Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lage bloeddruk

Wat te doen tegen lage bloeddruk?

Bekijk hier de tips van Oma die kunnen helpen bij een te lage bloeddruk.

Dubbelzoute dropjes tegen flauwte

Als je een aanval van flauwte krijgt, een paar dubbelzoute dropjes eten.

Henriette Schilleman-kukler
Tip #11717


Spieren aanspannen tegen lage bloeddruk

Op het moment dat je last hebt van een lage bloeddruk, kun je constant het idee hebben dat je flauw gaat vallen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Hierom kan het handig zijn om dit te voorkomen. Het is mogelijk om dit te doen door je spieren aan te spannen. Het aanspannen van je spieren zorgt er namelijk voor dat het mogelijk is om hier bloed naar toe te laten gaan. Het bloed zorgt er voor dat je niet zo snel flauw zult vallen. De bloeddruk wordt hierdoor vaak ook wat hoger.

Jacob
Tip #21232


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.