Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoge bloeddruk

Wat zijn grootmoeders tips tegen een hoge bloeddruk?

Bekijk hier de tips en ervaringen van anderen die gaan over een hoge bloeddruk.

Rozijnen tegen een hoge bloeddruk

Op je nuchtere maag elke dag 15 rozijntjes opeten.

Jr mulder
Tip #4743


Walnoten en chocolade tegen een hoge bloeddruk

Walnoten eten op de lege maag, en in de avond pure chocolade. Verlaagt de hoge bloeddruk aanzienlijk.

MilaGila
Tip #15826


Gezond eten

Gezond eten en in ieder geval zo min mogelijk drop eten want drop zorgt voor een hoge bloeddruk in totaal mag je ook maar 4 dropjes per dag.

persikgirl
Tip #20088


Bloeddruk verlagen met hibiscus thee

Hibiscus thee helpt om op natuurlijke wijze de bloeddruk te verlagen. Je hebt nodig: -1-2 theelepels gedroogde hibiscus -1 kopje heet water -Honing, citroen of een snufje kaneel (optioneel) Breng water aan de kook en voeg de gedroogde kruiden toe en het snufje kaneel indien van toepassing. Laat 5 minuten trekken. Voeg eventueel honing en citroen toe en drink de thee twee tot drie keer per dag.

Tip #14550


Hoge bloeddruk

Ik heb al jaren last van een hoge bloeddruk. Het beste is het om de zoutinname te beperken. Ongemerkt krijgen we elke dag heel veel zout binnen. Kook daarom vers, gebruik geen pakjes en zakjes of kant en klaar maaltijden en voeg weinig tot geen zout toe. Bedenk dat in alle bewerkte producten vaak veel zout zit. Ook eten van afhaalrestaurant bevat vaak te veel zout voor mensen met een hoge bloeddruk.

MjimMjam
Tip #16640


Eet meer van deze producten

Rucola spinazie en rode bieten vaker op menu zetten 0f sap ervan drinken. Havermout knoflook peterselie en Citroen verlagen de bloeddruk ook. Wel verse producten nemen.

Inkiepinkie
Tip #20109


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.