Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bij keelontsteking gorgelen met aluin (zinkchloride-aluin voor in de mond). Niet inslikken smaakt vies, maar het werkt beter dan keukenzout.

4 0


Vlak voor het naar bed gaan: Vul een longdrinkglas voor 40% met whiskey of cognac of iets dergelijks. Voeg twee flinke scheppen suiker toe, het sap van n halve citroen en vul het glas aan met bijna kokend water. Drink het op, desnoods met dichtgeknepen neus. Leg een nat washandje op je keel, wikkel een warme sjaal om het washandje en je keel, en kleed je dik aan.Ga daarna naar bed. De dag daarna ben je van je keelpijn af.

Geert Cox
1 0


Pers 3 citroenen uit. Voeg daar nootmuskaat aan toe en wat suiker. Neem hier vervolgens een paar keer per dag een eetlepel van. Dit Surinaams recept drink ik dan ook al vanaf kleins af aan en werkt altijd. De keelonsteking en ook vaste slijm in de keel is hiermee supersnel verdwenen en het is nog lekker ook.

Gladys
1 0


Gorgelen met Superol (verkrijgbaar bij de apotheek), werkt echt perfect. Dit spul kan je ook gebruiken voor brandwonden en wat andere dingen. Maar je moet een tablet oplossen in water (hoeveelheid staat op de verpakking) en dan gorgelen. NIET DOORSLIKKEN. Als je al beginnende keelpijn voelt opkomen, gelijk gorgelen en ben je er echt zo vanaf.

Wendy
0 0


Eet een paar blaatjes Salie ( wel vies help wel}

0 0


Gorgelen met tandpasta aangemaakt met water. Daarnaast is ijsjes eten en je keel koel houden ook erg fijn.

Albrich
0 0