Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gezichtscrème zelf maken

Hoe kan je het beste zelf een gezichtscrème maken?

Bij Oma Weet Raad leggen mensen graag uit hoe je zelf een gezichtscrème of gezichtslotion maakt. Bekijk de tips en adviezen hieronder.

Gezichtslotion maken? Rozenblaadjes

Om zelf een gezichtstonic of lotion te maken kan men het best 200 gram rozenblaadjes plukken en in water leggen zodat de rozenblaadjes daar kunnen intrekken en na enige tijd heb je een natuurlijke gezichtslotion zonder conserveermiddelen of andere onnatuurlijke toevoegingen. Puur natuur en het ruikt heel erg lekker!

Yvette de Jager
Tip #954


Zo maak je zelf een gezichtscrème

Gezichtscrème zelf maken:
Amandelcrème:
Deze zelf gemaakte crème werkt verzachtend, heeft een ontstekingsremmende werking en ruikt bovendien heerlijk fris.
BENODIGDHEDEN:
3 eetlepels (bijen)was
4 eetlepels glycerine
10 – 15 druppels etherische olie
9 eetlepels amandelolie
Zo maak je de crème:
Vermeng de bijenwas samen met de olie (au bain-marie) in een glazen kom boven een pan met kokend water. Voeg daarna al roerend de glycerine beetje voor beetje toe. Haal daarna de kom uit de pan en roer bijvoorbeeld lavendelolie door het mengelmoesje. Laat de inhoud afkoelen tot het begint te stollen, roer vervolgens totdat er een crème ontstaat.

Kokos olie crème:
BENODIGDHEDEN
250 ml kokosolie
2 el amandelolie
1 el glycerine
Zo maak je de crème:
Kook een liter water in een pan. Zet hier nog een pan bovenop om de kokosolie in te smelten. Laat de kokosolie dertig minuten afkoelen. Voeg nu twee eetlepels amandelolie toe. Mix het goed door elkaar en zet het 25 minuten in de koelkast. Roer nogmaals alles goed door, totdat het een dikke crème wordt. Voeg een eetlepel glycerine en 120 ml afgekoeld water (uit de onderste pan) toe aan het mengsel. Klop alles goed door elkaar, net als met slagroom, en giet het over in een grote pot.

Tip #14502


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen