Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ganglion verwijderen

Hoe kun je met huismiddelen een ganglion behandelen?

Een ganglion is een zwelling onder de huid die ongevaarlijk is. Hier vind je tips van andere bezoekers aan Oma Weet Raad om een ganglion te behandelen en te verminderen of verwijderen. 

Ganglion

De gouden tip wanneer je een ganglion hebt: er een week lang vier keer per dag voltarencreme opsmeren. Na vier dagen vier keer per dag creme opsmeren is hij met 3/4e geslonken. Mocht je in het buitenland wonen en geen voltarencreme kunnen vinden, aspercreme schijnt ook te werken.

JS234
Tip #18121


Ganglion moet je serieus nemen

Een ganglion moet je chirurgisch verwijderen. Dit zijn overigens operaties van niets: Althans voor mij was het een makkelijke en snelle operatie.

Rick
Tip #19354


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Een ganglion is een cyste die gevuld is met heldere gewrichtsvloeistof. Het ontstaat vanuit het gewrichtskapsel of vanuit een peesschede. Het komt het meest voor aan de pols, maar kan ook optreden op de hand of de voet.

 Meer informatie over een Ganglion: https://www.antoniusziekenhuis...

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.