Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heeft u erge maagpijn? Neem een beker warme melk met wat noodmuskaat en eventueel een schepje suiker. Maagpijn trekt zo weg.

4 5 8 1


Verse gemberthee doet wonderen. Doe een stuk verse gemberwortel (geschild en in stukjes gesneden)in een thermoskan en giet er kokend water bij. Het verlicht de pijn snel!

4 5 2 0


Heb je last van je maag en darmen drink een week lang over de hele dag verdeelt warm water in plaats van koffie of thee

3 5 1 0


Een kop venkelthee na de maaltijd doet wonderen tegen maagpijn!

5 0 1


Wanneer je last hebt van maagpijn/zuur of misselijkheid, neem dan een stuk komkommer, en echt, de klachten verdwijnen heel snel!

5 0 0


Hebt u last van maagpijn (zonder aanwijsbare oorzaak) of een maagzweer, drink dan een glaasje rauwe aardappelsap op de nuchtere maag. Dat werkt bijzonder verzachtend.

5 0 0


Eet een appel, de maagzuur is zo voorbij

5 0 0


Inplaats van dure middeltjes van de drogist helpt een simpel kalktabletje evengoed.

5 0 0


Venkelthee drinken, brengt je lichaam in balans en is goed voor maag en darmen.

5 0 0


Om maagpijn te verzachten kan verpakte rauwe zuurkool uit de supermarkt ook goed werken.
Gewoon met een vork kleine hapjes nemen.
Je zult dan hopelijk op een gegeven moment vanzelf voelen of de klachten minder worden.

5 0 0


Jaren last gehad van Maagzuur, en steeds weer renie moeten kopen. Totdat ik op het idee kwam om tijdens het tandenpoetsen iets van het tandpasta in te slikken. Met name pepermunt tandpasta was bij mij het wondermiddel, dus een beetje in je mond knijpen, en direct daarna verdwijnt het brandende maagzuur.

5 0 0


De grootste reden waarom mensen melk aanraden bij brandend maagzuur is omdat melk alkalisch is. Dit wil zeggen dat melk de zuurtegraad in de keel en maag vermindert omdat het een pH waarde heeft van 7,6. pH 7 is neutraal (maagzuur heeft een pH waarde van 1-3). Drink je dus melk dan wordt het zuur in de keel gedeeltelijk geblust. Dit gebeurt ook tijdelijk in de maag. Nog een tweede reden waarom melk (tijdelijk!) verlichting van maagzuur kan opbrengen is omdat het maagzuur bind waardoor tijdelijk het maagzuur minder zuur is. Hierdoor heb je dus tijdelijk minder maagzuur in de maag. Tot zover is alles goed met melk tegen maagzuur. Echter moet je weten dat de combinatie van maagzuur melk niet samen gaan op de lange termijn.

5 0 0


Sommige mensen zijn overgevoelig voor komkommer/parika en kunnen dan meerdere dagen last hebben van zuurbranden, oprispen en maagpijn.

5 0 0


Bekertje lauwwarm water met bicarbonaat drinken. Wel zout, maar het werkt.

5 0 0


Bij misselijkheid een paar stukjes naturel chips nemen en een paar slokken cola. Klinkt ongelovelijk maar word ook gebruikt bij mensen die een chemokuur krijgen en werkt echt.

5 0 0


Bij maagpijn kan je gebruikmaken van drop die zoethout-extract bevat. Zoethout kalmeert de maag en ontspant deze. Na enkele dropjes kan je de werking reeds vaststellen. Te veel zoethout is minder goed voor de bloeddruk.

5 0 0


Bij maagpijn neem op nuchtere maag sap van een aardappel.

5 0 0


Neem een halve theelepel natrium carbonat/ zuiveringszout in een half glas lauw water. Of een beetje ciderazijn in een glas lauw water.

5 0 0


Gewoon gezond eten want de tips die hier staan krijg je nog meer maagzuur van vooral melk en zuivel en de tip van azijn drinken zou ik je niet aanraden

5 0 0


Maagpijn:drink enkele dagen muntthee en de pijn is weg.

5 0 0