Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kunstgebit schoonmaken

Hoe kan je het beste een kunstgebit reinigen?

Kan een kunstgebit in de vaatwasser en hoe kan je een kunstgebit witter maken? Lees alle tips over een kunstgebit schoonmaken.

Kunstgebit schoonmaken met zeep

Het veilig schoonmaken kunt u doen met de ouderwetse groene zeep (vloeibaar kan ook). De prothese wordt niet alleen mooi schoon maar blijft ook glad. Mijn tandarts radde mij dit aan i.p.v. te poetsen met tandpasta of tabletten te gebruiken.

W.a. seine-blok
Tip #3382


Nachtje in pure azijn reinigen

Laat uw gebitsprothese een nachtje in pure azijn staan, daarna afspoelen met water en met tandpasta poetsen. 1x per maand in de azijn is voldoende.

Nol
Tip #3628


Maak uw gebit schoon met borstel en dreft

Maak uw gebit makkelijk en goedkoop schoon met een stevige borstel en gewoon dreft, dubro(eigen merk mag ook) afwasmiddel. In tandpasta zitten schuurmiddelen waardoor de kunststof verkleurd en dof wordt. Je kan ook schoonmaakazijn verdunnen en de prothese er een paar uurtjes erin leggen, helpt goed voor tandsteen aan het gebit. Dus goedkoop en goed.

Kelly
Tip #4507


Kunstgebit 's avonds in lauw water en citroen reinigen

Die speciale tabletten om een kunstgebit te reinigen maken de prothese ruw en kan irritatie van het tandvlees geven. Dit advies kreeg ik van mijn tandarts: kunstgebit savonds in lauw water zetten met een schijf citroen. Perfect!je prothese blijft mooi wit en wordt blinkend schoon.

Wilma
Tip #3570


In azijn laten reinigen

Zet je prothese tanden in azijn, na een paar uurtjes weer schoon en fris, wel daarna met tandpasta poetsen.

Ans
Tip #4377


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen