Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Huisstofmijt

Wat kun je allemaal doen tegen huisstofmijt?

Huisstofmijt is op verschillende manieren te bestrijden. Zo werkt azijn goed en zijn zowel hele lage als hoge temperaturen dodelijk voor de huisstofmijt.

Soda op matras tegen huisstofmijt

Strooi op matras soda korrels en spreid het uit laat uurtje intrekken en stof zuig daarna de matras en je hebt weer een huis mijt vrije matras.

Anita de Bie
Tip #11954


Maak je bed op voordat je gaat slapen

Huisstofmijt ontstaat doordat je je bed opmaakt in de ochtend of middag. Maak je bed alleen maar VOORdat je gaat slapen! Zo heb je geen last van huisstofmijt. In de avond als je je bed in de ochtend of middag hebt opgemaakt zul je zien dat je jeuk krijgt. Dat is huisstofmijt.Dus maak je bed alleen maar op in de avond voordat je gaat slapen!

Eline
Tip #2592


Vriezer dood huisstofmijt

Ook in de knuffels van de kinderen gaat huismijt zitten. Als ze niet machineswasbaar zijn, stop ze dan eens per week in een plastic zak en leg deze een nacht in de diepvries: alle huismijt en de eitjes die ze leggen zullen doodvriezen en de knuffels zijn weer hygienisch.

M.
Tip #3821


Matras reinigen tegen huisstofmijt

Laat je matras reinigen door een matrascleaner. Niet duur en je matras is weer schoon.

Henk ten Damme
Tip #5747


Beddengoed huisstofmijtvrij maken op 60 graden

Een allergie voor huisstofmijt is ontzettend vervelend. Je beddengoed moet wekelijks op 60 graden worden gewassen. Een paar keer per week stofzuigen en dweilen (vloerbedekking is een gruwel bij deze allergie) en. Sommige dingen kun je echter niet op 60 graden wassen. Het zou verkleuren of op een andere manier niet mooi meer blijven. Je kunt dingen in de vriezer doen (een nacht) maar nog handiger is het om het te behandelend artikel 5 minuten DROOG in de magnetron te verhitten. (let op dat er geen ijzer/aluminium in zit) Daarna kun je het wassen op 30 graden. Het is dan absoluut huisstofmijt vrij.

Jannie
Tip #4606


Tips tegen huisstofmijt

Bij een allergie voor huisstofmijt, ook wel huismijt genoemd, worden de klachten veroorzaakt door een reactie op de uitwerpselen van de huisstofmijt. Dit zijn witte beestjes die tot de familie van de spinachtigen behoren. Ze zijn niet of nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Huisstofmijten zijn op zich onschadelijk, maar u kunt hier allergisch voor zijn. De beestjes voelen zich het meest thuis op donkere en vochtige plaatsen bij een temperatuur van rond de 25°C. Doordat ze zich voeden met huidschilfers van mensen, zijn matrassen, dekbedden en kussens ideale plaatsen voor mijten. Huisstofmijten komen ook voor in kleding, tapijt, stoffering van meubilair en speelgoed (voornamelijk knuffelbeesten). De klachten komen vaak ’s nachts en ’s morgens bij het opstaan tot uiting. In een matras kunnen wel 1 miljoen huisstofmijten leven. Naast neus- en oogklachten kun je je ook benauwd voelen, slecht slapen of moeite hebben met concentreren. handige tips: • Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels, zeker in de slaapkamer • Neem gladde oppervlakken regelmatig af met een vochtig doek • Zorg voor gladde vloerbedekking in woon- en slaapkamer (parket, plavuizen, laminaat) • Gebruik een stofzuiger met HEPA-filter • Probeer de luchtvochtigheid in huis in het najaar en de winter zo laag mogelijk te houden • Zorg iedere dag voor goede ventilatie van uw huis • Was beddengoed regelmatig op 60°C • Vervang een wollen of donzen dekbed/kussen door een synthetisch of katoenen exemplaar • Gebruik allergeendichte matras- en kussenhoezen • Geef een allergisch kind alleen synthetische knuffelbeesten. Leg ze regelmatig een aantal uren in de vriezer, de huisstofmijten gaan dan dood

Tip #15772


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen