De beste tips

Krentenbaard

#1. Zinkolie en betadine shampoo tegen krentenbaard

Soms zit krentenbaard op het lijf; smeer de plek in met zinkolie (bv Dr Swaab) en douche met Betadine shampoo voor een paar maanden.

Deze tip van de dermatoloog gekregen en het was ook het enige wat hielp. Dus geen fusidine want dat smet verder door de vettige structuur.

Krentenbaard

#2. Betadinezalf om ontstekingen te voorkomen

Smeer betadinezalf op de plekjes zodra ze verschijnen. Dit remt de ontstekingen en zorgt voor snelle genezing. Wij hebben dit vanaf dag1 2x per dag gedaan en 5 dagen later was er nauwelijks nog iets te zien. Het is wel heel besmettelijk, dus gebruik voor aparte washandjes en handdoeken. Ook speelgoed dat een kind in de mond stopt kan de ziekte overdragen. Voorzichtig dus om verdere besmetting in het gezin te voorkomen
Krentenbaard

#3. Antibacterieele handgel tegen krentenbaard

Omdat het zo besmettelijk is, en je misschien niet constant de tijd hebt om je handen te wassen als je er weer eens per ongeluk tegen aan bent gekomen, is het misschien handig om antibacteriele handgel te kopen. Het is een klein flesje, al verkrijgbaar bij bijvoorbeeld een kruidvat, goedkoop en erg handig met kinderen. Je hebt geen water en zeep nodig, dus je kan het ten alle tijden gebruiken!

De nieuwste tips

Krentenbaard

Krentenbaard behandelen

De aangedane plek meermaals daags indeppen met een watje met 70% alcohol tot alles volledig verdwenen is. Probeer verdere aanraking van de blaasjes, wondjes of kortjes te vermijden. Na een dag is alles ingedroogd en na +/- 3 dagen volledig verdwenen. 

Bij kinderen, tijdens zwangerschap of wanneer de plekken rond de ogen zitten, dan is contact met de huisarts altijd nodig.

Krentenbaard

Tea tree olie

Preventief gebruik ik (als er al in 1 wondje krentenbaard zit) een tea tree mengsel van chi first aid. Werkt heel goed om verspreiding te voorkomen. Wat nu het beste op bestaande krentenbaard werkt ben ik nog niet uit…
Krentenbaard

Krentenbaard verspreiding voorkomen

Krentenbaard is een bacteriële infectie die eenvoudig verspreidt. Dat gaat vaak via voorwerpen maar ook door contact. Krentenbaard is besmettelijk totdat de wondjes zijn ingedroogd. Als uw kind krentenbaard heeft, dan is het verstandig om het kind niet met anderen te laten spelen. Maak speelgoed goed schoon en laat uw kindje vaak de handen wassen. Korte nageltjes voorkomen dat bacteriën onder de nagels gaan zitten na het krabben aan de wondjes. Omdat het een bacteriële infectie betreft, kan antibacteriële gel op de handen helpen om verspreiding te voorkomen.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.