Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lasogen

Wat te doen tegen lasogen?

Lasogen is een vorm van hoornvliesontsteking door te lange blootstelling aan ultraviolette stralen. Dit komt vaak door het lassen maar ook steeds meer door teveel zon in het oog. Behandelen kan vanzelfsprekend door rust te nemen of door de volgende huismiddeltjes:

Halve aardappel op je ogen tegen ontsteking

Heb je last van lasogen leg dan een halve aardappel op je ogen dit zal de brand er uit halen.

Lijanne
Tip #1881


Druppels melk op een watje tegen de pijn

Laat met een watje een paar druppels melk in de ogen lopen en de pijn is meteen verdwenen. Ook bij het te lang met het blote oog in de zon of hoogtezon te hebben gekeken. Gerrit.

Gerrit
Tip #3094


Schijfjes rauwe aardappel tegen lasogen

Ik heb het zelf dikwijls gehad en wat goed helpt is schijfjes rauw gesneden aardappel op de ogen leggen dan trekt de brand eruit.

Bennardo
Tip #3534


Veel last van lasogen?

Een lasoog is een ontsteking aan het oog door blootstelling aan teveel UV licht. Dit kan komen door lassen maar ook door teveel fel zonlicht, bijvoorbeeld tijdens wintersport (sneeuwblindheid) Niet zo best dus! Vaak verdwijnt het vanzelf maar bij serieuze last van lasogen kunt u toch maar beter even naar de huisarts.

Sjelsjel
Tip #16595


Gebruik je PBMS

Als je gewoon voor elk werk de voorgeschreven pbms gebruikt en met fel zonlicht een knappe beil op je snufferd zet , heb je gegarandeerd geen last van lasogen

Jordin P
Tip #21708


Koude komkommers tegen rode of dikke ogen

Als je veel hebt gehuild, krijg je dikke en brandende ogen. Leg er plakjes koude komkommer op en de ogen worden niet dik of rood en branden niet meer. Komkommer op de ogen helpt ook uitstekend tegen lasogen.

Margret
Tip #3127


Koffiemelk tegen pijn in je ogen

Pak een borrelglaasje met koffiemelk. Zet dit omgekeerd om je oog en knipper een paar keer, zodat de koffiemelk goed in het oog komt. Volgende dag geen centje pijn.

Tip #3614


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.