Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koorts verlagen

Wat zijn de beste tips tegen koorts?

Bekijk hier de tips van Oma Weet Raad die gaan over hoe je koorts kunt verlagen. Zelfs met azijn en natte sokken kun je iets aan de koorts proberen te doen!

Slapen met sokken gedrengd in azijn bij koorts

Wanneer je last van koorts hebt, moet je ´s avonds voor het slapen gaan, katoenen sokken gedrengd in de azijn aantrekken. Hierover droge wollen sokken aantrekken. Heel de nacht aan houden, ´s ochtend is de koorts aanzienlijk gedaald. Zonodig nachten herhalen. Werkt ontzettend goed, ook bij kleine kinderen!

Lotte
Tip #2120


Slapen met sokken in azijn

Als je kleintje koorts heeft maak je een mengsel van azijn en water hierin doe je katoenen sokken wring je uit een trek je aan de voeten van je kleine werkt super.

Tip #6993


Aardappel in sok bij koorts

Heb je koorts? Schil een aardappel, leg de schil met de koude kant onder uw voet, trek sokken aan en de koorts is zo verdwenen! ( werkt bij mij en mijn kinderen erg goed )

bonita
Tip #14437


Warme douche of bad tegen koorts

Als je koorts heb een lekker warme douche of bad nemen dat verbeterd de doorbloeding en dan is de koorts gelijk 1 of 2 graden gegandeert minder.

Verpleegkunde
Tip #4296


Azijn sokjes

Bij kinderen die koorts hebben (warm hoofd) kun je ook azijn sokje's aan doen, dus de sokje's in azijn dompelen dan uitwringen en aan doen. De koorts gaat van het hoodje af.

A. Broeken
Tip #489


Azijn op het voorhoofd

Helpt ook tegen koorts.

Annet
Tip #21779


Slapen met natte sokken bij koorts

Dit deed mijn moeder vroeger als ik last van koorts had. Als ik ging slapen trok ze mij een paar sokken aan, natgemaakt met ijskoud water. Daar overheen nog een (of twee) paar droge sokken. De volgende dag was de koorts verminderd. Zorg alleen wel dat de sokken niet te strak zitten.

Margareth
Tip #4537


Sokken in citroenwater

Koorts (kind): Als een kind een gloeiend hoofd heeft v.d. koorts. Citroen persen vermengen met een beetje water, sokjes erin, sokken uitknijpen aantrekken plasticzakje over de sokjes, en de koorts zakt uit 't hoofdje.

Mw. Hartstra
Tip #488


Natte handdoek op de benen bij koorts

Bij (kinderen met) koorts helpt een koude natte handdoek op de benen als de patient in bed ligt. Dit ontspant en de koorts neemt zienderogen af.

Marieke
Tip #490


Sokken gedrengt in slivovitch

Trek kleine kinderen sokjes aan gedrenkt in slivovitch. Dit helpt gegarandeerd de koorts te verlagen Oud huismiddel uit macadonie bij mijn kleindochter gedaan en werkte perfect. Zetpil hielp niet.

Rob Keck
Tip #4310


Zeep en sokken aantrekken

Helpt echt supper goed

Mamma
Tip #21910


Slapen met sokken gedrengt in citroensap

Doop de sokjes van de baby in een bakje met citroensap, dan de sokjes uitknijpen en aantrekken. Laat het kind er mee slapen. De koorts zakt direct.

Tip #4776


Slapen met natte sokken in citroensap

Wanneer uw baby koorts heeft, leg het in bed met sokjes aan, die doordrenkt zijn met citroen sap.

Oma Jannie .D
Tip #1352


Lappen met azijn op de voeten

Wanneer jij of je kind (hoge) koorts heeft leg dan lappen met azijn op de voeten. Binnen een uur zakt de koorts. Het kan ook onder de oksels of onder de onderbuik.

H. Ketelaar
Tip #16050


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.