Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Huisstofmijt ontstaat doordat je je bed opmaakt in de ochtend of middag. Maak je bed alleen maar VOORdat je gaat slapen! Zo heb je geen last van huisstofmijt. In de avond als je je bed in de ochtend of middag hebt opgemaakt zul je zien dat je jeuk krijgt. Dat is huisstofmijt.Dus maak je bed alleen maar op in de avond voordat je gaat slapen!

3 5 1 0


Ook in de knuffels van de kinderen gaat huismijt zitten. Als ze niet machineswasbaar zijn, stop ze dan eens per week in een plastic zak en leg deze een nacht in de diepvries: alle huismijt en de eitjes die ze leggen zullen doodvriezen en de knuffels zijn weer hygienisch.

5 0 0


Strooi op matras soda korrels en spreid het uit laat uurtje intrekken en stof zuig daarna de matras en je hebt weer een huis mijt vrije matras.

5 0 0


Laat je matras reinigen door een matrascleaner. Niet duur en je matras is weer schoon.

5 0 0


Een allergie voor huisstofmijt is ontzettend vervelend. Je beddengoed moet wekelijks op 60 graden worden gewassen. Een paar keer per week stofzuigen en dweilen (vloerbedekking is een gruwel bij deze allergie) en. Sommige dingen kun je echter niet op 60 graden wassen. Het zou verkleuren of op een andere manier niet mooi meer blijven. Je kunt dingen in de vriezer doen (een nacht) maar nog handiger is het om het te behandelend artikel 5 minuten DROOG in de magnetron te verhitten. (let op dat er geen ijzer/aluminium in zit) Daarna kun je het wassen op 30 graden. Het is dan absoluut huisstofmijt vrij.

5 0 0