Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hyperventilatie

Hoe kun je het beste de kalmte terugkrijgen als je aan het hyperventileren bent?

Oma Weet Raad tips over hyperventilatie. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Hyperventilatie is niet schadelijk, maar kan wel beangstigend zijn. Met deze tips breng je je ademhaling weer tot rust. Van zodra je de tintelingen aanvoelt komen. Eet dan een sinaasappel. Gooi het schil niet weg laat het dichtbij je liggen. Dat geur helpt je zodat je kan kalmeren. Verder helpt lavendel ook behoorlijk veel tegen depressief, paniek aanval en hyperventilatie.

ABDELL
Tip #16349


Neus in, mond uitademen

Adem door je neus in en probeer langer dan 4 seconden te doen over het uitademen. Wanneer je merkt dat je iets rustiger wordt kan je langer doen over het uitademen totdat je merkt dat je niet met hyperventileert.

Kyara
Tip #20037


Rustig liggen bij hyperventilatie

Als ik erg druk ben, heb ik wel eens de neiging om te hyperventileren. Ik kan hierbij het beste rustig gaan liggen en weer rustig gaan ademen. Door dit op de juiste plek te doen, is het mogelijk om weer rustig te worden. Vaak helpt dit bij mij al. Als dit niet werkt, doe ik altijd wat ademhalingsoefeningen om de hyperventilatie te voorkomen.

Dirk
Tip #21226


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.