Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gekneusde ribben

Wat kan je het beste doen om de pijn van gekneusde ribben te verlichten?

Oma weet ook wel raad met gekneusde ribben. De volgende oplossingen kunnen jou wellicht goed helpen om de pijn van de kneuzing af te laten nemen.

Leg kool op de gekneusde plek

Verwijder de nerf uit een koolblad. Leg het eerst in warm water en daarna op de kneuzing. Zowel de zwelling als de pijn nemen af.

Tip #487


Gebruik azijn tegen zwelling

Een doek gedrenkt in azijn, neemt de zwelling weg. De doek erom, plastic zak met een elastiekje hierna erom en dan een nachtje slapen, het beste met het been ietsje hoger dan uw bips en dan is uw zwelling de volgende dag stukken minder.

Jacolien
Tip #3001


Gebruik smeerwortel bij kneuzing

Het beste kruid tegen kneuzingen is "Smeerwortel". Een makkelijk vindbare plant tijdens de zomer. Je graaft de wortel op, schilt die, in schijfjes snijden, op de kneuzing leggen en een windel erom. Helpt perfect. Je kan de wortel na de schilling ook laten drogen en daarna fijnmalen. Het zo bekomen poeder is alzo het hele jaar door bruikbaar. Dit meng je met een lepel olijfolie en enkele lepels warm water. Deze brij op de kneuzing en eerst een folie erom,daarna een windel. Werkt ook erg goed bij verrekkingen en bij een pijnlijke rug, is wel een hele bedoening op de rug want het is een erg kleverig goedje maar werkt ongelooflijk goed!

Danny
Tip #2903


Koolblad tegen de zwelling

Dit helpt echt:een koolblad er om heen,van bijv.groene kool. Hierdoor neemt de zwelling af. Het gaat sneller dan met ijs is mijn ervaring.u bent veel sneller weer op de been.

Hillie
Tip #3117


Gebruik kool bij een kneuzing

Een goede tip bij kneuzing, verstuiking en/of bijvoorbeeld een waterknie. Ik ben ooit eens met schaatsen zo hard op het ijs gevallen dat ik een waterknie kreeg: bont & blauw, zo opgezwollen dat ik mijn been niet meer kon buigen en mijn knie klotste letterlijk als je er op drukte. De dokter kon het eventueel verwijderen door met een lange holle naald het vocht uit het kniegewricht te zuigen (:-s), maar het alternatief sprak me meer aan: neem een paar grote koolbladen (bijvoorbeeld van groene kool, chinese kool, maakt niet zo veel uit), "kneus" deze door ze fijn te knijpen en leg de nu soepele, sappige bladen op de knie of aangedane plek. Zwachtel je gekwetste lichaamsdeel daarna in met verband, niet te strak maar op zo"n manier dat de koolbladen op hun plek blijven zitten. Hou de zwachtel in elk geval "s nachts om, liefst ook overdag en zorg dat je je zere plek niet belast. Het beste is dat je veel rust neemt en je pijnlijke been overdag zo veel mogelijk hoog legt. Bij mij is de zwelling compleet verdwenen en het vocht weggetrokken na een week de koolbladenmethode toegepast te hebben en zonder dat er ook maar 1 enge lange holle naald aan te pas hoefde te komen! Ik blij! Succes.

As
Tip #3758


Gebruik rode kool bij kneuzing

Een gekneusde pols, enkel, enz.? Pak een blad van een rode kool en "kneus" hem in je handen. (gewoon een beetje kreuken). Doe het op de gekneusde plek en doe er verband omheen. Laat de hele nacht/dag zitten en elke dag of meer verversen. De kneuzing zal sneller verdwijnen. (meestal duurt een kneuzing 3,6 of 9 weken)

Manon
Tip #5654


vaak moeten plassen

als je vaak moet plassen dan kan het zijn dat je blaas ontstekking hebt dus vraag bij de huisarts een bekertje om in te plassen en laat de huisarts het onderzoeken

Dewi zegwaard
Tip #21260


Gebruik witte kool bij kneuzing

Als je een verrekte enkel hebt doe daar dan een gekneusd koolblad op en de anderen dag is het een stuk beter en de tweede dag is het weg. Je kan koolbladeren voor al je lichamelijke problemen gebruiken en het is goedkoop. Witte kool is het best.

Willie
Tip #629


Aardappel heeft bij gezwollen enkel

Verzwikte enkel. Leg een verband aan met op de zwelling een door gesneden aardappel. Zwelling verdwijnt met een paar uur. Wel voorzichtig blijven lopen, maar je past je schoenen weer.

Snock
Tip #633


Kool bij kneuzing

Neem een bloemkoolblad, zachtjes kapot knijpen en dan op het gekneusde gedeelte leggen. Intapen met verband. Nachtje laten rusten en de kneuzing is verdwenen.

Sandra
Tip #2362


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.