Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Menstruatie tips

Wat kan je allemaal doen om de menstruatieperiode beter te laten verlopen?

Bekijk deze tips rondom het onderwerp menstruatie.

Menstruatietips

Als je zeker wilt weten dat je niet doorlekt, neem dan altijd een extra broek en of maandverband mee. Zorg er voor dat je zwart draag en iets wat aan de achterkant ietsje langer is. Als je hele erge buikpijn hebt kan je een warmtepleister omdoen.

Bibi B
Tip #8956


Verveine kruiden in je thee

Ik heb altijd een zakje met kruiden en dat heet verveine en dat helpt heel goed . Je moet het lang in je thee laten hangen, is wel vies, maar je wordt er wel beter van. Niet te snel achter elkaar drinken want anders werkt het niet.

Aisha Goverde
Tip #11604


Sint Janskruid bij Menstruatie

Zie hier de tip om Sint Janskruid te nemen. Werkt inderdaad goed, maar LET OP: Sint Janskruid vermindert de werking van de anticonceptie-pil. Hierdoor wordt de kans op zwangerschap groter.

Marjoleintje
Tip #8810


Thee met honing of een kruik

Heb je last van buikpijn, hoofdpijn of keelpijn door je menstruatie? Als je buikpijn of hoofdpijn hebt is het slim om wat thee met honing te drinken, een kruik te maken en lekker gaan slapen. Vaak is de hoofdpijn/buikpijn al wat afgezakt. Heb je last van keelpijn? Dan is het slim om lekker veel thee met honingen te drinken, en lepels honing (is ook nog eens heel lekker ;). (Bij onuitstaanbare pijn kun je toch beter naar de huisarts gaan.)

BlijfLachen
Tip #11641


Mijn ervaring. met mijn menstruatie

hey ik ben Bella en ik ben nou volgens mij voor de 3de keer ongesteld maar voel me vreselijk ik heb verhoging. als ik sta dan moet ik om het half uur mijn maand verband verwisselen maar als ik lig is het goed maar de hele tijd blijven liggen gaat niet! De volgende tips hielpen mij voor zover dat kon: Gebruik een tampon ipv maandverband en voor de misselijkheid een warme kruik op mijn buik.

Bella
Tip #19752


Weinig aan menstruatie te doen

Helaas is er niet zoveel aan menstruatie te doen. Als je last hebt van misselijkheid kan je met je hoofd tussen je benen gaan zitten en voor buikpijn zijn er wel pillen te vinden

Charlotte Smit
Tip #19753


Menstruatie verband verwisselen

Als je menstruatie verband wilt verwisselen in een galmende WC zonder dat iemand het hoort moet je het tijdstip goed uitkiezen. Probeer naar de WC te gaan als het rustig is en tsja, bij de WC horen nou eenmaal geluidjes. Dus gewoon lekker veel lawaai maken in die WC cabine!

Sanne
Tip #19989


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen