Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koud douchen

Is koud douchen gezond?

Wat zijn de ervaringen van anderen met koud douchen? Bekijk of andere gebruikers van Oma Weet Raad nu extra gezond door het leven gaan.

Je ademhaling leren kennen door koud douchen

Er zijn steeds meer mensen die achter de voordelen van koud douchen komen. Dit kan namelijk verschillende voordelen hebben. Eén van de voordelen waar je gebruik van kunt maken door koud douchen is het leren kennen van je ademhaling. Door koud te douchen, kun je je adem namelijk in gaan houden of laten versnellen. Dit is ook een manier om te weten hoe je op een bepaalde situatie reageert. Uiteindelijk is het de bedoeling om rustig adem te halen tijdens het koud douchen.

Ivonne
Tip #21231


Dit zijn de gezondheids voordelen van koud douchen

1. Een koude douche zorgt ervoor dat je lichaam direct reageert en het stimuleert je immuunsysteem, waardoor het sterker wordt. Je lichaam zal beter reageren om virussen en infecties te bestrijden. 2. Het activeert je vetverbranding. 3. Geeft energie! Een koude douche verkwikt op een aangename manier. Het is even wennen, maar als je ’s ochtends een dot energie wil hebben, dan is een koude douche beter dan koffie. 4. Door het bevorderen van de circulatie en het verkleinen van de vaten, helpt koud water om spataders te voorkomen en verminderen. 5. Het is goed voor je huid. Je huid wordt gladder en strakker.

Tip #14736


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen