Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Obstipatie

Wat zijn oma's tips tegen obstipatie?

Een moeilijke stoelgang (of obstipatie) ga je als geen ander te lijf met de onderstaande tips van andere bezoekers op Oma Weet Raad.nl.

Lijnzaad bevordert stoelgang

Doe elke dag twee eetlepels lijzaad door uw yoghurt of vla. Dit bevorderd de stoelgang ten zeerste!

Tip #2484
1 0
Gedroogde abrikozen helpen tegen obsipatie

Als je last hebt van obstipatie helpt een handje gedroogde abrikozen het beste. Gewoon eten en je bent er van af.

Raabske
Tip #5681
1 0
Warm water drinken op nuchtere maag

Drink 's-morgens op nuchtere maag, een groot glas warm water. Het liefst zo warm mogelijk. (Meerdere glazen kan ook geen kwaad).

Tip #2920
0 1
Eet sinaasappel voor ontbijt

's-Ochtends eerst een sinaasappel eten (de hele vrucht), een uur later pas ontbijten. Volhouden, want het duurt een paar weken voordat je lichaam hieraan gewend is.

Karin
Tip #1591
0 0
Kiwi voor het ontbijt

's Morgens voor het ontbijt een kiwi eten helpt!

Tip #1773
0 0
Verse muntthee helpt bij obstipatie

Drink veel verse muntthee! (wel eerst de thee goed laten intrekken alvorens te drinken en het blad in de thee laten tijdens drinken.

Rachel
Tip #3551
0 0
Abrikozenjam eten bij obstipatie

Bij obstipatie, een paar theelepels abrikozenjam eten (zonder brood).

Sissi
Tip #3558
0 0
Kiwi met schil eten

Elke dag een kiwi met schil eten. Gewoon plakjes snijden, werkt super goed en geen bijwerkingen, zoals bij gedroogde abrikozen.

Tip #4200
0 0
Appelmoes helpt bij verstopping

Verstopping bij kinderen: Geef je kind zelfgemaakte appelmoes. Koude gekookte appels bevorderen ook een goede darmflo

Tip #8612
0 0
Eet gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen eten, helpt heel goed.

marisha
Tip #14987
0 0
Jus d'orange bij het ontbijt

Bij het ontbijt een glas jus d'orange.

P. van Eden
Tip #15183
0 0
Kilo fruit eten

Dagelijks een kilo fruit eten. Na tientallen jaren was dit wat mij hielp. Probleem voorbij. Laxeermiddelen raakten uitgewerkt, maar dit blijft onverminderd effectief. Ik at daarvoor altijd iets van 3 stuks fruit per dag, maar dat was dus voor dit doel niet genoeg.

Janine12
Tip #15853
0 0
Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen in een glas water en in de koelkast zetten. 's avonds een gedroogde pruim en de volgende ochtend weer en het sap drinken. Diezelfde dag heb ik er al profijt van. Al die dure pillen etc. hebben bij mij nooit zo rustig en goed effect als de gedroogde pruim :) Succes

CatharinaM.
Tip #16094
0 0
Kiwi's, appels en citroenwater helpen zeker! Thanx Maar ook kiemgroenten zoals radijs. En mocht je dit alles niet in huis hebben.. gewoon je buik gaan kneden.. Heb ontdekt dat dat ook goed werkt ;-)

JustMe
Tip #16426
0 0
Oma's tips tegen obstipatie

Mijn oma gaf altijd de volgende tip bij obstipatie: Overdag veel fruit eten en dan bij het avondeten zilvervliesrijst met groenten. Dan komt alles er vanzelf weer uit! Het zit hem in ieder geval in de vezels.

Tot zover oma's tips tegen obstipatie!

Keesje
Tip #16753
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.