Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Appelsap drinken zodra je vlekken gaat zien, andere dingen met appel werken ook. De migraine zet dan niet door.

Renée
2 0


Bij migraine stroomt er teveel bloed ineens naar de hersenen. Houding: schouders altijd laten hangen en hoofd niet naar voren buigen als je tv kijkt of achter de computer zit. Ogen ontspannen. Chocolade kan migraine opwekken het kan hormonaal zijn (rondom menstruatie) Veel water drinken helpt ook goed.

Nicole Rijper
1 0


Bij mensen met (erge)migraine kan (zelfgemaakte)lavendelthee ook helpen. Je kan lavendelthee ook kopen in een biowinkel (bijvoorbeeld biovita). Lavendelthee kan ook helpen tegen hoofdpijn, misselijkheid & duizeligheid.

Angelo Cabooter
1 0


Elke dag een theelepeltje gemberpoeder in water oplossen(het is echt niet lekker,dus een groot glas water erna drinken)Had al jaren migraine maar na deze tip al 10 maanden zonder. Had ik dat maar eerder geweten!

Helen Visser
0 0


Snoep verstandig, geen blauwe kleurstof (haribo). Eet/drink en slaap regelmatig, volg een dieet dit doet echt wonderen, dus zo min mogelijk koolhydraten geen gist, zo vers mogelijke producten. Alleen brood uit de vriezer geen vers brood. Geen koffie/thee suiker cacao, varkensvlees, kaas, alchohol, aspartaam,citrusvruchten. Zelf heb ik na 10 jaar ontdekt hoe ik aan migraine kom en dat is door een te hoge bloeddruk ik slik nu medicijnen en de werking is geweldig zelfs tijden de menstruatie blijft het uit.

Tamara
0 0


Na jarenlang last te hebben van migraine en alles geprobeerd te hebben.... Ben ik erachter dat ik het krijg van bananen (zitten erg veel fungizonen in) , aardbeien ( veel histamine) en wijn. (Sultieten?). Ik eet en drink dit nu al een paar maanden niet en nog geen enkele noemenswaardige aanval gehad.

Mirjam
0 0


Een aantal dagen geleden een flinke aanval gehad. En een (frambozen) waterijsje heeft bij mij de pijn stukken verminderd.

Suzanne Van de Paverd
0 0


Zo heb ik heel vaak migraine gehad en slik ik daar ook medicatie voor. Maar zoiets kun je natuurlijk vanwege de bijwerkingen niet te vaak doen. Ik kreeg een tip van een vriendin die ook kampt met migraine. Door naturel chips te eten wanneer er een migraine aanval opkomt. En moet zeggen, het helpt echt!

Severine Tam Schol-Schaap
0 1


Leg 2 theezakjes op je hoofd en je wordt al gauw beter!

Anoniempje
0 0


St. Janskruid schijnt een goede werking te hebben tegen migraine. Dit is verkrijgbaar in verschillende vormen, als olie, tabletten, maar ook als thee. Het wordt voornamelijk tegen neerslachtigheid gebruikt maar schijnt ook een goede werking te hebben tegen migraine.

Anneth van Brakel
0 0


Ik heb al 3 jaar last van migraine en ongeveer 1-2 aanvallen per week.
Ik slik nu ook triptanen het helpt echt dus dat zou ik iedereen ook aanraden.
Maar wat ook helpt is of een washandje met ijsblokjes op de plek te leggen of een warme kruik. Bij mij helpt dat maar bij iedereen is het anders.

Leida Gerfen
0 0


Jarenlang heb ik migraine gehad, totdat ik gestopt ben met de anti-conceptiepil. Sindsdien nooit meer een aanval gehad en dat is nu anderhalf jaar geleden. Had ik dit maar eerder geweten... Iedereen die er mee te kampen heeft wens ik heel veel sterkte!

Eva8686
0 0


Stukjes appel even in licht gezouten water spoelen en dan opeten. Bij mij was de migraine in 3 minuten weg. Hield nog wel een zeer lichte hoofdpijn maar die verdween ook brij snel. Dus zonder medicijnen van de migraine af

Coen
0 0


Ik heb zelf al jaren last van migraine niks bleek te helpen het eengiste wat hielp tijdens de aanval was met een nat koud washandje op mijn bed gaan liggen en drukken op mijn voorhoofd maar tot voor kort heb ik mijn oplossing gevonden ik voor mijn migraines of hoofdpijnen altijd aankomen en zodra ik dan ook maar een klein beetje hoofdpijn voel (en voel dat het migraine word) pak ik een paracetamol van 1000 MG tot nu toe heeft dit iedere keer gewerkt ik hoop dat dit voor jou ook werkt!

Milan van Hout
0 0