me te doen. Hij ging m'n hartslag voelen, toen kijken wat voor kleur tong ik had. Hij adviseerde me om te beginnen met een kruiden therapie en de week erop acupunctuur. Dus hij ging voor me bepaalde kruiden afwegen, tussen het wegen vroeg die allemaal dingen. Op basis van mijn informatie heeft hij de juiste kruiden afgewogen, deed het in een zakje en vertelde mij dat ik dat zakje 30 minuten moet koken en als het lauw is op m'n huid deppen en 10 minuten in laten trekken. Daarna moest ik douchen en met een speciale crème insmeren. Ook kreeg ik 2 doosjes met pilletjes mee om die 3x op een dag te nemen. Maargoed, ik die avond dat zakje gekookt, op m'n huid gesmeerd, en in laten trekken. M'n huid was echt droog, pijnlijk en rood. Gedoucht en ingesmeerd en gaan slapen. Die nacht de hele nacht door geslapen, voor het eerst in een half jaar. Nu na een week is m'n eczeem zo goed als weg, maar het belangrijkste is nog dat ik elke nacht in 1 stuk door slaap. Het ergste wat er maar is... snachts wakker liggen van de jeuk. Gister acupunctuur gehad en voel me helemaal goed! Zeker een tip om eens langs een Chinees te gaan, Chinese traditionele geneeskunde.. Ik geloofde er eerst niet in maar heb het met blote ogen meegemaakt.

5 8

Mag ik vragen hoe je aan deze chinese dokter bent gekomen en waar ik die kan vinden?

0

Zulke chinese dokters zijn vaak overal te vinden. Zoek eens op acupunctuur bij jou in de buurt. Je zult vanzelf een goede dokter vinden. Wat ik wel heb meegemaakt dat het bij mij slechts tijdelijk verschil maakte. Ik zou aanraden alle zalven tijdens je behandelperiode niet te gebruiken

0

Mijn zus heeft vorig jaar een kruiden "kuur" gehad bij zo'n zelfde soort Chinese zaak en na een heel leven lang met eczeem te hebben geleefd, is zij er compleet vanaf. Nu heb ik al een jaar of twee last van uitslag op mijn handen, altijd gedacht dat het kwam door allergieën etc maar werd afgelopen maand een stuk erger. Ook naar dezelfde Chinees gegaan, kruiden kuur (van de kruiden trek je zelf thee, heel vies maar het moet..) en zalf meegekregen. Na 2 dagen drinken, zelfde thee op mijn huid deppen en de zalf was de rode kleur al helemaal weg. Nu 5 dagen later de schraalheid ook. Moet nog t/m vrijdag kuur afmaken en daarna bij houden met pilletjes maar het helpt gewoon echt !

0

Zou je zo vriendelijk willen zijn de naam van de Chinese dokter te vermelden? Ik ben namelijk al naar 10 chinese specialisten geweest en elke keer alleen maar geprik, niets met kruiden! Alvast bedankt voor de moeite!

0

Ik ben 24 en heb ook al mijn hele leven last van constitutioneel eczeem. Al ontelbare keren bij verschillende dermatologen geweest en hormoonzalven gesmeerd.. Helaas is er niks dat echt helpt en mijn eczeem vermindert. Ik ben ondertussen radeloos wat betreft mijn eczeem en zou ook heel erg graag de naam van deze Chinese dokter willen weten @Denise89?:) Of heeft iemand anders goede ervaringen met Chinese geneeskunde (acupunctuur of kruiden) voor (constitutioneel) eczeem? Alle tips zijn welkom!

0

Als er iemand super erge eczeem heeft ben ik het wel! Over mn hele lichaam zit het maar het ergste vind ik de plekken in mn gezicht en de ondraagbare jeuk. Na heel veel artsen en zelfs hormoonZalf uit het buitenland ben ik ook naar de Chinese dokter geweest in Zoetermeer. De eerste keer was net voor de kerst. Voor 6 dagen kruiden mee gehad om te koken en daarna op mn huid te deppen ook heb ik pillen gehad. Ik ging er zonder verwachtingen in want niks heeft bij mij ooit geholpen. Maar echt waar al na de eerste keer het gedaan te hebben werd het minder. Helaas na die 6 dagen kwam het langzaam (ongeveer na 3 weken) weer terug. Vandaag opnieuw geweest en weer het zefse gehad. Ik ga het nu langer volhouden in de hoop op definitief resultaat. Ik raad het iedereen aan!

1

Bedankt voor deze geweldige tip! Ik ben met mijn zoontje ook bij deze arts geweest, en het helpt echt! Helaas komt het wel weer terug.... waarschijnlijk nu ook met acupunctuur beginnen. Hij heeft vooral last van eczeem in zijn hals en gezicht, nu rondom zijn lippen, zo sneu voor een puber in spee. @Kimberly Dolderman: hoe gaat het nu met jou? Is het weggebleven?

0

Hoeveel heeft alles bij elkaar gekost?

0

Login om een reactie te geven: