Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Herpes

Wat kan ik doen tegen herpes?

Als je last hebt van herpes hoef je daar niet per se last van te hebben, maar als dat wel het geval is kan ik me voorstellen dat je dat niet graag tegen iemand zegt. Daarom helpt Oma je graag met wat tips.

werkt snel!

Als je een herpesaanval voelt opkomen (en het liefst al even ervoor) neem dan alles in waar veel L-Lysine in zit (makreel, tong. vis (geen garnalen en krab!) rund, lam , kip, eieren , melk , yoghurt, appels , peren, perziken etc etc) . Op internet zijn er lijsten te vinden in welke voedingsmiddelen dit aminozuur het meeste in voor komt. Door dit in te nemen kunnen herpes virussen zich op dat moment minder goed ontwikkelen en tot uiting komen. Vermijd vooral producten waar arginine inzit. Arginine is de tegenhanger van l-lysine en kan een herpesaanval aanwakkeren of verergeren. Producten waar veel arginine inzit is: chocolade, alle noten, cacao, rozijnen, meelsoorten (bijv havermout/granen) en rijst etc.. De lijst is nog wat langer maar dit kan je opzoeken online. Voel je dus een aanval opkomen vermijd dan per direct al die arginine houdende voedingsmiddelen. Ik heb dit van een 2 vrienden van mij gehoord (dermatoloog en infectieloog) die werkzaam zijn in een ziekenhuis. Het blijkt enorm te werken en hiermee kan je met een beetje geluk een pillenkuur / zalf voorkomen. Ik vond de tip zo goed dat ik hem hier wilde plaatsen. Uiteraard is ieder mens anders en is het altijd wijs een arts te benaderen. De tip hierboven is een natuurlijke manier om je herpes aanval zonder medicatie te vermijden/ te verminderen of misschien wel niet meer terug te zien. Ik ben benieuwd hoe het voor je werkt. Veel succes!

tes
Tip #19961


Tips voor blaasjes en zweertjes op de vagina

Verdovingsstraat creme vagisil heet het kost 6:99 bij de drogist

Sharon Klick
Tip #19807


Virus remmers

Bij een eerste infectie of ernstige klachten zijn er tabletten die kunnen helpen. Check dit even bij de huisarts.

Omari
Tip #19808


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.