Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lage bloeddruk

Wat te doen tegen lage bloeddruk?

Bekijk hier de tips van Oma die kunnen helpen bij een te lage bloeddruk.

Dubbelzoute dropjes tegen flauwte

Als je een aanval van flauwte krijgt, een paar dubbelzoute dropjes eten.

Henriette Schilleman-kukler
Tip #11717

Cup a soup, ook dubbel zoute dropjes en heel veel water drinken, mijn bloeddruk was hierdoor in 1 week tijd weer helemaal in orde!

nou dat heb ik al zo vaak ge daan en nu kreeg ik te horen dat mijn autoinmumsiesteem kapot is en nu is me vraag wat hebben ze daar dan voor

Bij een lage bloeddruk veel drop eten, drop verhoogd je bloeddruk.

Als de bloeddruk echt extreem laag wordt, wat bij mij het geval is af en toe, kan het kaliumgehalte in je systeem te laag zijn. In dat geval (symptoom: aanhoudende zware vermoeidheid) is zout (natrium althans) juist weer niet aan te raden, te veel zout (alcohol ook) kan juist een kaliumtekort veroorzaken.. Gelukkig is een kaliumtekort gemakkelijk aan te vullen door een grote keuze aan kaliumrijke voeding (google maar eens) zoals b.v. bananen.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.