Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Migraine

Wat zijn de beste migraine tips van oma?

Wat zijn nou écht de beste middeltjes tegen migraine? Lees de tips van anderen over hoe je met huis-, tuin- en keukenmiddelen de migraine wat kan verlichten.

Appelsap drinken verhelpt migraine

Appelsap drinken zodra je vlekken gaat zien, andere dingen met appel werken ook. De migraine zet dan niet door.

Renée
Tip #4382


Leg theezakjes op je hoofd bij migraine

Leg 2 theezakjes op je hoofd en je wordt al gauw beter!

Anoniempje
Tip #11626


Naturel chips eten bij migraine aanval

Zo heb ik heel vaak migraine gehad en slik ik daar ook medicatie voor. Maar zoiets kun je natuurlijk vanwege de bijwerkingen niet te vaak doen. Ik kreeg een tip van een vriendin die ook kampt met migraine. Door naturel chips te eten wanneer er een migraine aanval opkomt. En moet zeggen, het helpt echt!

Severine Tam Schol-Schaap
Tip #8937


Anticonceptiepil veroorzaakte migraine

Jarenlang heb ik migraine gehad, totdat ik gestopt ben met de anti-conceptiepil. Sindsdien nooit meer een aanval gehad en dat is nu anderhalf jaar geleden. Had ik dit maar eerder geweten... Iedereen die er mee te kampen heeft wens ik heel veel sterkte!

Eva8686
Tip #15429


Gemberpoeder drinken tegen migraine

Elke dag een theelepeltje gemberpoeder in water oplossen(het is echt niet lekker,dus een groot glas water erna drinken)Had al jaren migraine maar na deze tip al 10 maanden zonder. Had ik dat maar eerder geweten!

Helen Visser
Tip #4170


Lavendelthee helpt bij migraine

Bij mensen met (erge)migraine kan (zelfgemaakte)lavendelthee ook helpen. Je kan lavendelthee ook kopen in een biowinkel (bijvoorbeeld biovita). Lavendelthee kan ook helpen tegen hoofdpijn, misselijkheid & duizeligheid.

Angelo Cabooter
Tip #4942


Triptanen slikken bij migraine

Ik heb al 3 jaar last van migraine en ongeveer 1-2 aanvallen per week.
Ik slik nu ook triptanen het helpt echt dus dat zou ik iedereen ook aanraden.
Maar wat ook helpt is of een washandje met ijsblokjes op de plek te leggen of een warme kruik. Bij mij helpt dat maar bij iedereen is het anders.

Leida Gerfen
Tip #14183


Zoute appel verhelpt migraine

Stukjes appel even in licht gezouten water spoelen en dan opeten. Bij mij was de migraine in 3 minuten weg. Hield nog wel een zeer lichte hoofdpijn maar die verdween ook brij snel. Dus zonder medicijnen van de migraine af

Coen
Tip #16058


Tips bij migraine

Bij migraine stroomt er teveel bloed ineens naar de hersenen. Houding: schouders altijd laten hangen en hoofd niet naar voren buigen als je tv kijkt of achter de computer zit. Ogen ontspannen. Chocolade kan migraine opwekken het kan hormonaal zijn (rondom menstruatie) Veel water drinken helpt ook goed.

Nicole Rijper
Tip #3793


Dieet tegen migraine

Snoep verstandig, geen blauwe kleurstof (haribo). Eet/drink en slaap regelmatig, volg een dieet dit doet echt wonderen, dus zo min mogelijk koolhydraten geen gist, zo vers mogelijke producten. Alleen brood uit de vriezer geen vers brood. Geen koffie/thee suiker cacao, varkensvlees, kaas, alchohol, aspartaam,citrusvruchten. Zelf heb ik na 10 jaar ontdekt hoe ik aan migraine kom en dat is door een te hoge bloeddruk ik slik nu medicijnen en de werking is geweldig zelfs tijden de menstruatie blijft het uit.

Tamara
Tip #4386


Douchen

In het donker onder de douche zitten, water over je gezicht laten stromen. Ogen dicht houden. Net zolang tot het afzakt.

Jessica
Tip #22025


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Waterijs vermindert pijn bij migraine

Een aantal dagen geleden een flinke aanval gehad. En een (frambozen) waterijsje heeft bij mij de pijn stukken verminderd.

Suzanne Van de Paverd
Tip #8712


Warm/ koudwashandje

Ik heb persoonlijk dat een warm washandje op mn voorhoofd werkt maar voor sommige werkt een koude heel goed

.
Tip #21692


Sint-janskruid helpt bij migraine

St. Janskruid schijnt een goede werking te hebben tegen migraine. Dit is verkrijgbaar in verschillende vormen, als olie, tabletten, maar ook als thee. Het wordt voornamelijk tegen neerslachtigheid gebruikt maar schijnt ook een goede werking te hebben tegen migraine.

Anneth van Brakel
Tip #12014


Slapen

Ga liggen in een donkere ruimte en sluit je ogen, maak het jezelf convertabel en ga lekker slapen.

Lyona
Tip #20785


Ik heb zelf al jaren last van migraine niks bleek te helpen het eengiste wat hielp tijdens de aanval was met een nat koud washandje op mijn bed gaan liggen en drukken op mijn voorhoofd maar tot voor kort heb ik mijn oplossing gevonden ik voor mijn migraines of hoofdpijnen altijd aankomen en zodra ik dan ook maar een klein beetje hoofdpijn voel (en voel dat het migraine word) pak ik een paracetamol van 1000 MG tot nu toe heeft dit iedere keer gewerkt ik hoop dat dit voor jou ook werkt!

Milan van Hout
Tip #16354


Bananen, aardbeien en wijn veroorzaken migraine

Na jarenlang last te hebben van migraine en alles geprobeerd te hebben.... Ben ik erachter dat ik het krijg van bananen (zitten erg veel fungizonen in) , aardbeien ( veel histamine) en wijn. (Sultieten?). Ik eet en drink dit nu al een paar maanden niet en nog geen enkele noemenswaardige aanval gehad.

Mirjam
Tip #5130


Douchen

Ik heb al 12 jaar migraine en wat bij mij helpt is echt onder een warme douch staan want daar gaat de hoofdpijn van weg het komt helaas wel meer twrug bij mij als ik de douche weer onderuit stap. Een natte koude handoek op mijn hoofd als je probeert te rusten / slapen als je migraine. Hou een eetdagboek bij dan kun je zien of het in verband staat met een voedsel of drinken ik ben namelijk allergies voor cacaopoeder, caffeine, theeine, kaas, rode wijn. Ik hoop dat mijn tips gaan werken

Dominique
Tip #22146


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.