Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Harsen en waxen tips

Hoe maak je zelf een goede hars of suikerhars?

Een manier om bepaalde lichaamsdelen te ontharen is harsen. Harsen wordt ook wel waxen genoemd en is dus hetzelfde. De hars wordt op de huid aangebracht en deze zal vervolgens stollen. Hierdoor blijven haartjes in de hars vast zitten en zodra je de hars van de huid haalt, trek je de haartjes met wortel en al uit de huid. Hierdoor heb je voor een langere periode geen haargroei en ook geen last van stoppels. Een nadeel is dat harsen wat pijnlijker is dan scheren. Op deze pagina vind je diverse tips over harsen en waxen.

Zo maak je een goedkope suikerhars

Even een paar keer uitproberen om het goede mengsel te krijgen, maar suikerhars is goedkoop en vrijwel pijnloos te gebruiken. Maak een mengsel van 2 delen suiker, 1/2 deel water en 1/2 deel citroensap, (zacht!)laten koken voor ongeveer 15 minuten, in bakje schenken en af laten koelen. Als het helemaal koud is, een stukje eruit halen (moet niet plakkerig meer zijn, dan nog even opkoken), dat stukje uit elkaar rekken tot het niet meer doorzichtig is. Nu kun je het gebruiken op je lichaam door het erop te wrijven en in tegengestelde richting eraf te trekken.

S.tel
Tip #5066


Warm harsstrips op met föhn

Als je harsstrips gebruikt, warm die dan op met een haarföhn. Dat gaat tien keer sneller en is minder vermoeiend dan dat gewrijf met je handen!

Annemarie
Tip #4118


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen