Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ruwe handen

Hoe verander je ruwe handen in zachte handen?

Bekijk hier de tips van Oma rondom ruwe handen en advies over huismiddeltjes die zouden kunnen helpen bij de vraag: hoe krijg je zachte handen?

Suiker en citroensap bij handen wassen

Een schepje suiker in de palm van je hand scheppen en hierbij citroensap mengen en scrubben maar die handen tot je handen beginnen te tintelen, goed afspoelen met water en je hebt handjes zo zacht als fluweel.

Marjolein
Tip #1240


Koffiedik is een goed middel tegen ruwe handen

Wassen met koffiedik is een goed middel tegen ruwe handen.

Tip #421


Handen wassen met suiker helpt tegen ruwe handen

Ruwe handen worden heel zacht als je de handen "wast" met een schepje suiker. Geleerd van een ambassadeursvrouw, die veel handen moesten schudden.

Lone Nielsen
Tip #426


Scheut olijfolie zorgt voor zachte handen

Wil je graag zachte handen? Dit kan heel makkelijk door een scheut olijfolie en wat suiker over je hand te gooien, en ff lekker goed te wrijven. Spoel het er weer af. En tadá!

Marjolein
Tip #4569


Handen wassen met vloeibare zeep

Bij erg vuile handen met bijvoorbeeld smeerolie: was je je handen met vloeibare zeep, voordat je de zeep op je handen aanbrengt wat koffiedrab op je handen doen.

Tip #422


Tips voor super zachte handen

Voor superzachte handen is er de volgende methode: giet een hoeveelheid olie (olijf-, zonnebloem-, amandel-, maakt niet uit wat voor olie, maar olijfolie is een van de zachtsten) ter grootte van een euro in je hand en giet er vervolgens voldoende zout over totdat al het zout de olie heeft geabsorbeerd. Wrijf je handen vervolgens samen en smeer grondig in. Spoel af met lauwwarm water en... nog nooit zulke zachte handen gehad! Is ook erg lekker als lichaamsscrub voor onder de douche en bovendien erg geschikt voor droge huid.

Erica
Tip #423


Zo krijg je zachte handen

Tegen Hardnekkig Vuile Handen: Sop uw handen 60 seconden in een bakje waspoeder (alleen als u geen wonden op de handen heeft!).

R. Visser
Tip #424


Handen wassen met tandpasta

Als je b.v. na het uien snijden, of andere vieze klusjes, de geur van je handen af wilt hebben, was je handen dan met tandpasta, en ze ruiken weer heerlijk fris!

Alma
Tip #425


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen