Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ingegroeide nagel

Wat kan je het beste doen tegen een ingegroeide nagel?

Oma Weet Raad tips over ingegroeide nagels. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Soda tegen ingegroeide nagel

Als je een ingegroeide nagel hebt, kun je het beste soda badjes maken en je voet erin doen, en goed afdrogen. Om erger te voorkomen kun je het best naar de huisarts gaan.

Tip #7598

Soda zorgt ervoor dat het juist slomer geneest

Soda hielp bij mij niet. Ben er uiteindelijk voor naar de dokter geweest. Heb er nu last van bij mijn andere voet, wat bij mij helpt is om een V te knippen in het midden van de nagel, tot iets in het vlees. Hierdoor trekken de nagels vanaf de buitenkant naar binnen toe, en gaat de teennagel die aan het ingroeien is, over.

biotex badje is beter dan soda

Ontsmetten met dettol en smeren met betadi ne zalf.

Biotex is helemaal niet zo goed als gedacht wordt. Het is pas na lange tijd werkzaam en dus heb je er weinig aan. Bij een ingegroeide teennagel moet je groene zeep gebruiken. Smeer dit op de nagel en herhaal dit elke nacht. De nagel wordt soepel en kan verder groeien. Indien dit niet gaat, kan de pedicure van alles ondernemen. Ook kan de huisarts een stuk van de nagel verwijderen. Ik vond dat erg pijnlijk en heb er zelfs morfine bij geslikt, maar bij mij ging het flink mis. Groene zeep helpt echt!

Ik hoor verschillend verhalen over Soda en Biotex, dat maakt het zo lastig :(

Mijn buurvrouw is pedicure en die heeft eerder wel eens aangegeven dat het inknippen van een 'V' in het midden van de nagels er inderdaad voor zorgt dat de nagels van buiten naar binnen 'trekken' wat de druk op de plek waar de nagel is ingegroeid verlicht en de ontsteking afremt. Overigens kan betadine op de plek smeren kan geen kwaad om het enigszins te ontsmetten.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen