Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Geelzucht tips

Zijn er huismiddeltjes en oplossingen tegen geelzucht?

Geelzucht is zelf geen ziekte maar een symptoom dat hoort bij verschillende aandoeningen aan de lever en of de galblaas en galwegen. Ga dus in ieder geval altijd naar de huisarts met dit soort verschijnselen.

Thee van wortels van de bosbessenstruik tegen geelzucht

Zet thee van de wortels van de bosbessenstruik.

Geja Krans
Tip #407


Baby bij het raam zetten als geelzucht tips

Op het moment dat je baby last heeft van geelzucht, is het handig om gebruik te maken van een aantal geelzucht tips. Geelzucht is een lastige aandoening. Het wordt namelijk door het stofje bilirubine veroorzaakt. Bij een baby moet dit via de ontlasting het lichaam uit gaan. Soms gebeurt dit echter niet. Hierom is het verstandig om je baby bij het raam neer te zetten. Het UV-licht van het licht bevordert de afbraak van bilirubine. Hierdoor komt je baby al snel van zijn geelzucht af. Als dit niet het geval is, is het verstandig om een arts in te schakelen.

Martha W
Tip #21213


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.