Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Luieruitslag

Wat helpt tegen luieruitslag?

Het is niet fijn om jouw baby te zien huilen door kapotte billen die zijn ontstaan door luieruitslag. Gelukkig zijn er middeltjes die jou kunnen helpen. Zo helpt maizena tegen rode billen en zijn er nog 33 andere tips en gebruikerservaringen over luieruitslag.

#Maizena voor luieruitslag bij baby's

Luieruitslag bij baby's; maizena op de billetjes.

Christine
Tip #503


Maizena tegen luieruitslag

Baby's met luiers hebben vaak last van rode billen uitslag. Strooi er maizena op, niet uitsmeren. Kost niets en helpt perfect.

Jolanda
Tip #5552


Billen insmeren met olijfolie

Als uw baby last heeft van luieruitslag, moet u de billetjes maar eens een paar dagen met olijfolie insmeren na het verschonen!!! Deze tip heb ik van mijn oma uit Italie gekregen,en dit werkt voortreffelijk. Tevens is olijfolie ook een heel goed haarmasker, probeer maar uit...

Nathalie
Tip #506


Strooi maizena op de billen

Maizena werkt perfect. Gelijk erop strooien bij de eerste klachten. Heeft hier perfect gewerkt.

Dominique Dahmen
Tip #6614


Opgeklopt eiwit

Als de kleine last heeft van luier-uitslag, dan moet je er opgeklopt eiwit op smeren, dit helpt heel erg goed.

Louise
Tip #3294


Rode babybilletjes? Maizena

Een hele goede tip. Als je kindje tandjes krijgt of gewoon een beetje ziek is en daardoor steeds diaree heeft, dan krijgen ze soms hele rode billetjes (vurig). Door hier maiszetmeel (maizena) op te doen zijn ze hier heel snel weer van af. Vaak zit in babypoeders parfum en dat verergert vaak de klacht. Maizena absorbeert onzettend goed. Echt een aanrader!!!
een tevreden moeder

Anita Plaggenborg
Tip #3031


Zinkzalf op de billen

Ik vind zinkzalf het beste wat helpt, doe het 's-avonds op en 's-morgens is er niets meer te zien.

Michelle
Tip #4282


Maizena in een strooier

Vul hier uw tip in! Heeft uw baby last van rode billetjes? Doe maizena in een strooier en doe dat op de billetjes. Succes verzekerd!

Irene
Tip #4022


AD druppels bij verschoning

Na iedere verschoonbeurt AD druppels (vitamine) erop smeren.

Marianne Bombeeck
Tip #504


Luiers verschonen? Maizena op de rode billen

Maizena op de billetjes bij iedere luierverschoning en je hebt geen last van zere billetjes.

Tip #6315


Babyolie en gaasjes

Maak bij luieruitslag de billen schoon met babyolie en gaasjes. Zo maak je de billen niet meer stuk dan nodig en het verzorgt lekker. Na het verschonen wat Maizena erop en binnen 2 dagen zijn de billen weer helemaal genezen!! Werkt echt super!!

Schumacher
Tip #3960


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Maizena tegen schrale billen

Heeft u of u kindje schrale of kapotte billen gebruik dan maizena heeft de zelfde werking als sudo creme alleen is dit nog effectiever

Rebekka
Tip #4497


Maizena in plaats van talkpoeder

Maizena ipv poeder.

Will
Tip #4398


Zeezout tegen luieruitslag

Je kindje in een badje met dode zeezout, verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip #7275


Maizena of zwarte thee

Maizena helpt inderdaad heel goed bij luieruitslag. Wat ook goed helpt als de uitslag er al is: een doek gedrenkt in flink sterke zwarte thee een paar minuten tegen de billetjes aanhouden. Ik doe de luier gewoon eroverheen, dan blijft de doek goed zitten. Dit een paar keer per dag.

Suzanne
Tip #5161


Maizena werkt echt tegen luieruitslag

Inderdaad maizena, een flinke schep in de luier en een dag later perfecte billen (mijn dochter had tot bloedens toe, van alles geprobeerd, na 1 dag maizena was ze van de vreselijke pijn verlost!)

Tip #7405


Sesamolie van de supermakrt

Gewone sesamolie van de supermarkt. Aanbrengen met een watje. Brengt makkelijker en sneller aan (fijn voor de baby). Het herstelt de huid sneller.

Hilma
Tip #4173


Gevoelige stoffen in de pampers

Gebruikt u pampers?? Niet doen haal luiers bij het kruidvat, je kindje kan overgevoelig zijn voor de stofjes die in de pampers zitten.

Mp
Tip #4172


Zinkoxide creme

Mijn dochterje heeft heel vaak last van rode billetjes. Ik smeerde er altijd lekker dik die witte Sudocreme op maar dat hielp niet altijd. Een Ierse vriendin adviseerde mij om de zinkoxide creme in een dunne laag er op te sprayen waardoor het beter werkt. Het werkt super! Een blij gezicht van mijn dochtertje omdat ze minder last heft van rode billetjes en ik geen vieze vingers meer.

Floor
Tip #4506


Luieruitslag voorkomen met maizena

Als je baby luieruitslag heeft dan is het beste middel maïzena.Dit werkt verzachtend en heelend. Gewoon een beetje op de billen doen en de luier uitslag is binnen een paar dagen verdwenen.

Diana
Tip #3692


Lotion of oliedokejs

Mijn oudste dochter had ook veel last van luieruitslag. Totdat ik per ongeluk in plaats van lotiondoekjes, oliedoekjes kocht en deze ging gebruiken. Mijn andere kinderen werden alleen schoongemaakt met oliedoekjes en hebben nooit luier uitlsag gehad!

Wendela
Tip #3957


Talkpoeder tegen uitslag

Bij heftige uitslag helpt ouderwetse talkpoeder geweldig, zeker bij vocht uit de gevormde blaasjes. Enkele dagen doorzetten. Eventueel daarna preventief aanbrengen (na het aanbrengen van luierzalf beetje talkpoeder eroverheen. Het gaat wel een beetje klonteren maar veegt ook makkelijk weg met verschonen)

Jenny Koopman-Kracht
Tip #3894


Reinigen met water, afdrogen en dan Johannesolie

Bij luieruitslag: de huid na elke luierverschoning reinigen met water, goed na afdrogen. daarna zachtjes inwrijven met Johannesolie. Werkt perfect! Na een paar keer gesmeerd te hebben al resultaat te zien.

G.s.
Tip #3262


Luier verwisselen

Bij rode billetjes van de baby of peuter is de snelste en veiligste oplossing, de billetjes en plooien insmeren met maizena, bij de volgende luier is alles weer genezen, nog beter is vaker de luier verwisselen, want ondanks dat de billetjes droog blijven van alle moderne luiers blijft er ammoniazuur in zitten dat de huid aantast.

Birgit
Tip #3640


Calendula zalf van Weleda

Van alles geprobeerd. Van maizena tot Sudocrem en zinkzalf. Maar het allerbeste werkt bij mijn kleine toch de calendula zalf van Weleda. Witte tube met oranje letters.

Shir
Tip #3441


De gouden tip

Bij luieruitslag de gouden tip: Maizena, geloof het of niet het helpt echt, een beetje op de billetjes en de volgende dag is het zo goed als helemaal weg.

Esther
Tip #3039


Let op de voeding

Gebruik geen voeding uit potjes, maar verse producten, gepureerd en dan duurt de uitslag nog maximaal 2 dagen/

Tessa
Tip #2901


Lauwwarm water, Fohn en eiwit

Mijn kindje kreeg vreselijk pijnlijke billen na het gebruik van anti-biotica. Ik kreeg de tip van een collega om zijn billetjes met lauw water af te spoelen, droog deppen of met koele lucht uit een fohn drogen, voorzichtig insmeren met eiwit en weer drogen met die fohn of in de buitenlucht. Er komt dan een soort 'vliesje' over de billen waardoor het zurige van de ontlasting niet meer zo snel inbrandt (ook goed wanneer er tandjes doorkomen!)

Nicole
Tip #2869


Vitamine 3 capsules met propolis

Heeft uw baby hardnekkige felrode uitslag en niets lijkt te helpen? Neem dan 3-4 Vitamine E capsules (dosering 400IE). Snijd deze open en doe de vette vloeistof op een schoteltje. Neem een capsule "Propolis". Dit is het stofje dat bijenvolken gebruiken ter bescherming van hun "burcht" tegen ziektekiemen en schimmels etc. Vermeng de propolis poeder met de vitamine E vloeistof. Het ruikt misschien niet erg lekker (scherpe lucht) en het ziet er wat teerachtig uit. Smeer dit mengsel op de aangedane plekken. Het beste in de ochtend en voor het slapen gaan. Verder niet in bad (beter is douchen en daarna goed afdrogen). Succes gegarandeerd!

Frank Jonkers
Tip #2792


Een badje van groene badedas

Bij luieruitslag (ook de hele erge open luieruitslag) deed ik het volgende heel simpel en goedkoop: doe in het badje een scheut groene badedas (kastanje extract) na het badje zie je geen verschil maar de volgende ochtend dus wel (weg rode billen) als je dit 2 a 3 keer hebt gedaan is het zo goed als over het is vriendelijk voor de huid en ruikt ook nogeens zalig en is rustgevend voor de kleine.

Petra
Tip #2740


Maizena in een zoutbus en strooien maar

Na het verschonen van de luier, strooi wat maizena op de billetjes ( en omgeving )Om makkelijk te strooien, stop de maizena in een zoutstrooier.

Ellen
Tip #2302


Billenuitslag: maizena

Heeft u baby, kinjde luieruitslag? Na het reinigen van de billen maizena erop stooien. binnen 2 tot 3 dagen is de billenuitslag weg!

Sandra van Beek
Tip #2267


Met de blote billen in de zon

Wat super werkt tegen luieruitslag is steeds na het schoon maken van de billetjes de baby even (ca. 5 min.) met de blote billen in de zon houden/leggen. Binnen no-time een mooi gaaf huidje !!

Clausje
Tip #1797


Preventief creme gebruiken

Mijn babytje heeft nooit last van luieruitslag, preventief creme gebruiken voor de luierwissel is de boodschap.

Nadine
Tip #509


Inwrijven met maizena

Luieruitslag: De billetje inwrijven met een dun laagje Maizena.

A. Willems
Tip #507


Eiwit kloppen en smeren

Het beste medicijn tegen luieruitslag & schrale plekken is:
Beker met eiwit erin goed kloppen dat erop smeren dag erna is het zo goed als weg, werkt echt perfect. Bij herhaling kan de eiwit in de koelkast bewaard worden.

Lindakosman
Tip #14897


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen