Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Mascara verwijderen

Hoe kan je mascara het beste verwijderen?

Als je mascara niet goed verwijdert kunnen je wimpers afbreken of dunner worden. Alleen al daarom moet je de vele tips op Oma Weet Raad goed doorlezen.

mascara verwijderen met nivea

Voor het verwijderen van waterproof mascara gebruik Nivea creme; het blauwe blikje dat iedereen vast wel in huis heeft. smeer hier wat van op de wimpers en laat het een paar minuten zitten, je kan het met een wattenschijfje zo wegvegen!

Melis
Tip #5690


Schoonmaken met olijfolie

Ik maak mijn ogen al jaren schoon met gewone olijfolie.

Gwen
Tip #3216


Wakkere blik

Door uw mascara alleen op de wimpers aan de bovenkant van uw ogen aan te brengen ziet u er wakker uit, het lijkt zo alsof uw ogen groter zijn.

Kitty
Tip #517


Mascaraborstel als wimperborstel

Tip voor een mooier resultaat: Gooi je oude mascara borstels niet weg, maar maak ze goed schoon en gebruik ze als wimperborstel. Voordat je mascara op doet kam dan eerst met deze wimperborstel (je oude mascaraborstelje dus) je wimpers goed zodat ze niet aan elkaar blijven plakken als je je mascara op doet. En doe altijd meerdere lagen voor een mooier resultaat.

Esther
Tip #4480


Borsteltje afnemen met tissue

Om je mascara niet te dik op je wimpers aan te brengen kun je je borteltje ook eerst afdoen met een tissue zodat er niet van die dikke klodders aan je wimpers zit. En om een nog mooier resultaat gebruik je voor het gebruik van mascara eerst een wimperkrultang, deze zijn niet duur. Dan zijn je ogen onweerstaanbaar!!!

Joyce
Tip #516


Makkelijk verwijderen met baby olie

Mascara en andere oogmake-up zijn eenvoudig en op een huidvriendelijke manier te verwijderen met baby-olie. Altijd van de buitenste naar de binnenste ooghoek wrijven.

Berthine
Tip #518


Verwarmen in water

Als je mascara bijna op is, niet heftig gaan soppen, maar een minuutje in warm water houden en je kan hem weer een tijdje gebruiken (heb ik ergens gelezen).

Meen
Tip #1137


Bewaren voor je wimpers

Is je mascara op bewaar hem dan, want dit helpt goed om klonten uit je wimpers te halen. Het helpt ook de wimpers te verdelen.

Tip #2203


Zigzaggend opbrengen

Breng je mascara aan met een zigzagbeweging om te voorkomen dat je wimpers aan elkaar plakken. Voor een intense blik breng je meerdere lagen op.

Jill
Tip #3249


Mascaraborstel om je wenkbrauwen te kleuren

Lege mascara rollers doen nog goed dienst voor het kleuren van de wenkbrauwen.

Milly
Tip #4030


Verwijderen met billendoekjes

Om mijn mascara makkelijk te verwijderen gebruik ik tegenwoordig de billendoekjes van mijn kleine vooral die met olie helpen erg goed. suk6

Tip #3785


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Een oude tandenborstel

Als je geen oud mascaraborsteltje hebt, kan je ook een oude tandenborstel gebruiken om aan elkaar klevende wimpers los te kammen en klontjes te verwijderen. Je kan een tandenborstel ook gebruiken om je wenkbrauwen in model te brengen.

Marjan
Tip #3767


Voorkom plakkende wimpers

Veel mensen hebben last van wimpers die aan elkaar plakken na het opdoen van mascara. Als je mascara opdoet, ga dan niet met je wimpers mee, maar zig-zag een beetje. Dat helpt goed!

Lieke
Tip #3302


creme tegen uitdroging

Is uw mascara een beetje aan het opdrogen, doe er eenvoudig wat creme bij, alle creme's zijn hier bij te gebruiken en je hoeft voorlopig geen nieuwe mascara te kopen!

Esther Blokpoel
Tip #514


Tegen uitdrogen

Sta je mascaraborstel niet eeuwig heen en weer te pompen. Daarvan droogt het goedje alleen maar uit.

Jill
Tip #3236


Niet heen en weer duwen

Je moet nooit het borsteltje van mascara heen en weer 'pompen'! Dan kan er namelijk lucht bijkomen en droogt je mascara eerder uit.

Lisa
Tip #2839


onderdompelen in heet water

Als je mascara leeg is: dompel je mascara een minuut onder in een bakje met heet water, dan kan hij weer een tijdje mee.

Ellij
Tip #515


Uitgelopen mascara? Washand

Als je mascara is uitgeloopen doe dan wat zalf onder je ogenen haal met en nat washandje de zalf weer weg (het is niet in een keer weg(het zwart).)

Tip #1890


Tips voor mascara

Als je mascara droog is er nooit wat aan toe voegen want dan komen er bacterien in en is de kans op oog iritatie of zelfs ontstekingen erg groot! Je mag ook nooit met een mascara pompen want de mascara zit onder in en als je gaat pompen dan pomp je het naar boven en droogt het uit en gaat klonteren.

Wilma (schoonheids adviseuse)
Tip #1656


Mix mascara met dagcreme

Is uw masacara ook bijna op en heeft u geen nieuwe bij de hand? Doe er een beetje dagcreme bij, goed pompen en u kunt weer iets langer mee met uw mascara!

Bianca
Tip #1173


Koud gekookt water en babyshampoo

Van de oogarts: koud gekookt water met een paar druppels babyshampoo.

Betty
Tip #2260


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen