Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Geïrriteerde huid

Wat kan je doen als je last hebt van een geïrriteerde huid?

Bekijk hier de tips van Oma Weet Raad die gaan over hoe je een geïrriteerde huid kunt verhelpen.

Tea Tree Olie helpt bij geïrriteerde ruwe huid

En beetje Tea Tree Olie erop doen, niet onverdund maar met een "basis" olie verdund.

Margriet
Tip #408


Karnemelk bij badwater helpt bij geïrriteerde huid

Geïriteerde huid of verbrande huid (van de zon); voeg een halve liter karnemelk aan het badwater toe, zonder andere (schuimende) produkten wel te verstaan. Verzacht, verzorgd en koelt de (rode) huid.

Margriet
Tip #409


Geïrriteerde Huid: Kamille en aloë vera

Voorkomen: Moisturizen
Zorg dat je huid goed gehydrateerd is en in een optimale staat. Als je huid namelijk al geïrriteerd is, of heel droog, zul je sneller uitslag krijgen. Vergeet niet je crème op te doen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds en wees er niet laks mee.

Behandelen: Kamille thee
Maak een kamille theezakje nat en leg ‘m op je geïrriteerde huid. Even erop laten zitten en dan zou je irritatie verminderd moeten zijn. Ook kamille heeft een verzachtende werking en zorgt ervoor dat de irriteerde eerder wegtrekt. Je kunt natuurlijk ook een crème kopen met kamille als hoofdingredient.

Behandelen: Aloë Vera
Aloë Vera staat erom bekend je huid tot rust te laten komen en irritaties te verminderen. Aloë Vera helpt daarom erg goed in dit soort gevallen. Is de huid rondom je mond of je kin helemaal rood? Pak gerust een flinke dot van de Aloë Vera (crème) en smeer het direct erop. Het heeft een verzachtende werking. Ook een nachtcrème met hoofdingredient Aloë Vera kan helpen.

Maaike De Roo
Tip #16169


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.