Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Menstruatiepijn

Wat helpt tegen menstruatiepijn?

Bekijk hier de tips van Oma die gaan over menstruatiepijn. Zoals welke thee het beste helpt en wat je allemaal kan doen om minder menstruatiepijn te hebben.

Pannetje melk met boter

Tip van mijn mama. Bij menstruatie pijn een pannetje met melk opwarmen en daar een klontje boter in doen. Niet meer laten koken dan. Is een tip die ik nu zelfs bij mijn dochters gebruik

Carla Allemeersch
Tip #5200


Ducttape met cayennepeper

Als bij pijn in de buik en/of rug paracetamol niet meer helpt, neem dan een strook duck-tape, bestrooi die in het het midden met cayennepeper maar laat aan alle randen nog ongeveer 2 centimeter vrij zodat de tape blijft plakken, dan schud je de peper die niet blijft plakken eraf en je plakt de tape op de buik of onderrug. Na een half uurtje trekt de pijn weg. Het klinkt raar maar bij mij helpt het. de peper geeft een warm gevoel, in warmtepleisters wordt ook vaak cayennepeper gebruikt. succes ermee.

Maartje
Tip #3129


Op je zij liggen

Ook zo'n last van menstruatie pijn? Ga lekker in bed op je zij liggen. Je voelt de pijn steeds minder worden. Ik heb dit zelf al een paar keer geprobeerd en het werkt bij mij altijd. Terwijl mijn menstruatie klachten best heftig zijn.

Tip #9438


menstruatie pijn

Als je op school bent en je hebt last van menstruatiepijn, ga naar huis!

Irene
Tip #18303


Recept tegen menstruatiepijn

Heb jij ook altijd last van Menstruatiepijn? Ik heb thee en dat houd de buikkrampen tegen dus ook veel minder bloed. Meestal werkt het niet gelijk maar na een paar uurtjes ga je merken dat je veel minder naar de wc hoeft. Recept voor 1 liter/ 1 thermoskan ; - 1/2 tot 1 eetlepel vrouwenmantel (bij de natuurwinkel te halen) - 1/2 tot 1 eetlepel duizendblad,, Het werkt echt en het is op een natuurlijke wijze!

Nienke
Tip #3299


Sint Janskruid capsules slikken

Elke maand had ik enorme PMS-klachten, sinds 2 maanden slik ik Sint Janskruid, krachtige capsules en merk dat de stemmingswisselingen, depressie voorafgaand sterk zijn verminderd.

D.
Tip #5008


Warme melk met nootmuskaat

Ik had vroeger veel last van menstruatiepijn. Ik kreeg van mijn moeder altijd een kopje warme melk met nootmuskaat. Niet erg lekker maar had geen pijn meer. Kopje melk opwarmen, theelepel nootmuskaat erin, goed roeren en met kleine slokjes opdrinken

manuela vink
Tip #9644


Kamillethee tegen menstruatiepijn

Ik heb zeker 4 jaar lang diclofinac zetpillen moeten nemen voor menstruatiepijn, omdat ik anders een dag in bed moest liggen van de pijn! paracetamol, ibuprofen etc. ging ik direct van overgeven. Nu drink ik een dag vooraf al kamillethee, t/m de tweede menstruatie dag en ik heb bijna geen pijn meer. Voor de zekerheid neem ik nog 2 paracetamol, maar het is echt de moeite van het proberen waard.

delinde2011
Tip #8046


Allerhande tips tegen menstruatiepijn

Veel last van, echt alles geprobeerd, ibuprofen, paracetamol, aleve femina... Blijvertjes bij menstruatiepijn zijn bij mij: - warme pittenkussentjes om tegen rug/buik leggen. pittenkussentje kun je online bestellen, met leuke wasbare kussenslopen. Er zijn er met verschillende vullingen. Ik heb zelf kersenpittenkussens en één met koolzaad. Koolzaad is fijnmaziger, kussentje is dan iets flexibeler en zachter maar koolzaad ruikt wel een beetje (naar koolzaad, dus), moet je van houden. Kersenpitten zijn groter en ruiken niet. De kussens kunnen ca 2-3 min. in de magnetron , daarna geven ze lange tijd lekker warmte af. Kopje koud water erbij in de magnetron zetten zodat de pitjes niet teveel uitdrogen & je langer plezier van de kussentjes hebt. Drogen ze helemaal uit dan houden ze niet zo goed meer lang warmte vast. Gebruik je ze goed gaan ze jaaaaren mee. - duizendbladthee. Klinkt zweverig, valt erg mee. Zakje in gedroogde vorm te koop bij natuurwinkel of reformhuis. Je hebt maar weinig nodig voor 1 kopje. Ik doe klein theelepeltje op 1 beker heet water. Duizendblad werkt bloedstelpend en is een bekend middel ook bij wondbehandeling. - wasbaar maandverband heeft, hoe gek het ook klinkt, bij mij de duur, en de zwaarte van de menstruatie verminderd. Ik was het meer dan een week en nu is het iets minder dan een week. Ik weet niet precies waarom dit is. Wel weet ik, dat er bleekmiddelen in weggooiverband en tampons zitten om ze mooi wit te maken, en dat dit niet zo gezond is. Het wassen van verbandjes is even wennen aan het begin maar nu wil ik niet anders meer. Het scheelt ook in de huidirritatie, bij wegwerpverband komt dat altijd weer, bij wasbaar niet. Hierdoor heb ik dus ook daar minder pijn/hinder van. Als ik het eerder had geweten dat dit zo'n verschil zou maken was ik al jaren geleden opgehouden met wegwerp. Ik koop ze online en heb het zweedse merk Imse Vimse maar er zijn heel veel andere merken, soorten, maten, kleuren. Kwestie van uitproberen. Ik hoop dat deze suggesties iemand anders met menstruatiepijn ook helpen.

Tip #8857


Thee van grove oregano

Om het te verzachten: Drink thee van grove oregano. Gewoon in zo"n thee-ei.

Puck
Tip #2864


Kruik met warm water

Neem een kruik en vul deze met warm water leg het op je buik en leg je rustig in de zetel met een dekentje. Het helpt echt, je komt tot rust en de pijn trekt weg.

Kimberly:)
Tip #4754


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


De magische kruik

De struggel van elke vrouw in de maand. Ik gebruik zelf vaak een kruik. Die leg je dan op je onderbuik of je rug. Vaak helpt een warm bad ook. Jammer genoeg hebben wij geen bad thuis. Ook helpt is thee drinken. Vroeger zei me moeder altijd dat je water met appelsap drinken helpt tegen de buikpijn

Tip #14109


Pijn tijden ongesteld zijn

Probeer deze muziek eens te luisteren:

En pak een lekker kopje thee met honing en ontspan.

Kelseykyle123
Tip #16517


Eetlepel met roomboter of honing

Het schijnt dat een halve eetlepel roomboter met een halve eetlepel honing zou werken. Even warmmaken in een pannetje of magnetron en dan opeten. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen!

Willeke
Tip #3145


Tijgerbalsem smeren

nog een tip van een vriendin uit het midden oosten die bij mij echt helpt: tijgerbalsem smeren daar waar je pijn hebt (alleen bij buik en rug of bovenbenen doen, niet in gezicht of andere gevoelige plekken smeren) en goed stevig warm inpakken. Wel oude handdoek of oude hemd nemen als je geen witte balsem hebt. Echte tijgerbalsem (van de chinees) is soms gekleurd (bijv oranje) en dat krijg je er dan bijna niet meer uit.

Tip #8859


Melk, nootmuskaat, bad en een kruik

Ik heb altijd buikpijn als ik ongesteld ben.
Als jij/u dat ook hebt/heeft, drink dan warme melk met nootmuskaat.
En een kruik op je buik leggen.
Of in een lekker warm bad.

Hopelijk heb ik je/u daarmee geholpen!

Jannetje
Tip #14953


Arts of gynaecoloog

Neem contact op met je huisarts en laat je doorsturen naar de gynaecoloog! Het is niet normaal als je veel buikpijn of veel bloedverlies hebt. Ik heb dit zelf meerdere malen aangegeven bij mijn mannelijke huisarts en hij gaf aan dat dit er bij hoorde en dat er van alles aan de doen is (pilgebruik/spiraaltje) uiteindelijk na een paar jaar toch bij de gynaecoloog gekomen en er blijken meerdere myoomen in mijn baarmoeder te zitten. Er zijn meer afwijkingen welke deze klachten kunnen veroorzaken en de meeste kan de gynaecoloog goed verhelpen, laat je niet afschepen, en zoek voor jou, een passende oplossing, word je heel blij van!

meisje met de parel
Tip #15251


In bad of slapen

Als ik ongesteld ben vind ik het erg fijn om in bad te liggen en om te slapen. Maar als ik overdag buikpijn heb, helpt warme havermout eten heel goed bij mij.

Sophie Kock
Tip #15349


Menstruatie rugpijn of buikpijn

Als je nou last van je rug of buik hebt kan je vragen aan iemand ( ouders/ partner ) of ze je rug/buik kunnen masseren. Je kunt natuurlijk ook zelf doen.
Je zou ook een kruik op je buik leggen of net een stukje in je broek zo dat die tegen je rug aan zit.

Stampertje & Bobbie
Tip #19405


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen