Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Flauwvallen tips

Wat zijn goede tips om na het flauwvallen weer snel up & running te zijn?

Bekijk of er goede tips van gebruikers zijn die gaan over wat je kunt doen als je bent flauwgevallen.

Bloed naar hersenen laten stijgen

Ga zo snel mogelijk zitten met je hoofd tussen je benen, blijf een tijdje zitten tot dat het bloed naar je hersenen is gestegen. Of ga liggen met je voeten omhoog. Doe een raam open of ga naar buiten. Zorg voor rust in je hoofd dus doe geen energieke dingen.

Iris Ploeg
Tip #11793


Hoofd tussen je knieën tijdens flauwvallen tips

Het is een vervelend gevoel als je het gevoel hebt dat je flauw gaat vallen. Hierom is het handig om van een paar flauwvallen tips gebruik te kunnen maken. Zo is het als je het idee hebt dat je flauw gaat vallen handig om er voor te zorgen dat je je hoofd tussen je knieën doet. Hierbij is het belangrijk om bij zinnen te blijven. Door je hoofd tussen je knieën te doen, stijgt het bloed weer naar je hoofd toe. Hierdoor zul je niet flauwvallen.

Annetta
Tip #21211


Flauwvallen

Wanneer je voelt dat je moet flauwvallen, ga dan zitten en leg je kin op je borst. Vraag iemand om zijn of haar handen tegen je hoofd aan te houden, en jij duwt je hoofd omhoog terwijl de andere deze tegenhoud.

Merel
Tip #19920


suiker eten

Zorg ervoor dat je een beetje suiker binnenkrijgt.

Nina S.
Tip #22053


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.