Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Keelontsteking

Wat te doen bij keelontsteking?

Ontstoken amandelen en ontsteking aan de keel kunnen behoorlijk dwars zitten. Oma weet gelukkig wel raad met huismiddeltjes om een keelontsteking te verlichten en aan te pakken.

Citroensap met nootmuskaat en suiker

Pers 3 citroenen uit. Voeg daar nootmuskaat aan toe en wat suiker. Neem hier vervolgens een paar keer per dag een eetlepel van. Dit Surinaams recept drink ik dan ook al vanaf kleins af aan en werkt altijd. De keelonsteking en ook vaste slijm in de keel is hiermee supersnel verdwenen en het is nog lekker ook.

Gladys
Tip #4941


Keelpijn

Melk met boter en suiker Zo heet mogenlijk drinken Helpt supersnel

Patricia Plantinga
Tip #20562


Whiskey met suiker, citroen en heet water

Vlak voor het naar bed gaan: Vul een longdrinkglas voor 40% met whiskey of cognac of iets dergelijks. Voeg twee flinke scheppen suiker toe, het sap van n halve citroen en vul het glas aan met bijna kokend water. Drink het op, desnoods met dichtgeknepen neus. Leg een nat washandje op je keel, wikkel een warme sjaal om het washandje en je keel, en kleed je dik aan.Ga daarna naar bed. De dag daarna ben je van je keelpijn af.

Geert Cox
Tip #2224


Zout met water gorgelen

Lauw water en zout erbij dan gorgelen

Tyga
Tip #20869


Gorgelen met aluin

Bij keelontsteking gorgelen met aluin (zinkchloride-aluin voor in de mond). Niet inslikken smaakt vies, maar het werkt beter dan keukenzout.

Tip #472


Gorgelen met tandpasta

Gorgelen met tandpasta aangemaakt met water. Daarnaast is ijsjes eten en je keel koel houden ook erg fijn.

Albrich
Tip #5455


Gorgelen met Superol

Gorgelen met Superol (verkrijgbaar bij de apotheek), werkt echt perfect. Dit spul kan je ook gebruiken voor brandwonden en wat andere dingen. Maar je moet een tablet oplossen in water (hoeveelheid staat op de verpakking) en dan gorgelen. NIET DOORSLIKKEN. Als je al beginnende keelpijn voelt opkomen, gelijk gorgelen en ben je er echt zo vanaf.

Wendy
Tip #1621


Eet blaadjes salie

Eet een paar blaatjes Salie ( wel vies help wel}

Annie
Tip #3456


Citroen thee

Citroen met heet water 2 paracetamol en een flinke thee lepel suiker en dan lekker onder de warme wol en dag er na veel minder pijn

Dominique
Tip #21829


Water met kaneel en honing

Warm water met wat kaneel en honing, even goed roeren en dan opdrinken.

E
Tip #22091


grok drinken helpt!

Neem een glas afgekookt water , doe daar een twee citroenschijven in , eetlepel honing, stukjes gember, en een eetlepel kaneel! Goed doorroeren en kleine slokjesdrinken, ook goed tegen buikpijn/menstruatiepijn!

sandra grahmbeek
Tip #22136


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.