Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gerstekorrels verwijderen

Moet je gerstekorrels wel zomaar verwijderen en hoe gaat dit in zijn werk?

Bekijk hier diverse tips rondom gerstekorrels. Gerstekorrels zijn harde witte bultjes op de huid die mensen graag verwijderen. Kun je deze wel of niet uitknijpen? Je leest het op deze pagina. De correcte spelling is overigens 'gerstekorrels' en niet 'gerstenkorrels'.

Drink voldoende water bij gerstekorrels

Gerstekorrels komen regelmatig voor bij een droge gezichtshuid. Vooral rondom de ogen wil het nog weleens voorkomen. Zorg ervoor dat u meer dan voldoende water drinkt en de huid goed insmeert met dagcreme en dan zal hij sneller uit de huid groeien. Wanneer hij vlak onder de huid ligt en deze niet te dicht bij het oog ligt kunt u deze voorzichtig met een klein naaldje uit de huid halen. Hij moet wel echt vlak onder de huid liggen anders krijg je hem er niet uit zonder je huid teveel onnodig te beschadigen.

Solomio
Tip #5538


Een gerstekorrel laten verwijderen

Een gerstekorrel is een klein wit puntje op je gezicht wat je kan krijgen als je net geboren wordt en later in je puberteit. Bij een baby gaat het al snel weer weg maar bij iemand in de puberteit kan het ook voor altijd blijven zitten. In dat geval kunt u als u het weg wilt laten halen naar een schoonheidsspecialiste gaan maar u kunt het er ook zelf weg halen door een hele scherpe naald in een vuurtje te houden en dan heel voorzichtig het open te maken. Ga vooral met dat naaldje niet te diep anders kan er een litteken ontstaan.

Elvira
Tip #5492


Steriele naald gebruiken voor gerstekorrel verwijderen

Gerstekorrels kunnen vervelend zijn om last van te hebben. Dit zijn namelijk harde witte pukkels in je gezicht. Het is mogelijk om deze te verwijderen met een steriele naald. Door een klein gaatje in de huid waar de gerstekorrel zit te prikken, is het mogelijk om met een beetje druk de gerstekorrel uit de huid te krijgen. Het is hierbij ook belangrijk om de huid van tevoren en na de tijd goed te ontsmetten.

Kiemtje
Tip #21214


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen