Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Harsen en waxen tips

Hoe maak je zelf een goede hars of suikerhars?

Een manier om bepaalde lichaamsdelen te ontharen is harsen. Harsen wordt ook wel waxen genoemd en is dus hetzelfde. De hars wordt op de huid aangebracht en deze zal vervolgens stollen. Hierdoor blijven haartjes in de hars vast zitten en zodra je de hars van de huid haalt, trek je de haartjes met wortel en al uit de huid. Hierdoor heb je voor een langere periode geen haargroei en ook geen last van stoppels. Een nadeel is dat harsen wat pijnlijker is dan scheren. Op deze pagina vind je diverse tips over harsen en waxen.

Zo maak je een goedkope suikerhars

Even een paar keer uitproberen om het goede mengsel te krijgen, maar suikerhars is goedkoop en vrijwel pijnloos te gebruiken. Maak een mengsel van 2 delen suiker, 1/2 deel water en 1/2 deel citroensap, (zacht!)laten koken voor ongeveer 15 minuten, in bakje schenken en af laten koelen. Als het helemaal koud is, een stukje eruit halen (moet niet plakkerig meer zijn, dan nog even opkoken), dat stukje uit elkaar rekken tot het niet meer doorzichtig is. Nu kun je het gebruiken op je lichaam door het erop te wrijven en in tegengestelde richting eraf te trekken.

S.tel
Tip #5066


Warm harsstrips op met föhn

Als je harsstrips gebruikt, warm die dan op met een haarföhn. Dat gaat tien keer sneller en is minder vermoeiend dan dat gewrijf met je handen!

Annemarie
Tip #4118


Het vet vrij houden van de huid

Harsen tips is zeker iets wat ik nodig had. Ik had er erg veel last van als ik ging harsen. Sinds ik mijn huid schoon hou en vetvrij maak, is dit niet meer het geval. Het is een stuk minder pijnlijk en ik kan het nu veel beter aan. Het is dus zeker een aanrader om misschien een keer naar bijvoorbeeld een scrub te kijken.

Guido
Tip #20229


Zelf hars maken met suiker, citroensap en water

Op het moment dat je jezelf wilt harsen, kan het makkelijk zijn om dit zelf te maken. Dit komt omdat het mogelijk is om hars te maken met ingrediënten die je dagelijks in huis hebt. Door 200 gram suiker met 30 milliliter citroensap en 30 milliliter water te mixen en te verwarmen, krijg je een suikerhars. Het is de bedoeling om het eerste te laten koken en dan het gas zachter te zetten. Hierbij is het de bedoeling om het vuur lager te zetten en het door te koken tot het mengsel een lichtbruine kleur heeft. Vervolgens kun je dit een half uur af laten koelen in een aparte kom. Hierna is het mogelijk om de hars aan te brengen.

Abraham
Tip #21223


Scrub gebruiken als harsen tips

Op het moment dat je je lichaam wilt harsen, kan het verstandig zijn om van tevoren je huid te scrubben. Dit kun je het beste doen om er voor te zorgen dat de hars goed aan de haren op je lichaam blijft plakken. Dit maakt het harsen zelf een stuk makkelijker. Vaak is dit ook een manier om harsen een stuk minder pijnlijk te maken.

Rinaldo
Tip #21240


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen