Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gerstekorrels verwijderen

Moet je gerstekorrels wel zomaar verwijderen en hoe gaat dit in zijn werk?

Bekijk hier diverse tips rondom gerstekorrels. Gerstekorrels zijn harde witte bultjes op de huid die mensen graag verwijderen. Kun je deze wel of niet uitknijpen? Je leest het op deze pagina. De correcte spelling is overigens 'gerstekorrels' en niet 'gerstenkorrels'.

Drink voldoende water bij gerstekorrels

Gerstekorrels komen regelmatig voor bij een droge gezichtshuid. Vooral rondom de ogen wil het nog weleens voorkomen. Zorg ervoor dat u meer dan voldoende water drinkt en de huid goed insmeert met dagcreme en dan zal hij sneller uit de huid groeien. Wanneer hij vlak onder de huid ligt en deze niet te dicht bij het oog ligt kunt u deze voorzichtig met een klein naaldje uit de huid halen. Hij moet wel echt vlak onder de huid liggen anders krijg je hem er niet uit zonder je huid teveel onnodig te beschadigen.

Solomio
Tip #5538
0 0
Een gerstekorrel laten verwijderen

Een gerstekorrel is een klein wit puntje op je gezicht wat je kan krijgen als je net geboren wordt en later in je puberteit. Bij een baby gaat het al snel weer weg maar bij iemand in de puberteit kan het ook voor altijd blijven zitten. In dat geval kunt u als u het weg wilt laten halen naar een schoonheidsspecialiste gaan maar u kunt het er ook zelf weg halen door een hele scherpe naald in een vuurtje te houden en dan heel voorzichtig het open te maken. Ga vooral met dat naaldje niet te diep anders kan er een litteken ontstaan.

Elvira
Tip #5492
0 2