Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Heeft u erge maagpijn? Neem een beker warme melk met wat noodmuskaat en eventueel een schepje suiker. Maagpijn trekt zo weg.

4 5 8 1


Verse gemberthee doet wonderen. Doe een stuk verse gemberwortel (geschild en in stukjes gesneden)in een thermoskan en giet er kokend water bij. Het verlicht de pijn snel!

4 5 2 0


Heb je last van je maag en darmen drink een week lang over de hele dag verdeelt warm water in plaats van koffie of thee

3 5 1 0


Wanneer je last hebt van maagpijn/zuur of misselijkheid, neem dan een stuk komkommer, en echt, de klachten verdwijnen heel snel!

5 0 0


Hebt u last van maagpijn (zonder aanwijsbare oorzaak) of een maagzweer, drink dan een glaasje rauwe aardappelsap op de nuchtere maag. Dat werkt bijzonder verzachtend.

5 0 0


Inplaats van dure middeltjes van de drogist helpt een simpel kalktabletje evengoed.

5 0 0


Venkelthee drinken, brengt je lichaam in balans en is goed voor maag en darmen.

5 0 0


De grootste reden waarom mensen melk aanraden bij brandend maagzuur is omdat melk alkalisch is. Dit wil zeggen dat melk de zuurtegraad in de keel en maag vermindert omdat het een pH waarde heeft van 7,6. pH 7 is neutraal (maagzuur heeft een pH waarde van 1-3). Drink je dus melk dan wordt het zuur in de keel gedeeltelijk geblust. Dit gebeurt ook tijdelijk in de maag. Nog een tweede reden waarom melk (tijdelijk!) verlichting van maagzuur kan opbrengen is omdat het maagzuur bind waardoor tijdelijk het maagzuur minder zuur is. Hierdoor heb je dus tijdelijk minder maagzuur in de maag. Tot zover is alles goed met melk tegen maagzuur. Echter moet je weten dat de combinatie van maagzuur melk niet samen gaan op de lange termijn.

5 0 0


Sommige mensen zijn overgevoelig voor komkommer/parika en kunnen dan meerdere dagen last hebben van zuurbranden, oprispen en maagpijn.

5 0 0


Bij misselijkheid een paar stukjes naturel chips nemen en een paar slokken cola. Klinkt ongelovelijk maar word ook gebruikt bij mensen die een chemokuur krijgen en werkt echt.

5 0 0


Bij maagpijn kan je gebruikmaken van drop die zoethout-extract bevat. Zoethout kalmeert de maag en ontspant deze. Na enkele dropjes kan je de werking reeds vaststellen. Te veel zoethout is minder goed voor de bloeddruk.

5 0 0


Bij maagpijn neem op nuchtere maag sap van een aardappel.

5 0 0


Neem een halve theelepel natrium carbonat/ zuiveringszout in een half glas lauw water. Of een beetje ciderazijn in een glas lauw water.

5 0 0


Maagpijn:drink enkele dagen muntthee en de pijn is weg.

5 0 0