Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kwallenbeet

Helpt plassen over een kwallenbeet nou wel of niet?

Het is niet echt fijn om over iemand heen te moeten plassen, al helemaal als het uiteindelijk niet blijkt te werken. Plassen over een kwallenbeet schijnt zelfs averechts te werken. Lees hier waarom.

Plassen / urine tegen kwallenbeet

Als je gebeten bent door een kwal (eigenlijk is het niet echt bijten, maar krijg je via de tentakels kwallengif op de huid) kun je eroverheen plassen. Het klinkt een beetje vies, maar het zuur in de urine brengt binnen twee minuten verlichting en de zwelling neemt af. In warme klimaten of bij een zware kwallebeet is even naar de EHBO-post op het strand wel aan te raden. Ook door koelen (ijsklontjes of fris -zoet- water) neemt de zwelling af.

Martine
Tip #2653
0 0
Wrijf een tomaat op je kwallenbeet

Snij een tomaat door een wrijf met de tomaat over de kwallenbeet en je voelt de pijn wegtrekken.

Jacqueline
Tip #2889
0 0
Azijn sprenkelen

Bij kwallenbeet azijn erover heen sprenkelen. Helpt goed en dan naar de dokter.

Tip #2975
0 0
Zand erover en wrijven

Als je door een kwal bent gebeten moet je gelijk met zand erover vrijven.zand neemt het gif op.Dan met schoonwater spoelen.Doet wel even pijn maar naar 2 a 3 dagen is het weg. Geleerd in Frankrijk

Tip #4246
0 0
Azijn en een watje

Als je door een kwal gestoken bent, met azijn op een watje over de plek (en een klein beetje er om heen) wrijven. Na een uur is de pijn en jeuk weg. Soms kan je het na enkele uren nog wel een klein beetje voelen, maar dat is spoedig weg.

Lisette
Tip #4439
0 1