Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Mastiek ogen

Hoe kan je het beste mastiek ogen voorkomen en genezen?

Teermastiek kan mastiek ogen veroorzaken. Een vervelend probleem dat een gevolg kan zijn van het slopen van teermastiek daken. Neem hiervoor goede voorzorgsmaatregelen.

Mastiek in de ogen: oplossing

Het is eigenlijk een soort dakdekkerskwaal, maar op sommige daken ligt een mastiek dak, en in mastiek zit een soort zuur, als je nou last krijgt van je ogen, dan ga je met je ogen open onder de koude kraan, en als je ze hebt uitgespoeld , neem je een beetje nivea of iets anders vettigs en smeer het onder de ogen, dit lucht meteen op en voorkomt rode huid.

Blabla
Tip #3146


Mastiek ogen zijn vervelend

Mastiek ogen is iets waar ik wel eens last van heb gehad. Dat is zeer vervelend, maar ik weet wel dat je het tegen kan gaan. Het handigste is om je ogen onder koud water uit te spoelen. Daarna doe ik wat Niveau onder mijn ogen en dit voorkomt roodheid. Dat is zoveel fijner dan er echt daadwerkelijk last van krijgen. Het is namelijk nooit fijn om last van je ogen te hebben op het moment dat je aan het werk bent. Je kan dan minder efficiënt werken.

abc
Tip #20175


Maskers tegen mastiek ogen

Op het moment dat je een mastiek dak gaat vervangen als dakdekker, kan dit voor problemen met je ogen zorgen. Dit komt omdat mastiek een zure stof is die in je ogen kan komen. Ook in je longen kan dit schadelijk voor je zijn. Hierom is het handig om masker op te hebben tijdens het vervangen van het mastiek dak. Een masker moet hierbij je ogen, neus en mond beschermen.

Maartje
Tip #21235


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen